Persbericht

NFL-spelers die voor cryptocurrency kiezen in plaats van een normaal salaris

In de wereld van tegenwoordig worden cryptocurrencies alsmaar populairder. Steeds meer mensen, maar ook grote bedrijven, beginnen de waarde van crypto te erkennen. Zo laten tegenwoordig mensen hun salaris al uitbetalen in cryptocurrencies. En wil je tegenwoordig een gokje wagen, dan is dit mogelijk met cryptomunten in plaats van de ouderwets geld. 

Daar waar het begon met Bitcoin, zijn er inmiddels honderden, misschien wel duizenden verschillende cryptocurrencies waar je in kunt investeren. 

Al deze verschillende cryptocurrencies proberen zich van elkaar onderscheiden. Maar een aspect wat bij alle cryptocurrencies overeenkomt, is dat het om een decentrale valuta gaat. Dit betekent dat er geen overheid achter de munt zit. 

Bij de zogeheten fiat valuta’s is dat wel het geval. Het is daarom ook niet gek dat steeds meer mensen zich wenden tot de wereld van cryptocurrencies. Uit een rapport van cointelegraph.com blijkt het zelfs zo te zijn dat er al zeven NFL-spelers zijn die ervoor gekozen hebben om hun salaris in cryptocurrency uit te laten betalen. 

Bookmakers accepteren cryptocurrencies 

Zoals we eerder verteld hebben worden cryptocurrencies wereldwijd steeds populairder. Bookmakers spelen in op deze trend en beginnen cryptocurrencies te accepteren als betaalmiddel. Voor de crypto investeerders onder ons is dit geweldig nieuws. Denk je er nu zelf over na om een weddenschap te plaatsen met misschien wel crypto. We hebben de beste online bookmakers alvast voor je op een rijtje gezet.

Zeven NFL-spelers die de overstap maakten

Op dit moment zijn er tenminste zeven NFL-spelers die ervoor gekozen hebben om in cryptocurrencies uitbetaald te krijgen in plaats van traditionele fiatvaluta’s. Of er in toekomst meerdere spelers gaan volgen moet nog blijken. Onderstaande spelers durfden in ieder geval de stap al te maken. 

Aaron Rodgers

De Amerikaanse quarterback maakte via een Twitterpost bekent dat hij samenwerkt met Cash App om een deel van zijn salaris uitbetaald te krijgen in Bitcoin. Rodgers verdiende in 2021 grofweg zo’n 22,3 miljoen dollar. In het geval van Rodgers zal er maandelijks een deel van zijn salaris naar de Cash App gestuurd worden om er vervolgens Bitcoin van te kopen. 

Tom Brady

De spraakmakende NFL-ster Tom Brady is net als Rodgers ook quarterback. In 2021 is de NFL-speler zich gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrency. Of de NFL hem zal uitbetalen in crypto of dat hij zelf zijn salaris gaat omzetten is niet bekend. 

Brady heeft zich echter niet beperkt tot alleen cryptocurrencies. In april 2021 lanceerde hij zijn eigen NFT-platform genaamd Autograph. Hiermee wil hij toptalenten uit de sportwereld, entertainment, mode en popcultuur aan trekken. 

Odell Beckham Jr.

Odell trad in de voetsporen van Aaron Rodgers door ook samen te gaan werken met Cash App. Hij heeft aangegeven dat hij zijn hele salaris van zo’n 4,25 miljoen dollar in Bitcoin te laten uitbetalen. 

Als onderdeel van zijn nieuwe samenwerking met Cash App vertelde Odell dat hij 1 miljoen dollar in Bitcoin zou teruggegeven. Odell lijkt geen onbekende te zijn op het gebied van crypto en NFT’s. Wanneer we een kijkje nemen op zijn Twitterprofiel zien we direct een foto van een Crypto Punk. 

Trevor Lawrence 

De quarterback van de Carolina Panthers kon niet achterblijven en gaf aan om zijn salaris ook om te zetten in cryptocurrency. Zijn deal is echter niet direct met de NFL. Trevor is een deal aangegaan met de crypto portfolio app FTX, eerder bekend als Blockfolio. 

Saquon Barkley

De superster van de New York Giants onthulde in juli 2021 dat hij zijn salaris gaat omzetten in Bitcoin. Zoals zijn meeste collega’s wordt hij niet direct uitbetaald in cryptocurrency, maar kiest hij ervoor om een deel van zijn salaris om te zetten naar crypto. 

Sean Culkin

In tegenstelling tot veel van zijn collega’s kiest Sean Culkin ervoor om zijn volledige salaris om te zetten in Bitcoin. De meerderheid van de NFL-spelers kiest ervoor om slecht een deel van het salaris om te zetten. Sean gaat volledig in en wisselt 100% van zijn salaris in. 

Aaron Jones

Als laatste hebben we dan Aaron Jones. Het talent van Green Bay Packers tekende in september 2021 een deal met FTX om als ambassadeur van het platform aan de slag te gaan. Hij heeft zelfs een aandeel in de exchange gekocht. Welk percentage hij van zijn salaris om laat zetten in cryptocurrency, dat is niet bekend. 

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten