Exchange

Maakt KuCoin zijn comeback nu $140 miljoen al terug is?

Na de stress en turbulentie van de afgelopen maanden is het de moeite waard eraan te denken dat 2020 al gek begon te worden voordat de pandemie opdook. Het is geen wonder dat cryptocurrencies vanzelf opkwamen in de nasleep van dergelijke verwarring, aangezien het vertrouwen van consumenten werd uitgedaagd in de bestaande manier van werken. Maar zelfs vóór dat wat een bull-run lijkt te zijn, leed de crypto-wereld een eigen schok. Hoewel sommige exploits van crypto exchanges onder de radar van de meeste individuen zijn verdwenen, blijven hun repercussies tot op de dag van vandaag bestaan.

Eén van de grootste cryptohandelplatforms kondigde aan dat het vóór zaterdag 26 september een grote inbreuk op de beveiliging had meegemaakt. KuCoin, dat een dagelijks volume heeft van bijna vijfhonderd miljoen dollar, meldde dat hacker(s) meer dan $200+ miljoen hadden gestolen aan crypto assets uit zijn hot wallets. Het verlies dient als een ander voorbeeld van de instabiliteit rond cryptocurrencies en de plaatsen waar ze worden verhandeld door beleggers.

De beveiligingsmaatregelen van KuCoin kwamen onvermijdelijk onder vuur te liggen tijdens de hack en er werden zorgen geuit over de reden waarom het bedrijf geen gebruik had gemaakt van cold storage (waarin privé-sleutels offline worden opgeslagen). Sommigen gaven aan dat iemand van binnenuit de hack misschien heeft georkestreerd. Hierna stopte het team de stortingen en opnames en probeerde het uit te zoeken wat er was gebeurd. Hoewel niet zo verwoestend als de Mt. Gox tragedie zes jaar eerder, de angst, onzekerheid en twijfel (Fear, Uncertainty and Doubt = FUD) werd opnieuw bij de aanhangers gevoed en bracht hen in verwarring.


Wat was de reactie van KuCoin?

Uren nadat de hack was gemeld, publiceerde KuCoin een livestream-recap-post om gebruikers op de hoogte te houden van wat er in de tussentijd was gebeurd. Hierin verklaarde Johnny Lyu, CEO van KuCoin, dat:

‘U kunt er zeker van zijn dat als een gebruikersfonds door dit incident wordt getroffen, het volledig wordt gedekt door KuCoin en ons verzekeringsfonds.’

KuCoin besloot het effect van de klap op die rekeninghouders te verzachten door de geleden verliezen over alle rekeningen te verdelen. Lyu merkte ook op dat gehackte fondsen slechts ‘een klein deel van onze totale assets waren’ en dat KuCoin momenteel samenwerkt met andere grote crypto exchanges zoals Huobi, Binance, OKEx, BitMax en Bybit, evenals blockchain-projecten en beveiligingsagentschappen. , en wetshandhaving om de assets op te sporen.

Handelen blijft beschikbaar, maar stortingen en opnames zijn voorlopig stopgezet. De vorming van een Special Task Force was een opmerkelijke actie die door het bedrijf werd ondernomen, waarbij interne beveiligingsexperts en externe professionals uit de industrie werden bijeengeroepen, direct nadat het incident escaleerde. ‘Met de beste technische capaciteiten hebben we een grondig onderzoek uitgevoerd naar het aanvalspad van de hacker en inch-by-inch search, nu hebben we substantiële aanwijzingen verkregen’, voegde Lyu eraan toe.

“Op basis van alle informatie voeren we nu een gezamenlijk onderzoek met wetshandhavingsinstanties in verschillende landen en regio’s. Zoals gevraagd door de politie, kunnen we alle details publiceren zodra de zaak is afgesloten.”


Een domino effect

Ondertussen, onvermijdelijk, terwijl de gebeurtenis zich voltrok, werden onderweg afwijkende stemmen gehoord. Naarmate er meer inzicht werd verkregen in wat er was gebeurd, ontstond er ook een geloofwaardige scepsis over verschillende ERC20 projecten. Er leek een grote tegenslag te ontstaan, aangezien deze betrokken projecten nog steeds gecentraliseerd zijn op een manier die geen van hun gemeenschappen verwachtte. Het heeft echt hun belangrijkste zwakke punten benadrukt die moeten worden aangepakt met betrekking tot centralisatie.

Er zijn echt legitieme meningsverschillen over de manier waarop de hacksituatie werd afgehandeld.En wat niet kan worden gehinderd door dit incident, is dat de meeste DeFi in de ruimte verre van gedecentraliseerd is. Meer in het algemeen, maar hiermee verband houdend, zijn enkele opmerkingen over gemeenschap en bestuur. Misschien zou het ofwel vasthouden aan ideologie ofwel het protocol redden van mogelijke schade en vroege believers, aangezien alles wat het team kiest om te doen (of niet te doen) als een slechte zet zou worden beschouwd.

De meerderheid van de mensen die er vandaag over klaagden en pleiten voor listing op andere gecentraliseerde beurzen, is als de ironie van al dit gedecentraliseerde gepraat. Misschien gaat het eigenlijk alleen om decentralisatie wanneer het aan hun behoeften voldoet, en deze terugdraaiingen en bevriezingen van hackgelden is niet anders. Toch zeggen sommige van de tokenhouders die bij het incident betrokken waren, dat het zeker in hun belang en de stabiliteit van het project uitkomt. Ze geloven nog steeds dat elk protocol zijn uitdaging doorstaat, en dit is er één van.


Het herstelplan

Hoewel de gevolgen ernstig waren en de integriteit ervan voor gebruikersbeveiliging nu onder de loep wordt genomen, had de exchange blijk gegeven van veerkracht in de manier waarop alles wat het heeft gedaan in minder een week is binnengehaald. Ten eerste zei KuCoin CEO Lyu in zijn recente livestream samenvatting dat tien munten met een totale waarde van meer dan $ 140 miljoen nu niet meer onder controle zijn van de verdachte adressen; Ten tweede verwachtte hij dat een groeiend aantal van de betrokken digitale activa de komende dagen de stortingen en opname zal heropenen, er zijn er vele geopend, er volgen er meer, KuCoin doet dit gefaseerd ; Ten derde voegde hij eraan toe dat het team nog steeds nauw zal samenwerken met externe experts uit de industrie, 24/7 non-stop om de verdachte adressen en assetstromen op te sporen; Ten slotte kunnen ze met de laatste introductie van het ‘Safeguard Program’ nu hun klanten en projectpartners compenseren voor de verliezen die ze hadden geleden.

Lyu merkte op dat het programma is opgezet om meer individuen en instellingen uitgebreide bescherming en ondersteuning te bieden als ze worden getroffen door dergelijke ‘veiligheidsincidenten’. Het programma omvat (maar is niet beperkt tot) assistentie bij technische ondersteuning, het bewaren van bewijsmateriaal, bevestiging van activa en het aanbieden van een preferentieel beleid. Momenteel vallen er 18 projecten onder het Safeguard-programma, waaronder ORN, KAI, AMPL, COV, OCEAN en meer.

Cryptoplatforms en hun gebruikers moeten het bewustzijn nog steeds bovenaan hun prioriteiten stellen dit is wat dit hele debacle ons leert. Sinds t begin hebben veel mensen een lange weg afgelegd en zijn de veiligheidsprocedures enorm veranderd. Maar de geschiedenis leert ons dat wanneer je het het minst verwacht, besluipt het gevaar je. Je kunt dit programma van KuCoin als een positieve stap zien, het geeft aan dat de exchange oprecht is met betrekking tot het teruggeven van het geld en voor eens en voor altijd het hele incident tot een einde brengen. Dit is de invalshoek die KuCoin hoopt te werpen op de lancering van het programma zelf, en beschrijft het als ‘aanvullend bewijs van onze bereidheid om ons best te doen om het probleem op te lossen.’