Maple
Persbericht

Maple: getransformeerd door technologie

Maple is een gedecentraliseerde markt voor bedrijfskredieten. Maple biedt kapitaal aan institutionele leners via wereldwijd toegankelijke vastrentende rendementsmogelijkheden.

Voor leners biedt Maple transparante en efficiënte financiering die volledig on-chain wordt gedaan.

  • Fondsen kunnen hun reputatie gebruiken om onderpand te lenen zonder constante angst voor liquidatie en margestortingen
  • Kredietnemers hebben toegang tot kapitaal pools die worden beheerd door slimme contracten en onderhouden contacten met pool afgevaardigden om lening beoordelingen vertrouwelijk te voltooien

Voor liquiditeitsverschaffers biedt Maple een duurzame rendementsbron via professioneel beheerde leen pools.

  • Gediversifieerde blootstelling tussen premium leners met staked MPL-USDC 50-50 Balancer Pool Tokens (BPT’s) die reservekapitaal verstrekken tegen lening defaults
  • Oplossing instellen en vergeten met toewijding uitbesteed aan pool afgevaardigden
  • Rente wordt opgebouwd en geherinvesteerd om kapitaal in de loop van de tijd te laten samenstellen

Voor Pool afgevaardigden is Maple een vehikel om financiering aan te trekken en prestatievergoedingen te verdienen.

  • Maple is een nieuw platform dat gedecentraliseerde infrastructuur voor activabeheer biedt
  • Wereldwijd toegankelijke pools maken het mogelijk om meer AUM uit verschillende liquiditeitsbronnen te verstrekken aan netwerken van premium, kredietwaardige kredietnemers

Het Maple Protocol

Liquidity Providers (LP’s) storten fondsen in een Liquidity Pool om leningen te financieren en rendement te behalen. In ruil daarvoor ontvangen ze een LP-token dat hun deel van de pool vertegenwoordigt.

Pool afgevaardigden zijn verantwoordelijk voor het beheer van elke pool. Ze voeren zorgvuldigheid uit en komen voorwaarden overeen met leners door middel van smart contract technologie. Pool afgevaardigden zijn verplicht om MPL-USDC 50-50 BPT’s in hun Pool in te zetten om wanbetalingen te dekken, waarbij hun incentives worden afgestemd op liquiditeitsverschaffers.

Leners vragen kapitaal aan bij het platform door een lening te maken (die onderpand bevat en financiering ontvangt) en de gevraagde leningsvoorwaarden in te voeren. Zodra deze voorwaarden zijn overeengekomen met een pool afgevaardigde, kunnen kredietnemers de gevraagde fondsen opnemen voor een vaste looptijd, tegen een vaste rente en op een vast onderpandniveau.

Houders van de Maple Token (MPL) nemen op de volgende manieren deel:

  • Passieve MPL-houders verdienen een deel van de vestigingskosten.
  • Slimme MPL-houders kunnen extra rendement behalen door Liquidity Pools te selecteren om in te zetten.
  • Staking MPL-USDC 50-50 BPT’s biedt een reserve voor wanbetalingen op leningen in ruil voor een deel van de lopende kosten.

Naarmate Maple naar volledige decentralisatie gaat, kunnen MPL-houders voorstellen indienen en stemmen over wijzigingen zoals het toevoegen van pool afgevaardigden en het aanpassen van vergoedingen en stakingsparameters.

MPL-token

Het MPL-token is het native governance-token van het Maple-protocol. Het bevindt zich in een aparte opslagplaats van maple-core. Het MPL-token is een FDT-token volgens het ERC-2222 standaard, een concept dat op deze pagina verder wordt behandeld.

Het MPL-token wordt gebruikt in de 50-50 MPL-USDC Balancer-pool die tijdens de protocol implementatie is gemaakt en wordt gebruikt in alle andere Balancer-pools waarvoor BPT’s worden gebruikt in StakeLockers. MPL moet aanwezig zijn in elke BPT die wordt gebruikt in een StakeLocker in het Maple-protocol, dus is het noodzakelijk voor gebruikers die een liquiditeitspool willen staken, om ermee te communiceren alvorens te kunnen staken. Het MPL-token kan periodiek vergoedingen ontvangen van de Treasury, naar discretie van de Governor. Fondsen worden verzameld in de MapleTreasury. Vervolgens worden deze omgezet in de fundsToken (USDC) van het MPL-token FDT en verzonden naar het MPL-tokencontract. Dit wordt hieronder verder behandeld.

Wanneer MPL-tokens als liquiditeit aan de Balancer-pool worden toegevoegd, is de Balancer-pool de eigenaar van die tokens, die USDC-rente opbouwen. Om hiermee rekening te houden is een extra functie toegevoegd aan het FDT contract withdraw FundsOnBehalf. Deze functie maakt het volgende mogelijk:

  • Claims USDC interest van MPL-contract, het overbrengen naar het Balancer pool contract adres
  • Nu de Balancer-pool een verhoogd saldo van USDC heeft, kan gulp worden genoemd, wat het aanbod van USDC bijwerkt in de context van het MPL-USDC Balancer-poolpaar. Meer documentatie wordt hier beschreven in de documentatie van Balancer
  • Het USDC-aanbod neemt toe en het MPL-aanbod blijft constant, waardoor de impliciete waarde van MPL toeneemt.

Maple Treasury

Maple Treasury is hoe het Maple-protocol inkomsten verzamelt. Treasury Fee is een basispunt value dat is ingesteld in Maple Globals, wat het percentage vertegenwoordigt van het opnamebedrag van een lening dat naar de MapleTreasury wordt verzonden. Maple Treasury int alleen kosten tijdens leningopnames. De door de MapleTreasury geïnde inkomsten zullen worden gebruikt om de verdere ontwikkeling van het protocol te financieren, maar kunnen ook worden verdeeld onder de MPL-tokenhouders. Het MPL-token is een FDT met USDC als hét fundsToken, dit houdt in dat elke USDC die naar het MPL-tokencontract wordt verzonden, proportioneel kan worden geclaimd door de MPL-tokenhouders.

Aangezien leningen kunnen worden uitgedrukt in verschillende tokens, heeft MapleTreasury de mogelijkheid om tokens te ruilen met behulp van Uniswap. Als de MapleTreasury vergoedingen int van een lening opname dat is uitgevoerd met WBTC, kan het WBTC ruilen naar USDC, zodat het die funds kan distribueren naar tokenhouders.

Voor meer informatie over het spannende project van Maple, kun je terecht op: https://www.maple.finance/