solana
Solana

Oprichter Solana: ‘Perfectie geen vereiste voor crypto-regelgeving’

Anatoly Yakovenko, de mede-oprichter van Solana, hoopt dat de Amerikaanse overheid niet teveel focust op perfectie bij het reguleren van de crypto-industrie. Volgens Yakovenko is geen enkele vorm van overheidsregulering uiteindelijk perfect. “De wetsvoorstellen zijn niet perfect. Geen enkele wetgeving is dat. Als land en als industrie kunnen we perfectie niet laten verhinderen dat het goede wordt bereikt.

Yakovenko benadrukt de noodzaak van realistische crypto-regelgeving

In een interview op 18 september sprak Anatoly Yakovenko, medeoprichter van Solana, over de noodzaak voor de Amerikaanse overheid om door te gaan met het verbeteren van de crypto-regelgeving zonder te streven naar perfectie. Hij benadrukte het belang van het ondersteunen van een vrij en open internet, en het waarborgen van de VS als leider in technologie door marktbescherming te bieden.

Yakovenko vindt dat politici de vrijheid moeten krijgen om te experimenteren met cryptocurrency om relevantere wetgeving te kunnen creëren. Hij merkte op dat de huidige ethische regels die overheidsofficials verbieden om digitale activa te gebruiken, een belemmering kunnen vormen bij het opstellen van effectief beleid. Hij vergelijkt dit met het proberen te reguleren van sociale media zonder ervaring met platforms zoals Facebook.

De medeoprichter van Solana kaartte ook de financiële uitdagingen aan waar blockchain-startups mee te maken krijgen, waaronder hoge juridische kosten die aanzienlijk hoger kunnen zijn dan die van traditionele startups. Hij illustreerde dit met het feit dat terwijl traditionele startups minder dan $500 kunnen spenderen aan diensten zoals LegalZoom voor hun oprichting, blockchain-startups vaak tienduizenden dollars moeten uitgeven aan juridische kosten om te voldoen aan de regelgeving.

Ten slotte gaf hij een overzicht van de geschiedenis van Solana Labs en de financiële reis van Solana (SOL), die begon met een introductieprijs van $0,75 in maart 2020 en een piek bereikte van $259 in november 2021. Momenteel wordt het verhandeld voor $20,32.

Een groeiend probleem in de industrie

Tijdens het interview haalde Yakovenko ook het groeiende probleem van oplichting in de crypto-sector aan. Hij benadrukte dat het cruciaal is om de hele sector niet in diskrediet te brengen vanwege de frauduleuze praktijken van een kleine groep individuen.

Recentelijk zijn er alarmerende signalen geweest over toegenomen cryptozwendel. Op 24 augustus waarschuwde de Association of Retired Persons (AARP) Amerikanen van 50 jaar en ouder voor deze criminele activiteiten, met als doel het beschermen van hun spaargeld. De Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) rapporteerde in 2022 dat er meer dan 53.000 meldingen waren binnengekomen van mensen die samen meer dan $1,4 miljard hadden verloren door dergelijke zwendelpraktijken. Yakovenko onderstreept het belang van bewustwording en voorlichting om dergelijke frauduleuze activiteiten in de sector te bestrijden.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Solana nieuws

Creditcard-gigant Visa noemt Solana beter dan Bitcoin en Ethereum
Analist ziet grote potentie in Solana voor volgende bullrun
Chris Burniske voorspelt Solana koers van 520 dollar
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Kan je nog miljonair worden van Shiba Inu?
Shiba Inu’s Shibarium in de problemen na totale ineenstorting van activiteit