KuCoin wil alle gebruikersverliezen twv $150 miljoen dekken

Vannacht vond er een grootschalige hack plaats bij de populaire cryptocurrency exchange uit Hong Kong, KuCoin. Hackers wisten hier circa $150 miljoen buit te maken, in diverse cryptocurrencies. Alhoewel het team van KuCoin voorkwam dat nog meer geld gestolen werd, blijft het een groot bedrag.


Verzekeringsfonds

Gebruikers hebben echter niets te vrezen. Via een livestream met de CEO van KuCoin, Johnny Lyu, maakte het bedrijf bekend dat alle gebruikers die getroffen zijn door de hack al hun gestolen fondsen terugkrijgen via het verzekeringsfonds van KuCoin.

In de tussentijd zijn alle stortingen en opnames tot nader order stopgezet. Dit is zo gedaan zodat het team van KuCoin achter de reden van de hack kan komen. Hierdoor voorkomt het team dat de hackers de truc simpelweg nog een keer uitvoeren terwijl zij naar een oplossing aan het zoeken zijn. Op Twitter meldde het team hierover het volgende:


Gestolen fondsen terugkrijgen

Alhoewel het daadwerkelijke gehackte bedrag nu wordt onderzocht, blijkt dat er voornamelijk Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en diverse ERC20-tokens gestolen zijn. Het geschatte bedrag staat momenteel dan ook op $150 miljoen. Naar verluidt zijn er gedurende de hack circa 1.000 Bitcoins van de exchange ergens anders heen gestuurd, waarna vervolgens de BTC-stroming op de exchange bijna 0 werd. Deze activiteit komt vaak voor bij hacks. Zo worden normaliter zoveel mogelijk munten in één keer naar adressen buiten de exchange gestuurd. Omdat de munten van de exchange vervolgens weg zijn, wordt de stroming op de exchange van die betreffende munt vaak 0 of iets in de buurt hiervan.

Ondanks dat gebruikers gewoon vergoed zullen worden voor hun verloren fondsen, doet KuCoin er veel aan om het gestolen geld terug te krijgen en de verantwoordelijken voor de hack op te sporen. Zo heeft KuCoin al meerdere cryptocurrency-adressen gemarkeerd, en heeft het deze adressen naar verschillende grote exchanges gestuurd. Hiernaast is de cryptocurrency exchange in gesprek met wetshandhavers. Via deze wegen wordt dan ook uitgebreid geprobeerd om de gestolen fondsen én de hackers op te sporen.