Newsbit

platon finance

Platon Finance – een introductie

platon finance

Platon Finance is één van de eerste verzekerde cryptofinanciële ecosystemen ter wereld, en is opgericht in 2017 in Londen. De diensten van Platon worden op de blockchain van Ethereum (ETH) gebaseerd en hebben als doel om de klassieke geldmarkt te verbinden met de moderne digitale valuta. Dit doet het bedrijf via zijn eigen ERC-20-token genaamd PlatonCoin.


Beveiliging hoog in het vaandel

Het bedrijf heeft beveiliging hoog in het vaandel staan, want het heeft samen met het informatiebeveiligingsbedrijf Symantec een samenwerking aangegaan om de hoogste beveiligingsstandaarden te kunnen garanderen. Hierdoor heeft Platon het cyberbeveiligingspakket ‘Symantec Integrated Cyber Defense Platform’ op al haar diensten geïmplementeerd.

Een ander belangrijk en onderscheidend aspect van Platon Finance is dat zij verzekerd zijn door een verzekeringsmarkt uit Londen, wat het vertrouwen in het bedrijf een boost moet geven.

Deze beveiliging is dan ook een fundamenteel onderdeel van het berekenen van risico’s, het bereiken van naleving van regelgevingen en om vertrouwen te creëren dat mensen in staat stelt om digitale crypto’s daadwerkelijk te gebruiken. De visie van het bedrijf is dan ook om een veilig en vertrouwd ecosysteem te ontwikkelen, die iedereen, wereldwijd, kan gebruiken.

Doordat Platon Financing voor klantaccounts zorgt bij hun financeringsactiviteiten, is de beveiliging hiervan enorm belangrijk. Een inbreuk op een willekeurig klantaccount zou voor een ramp kunnen zorgen. Dit wil het bedrijf dan ook ten alle tijden voorkomen. Volgens het bedrijf kunnen de consequenties die hieraan vast zitten dan ook erg serieus zijn: “Wij kunnen letterlijk ons bedrijf verliezen bij een dergelijke inbreuk.” Gevoelige informatie is dan ook ten alle tijden bevestigd voor ongeautoriseerde toegang bij het bedrijf.

Dit is dan ook de voornaamste reden geweest om de samenwerking met het informatiebeveiligingsbedrijf Symantec aan te gaan. Gezamenlijk hebben zij een complete beveiligingsstrategie ontwikkeld, die hun nu bescherming biedt tegen bedreigingen van buitenaf.

Symantec heeft naar verluidt wereldwijd de grootste database met civiele dreigingen, inclusief diepgaand beveiligingsonderzoek en operationele expertise om de beveiligingscontroles nog verder te beveiligen. Hiermee heeft het bedrijf een grote naam gemaakt in de (online) beveiligingswereld.


Cloud-activiteiten

Om het aantal leden dat aangesloten is bij het bedrijf te vergroten, maakt het bedrijf gebruik van een ‘cloud first’-strategie. Deze strategie biedt een enorme flexibiliteit en is hierbij ook nog schaalbaar. Het bedrijf is dan ook van mening dat er een potentie is om enorm hard te groeien, maar dat deze niet te voorspellen is. Mocht dit gebeuren, dan is de cloud flexibel genoeg om dit op te vangen en om de activiteiten op te schalen. En dit met de beveiligingsstandaard die ontwikkeld is in samenwerking met Symantec.

Om niet afhankelijk te zijn van 1 partij, worden de servers van Platon gehost in zowel Microsoft Azure als Amazon Web Services. Alhoewel diverse systemen ingezet worden, kan de beveiliging van het Platon-platform ten alle tijden gegarangeerd worden. “Met Symantec zijn al onze cloudactiviteiten net zo veilig als ze ter plaatse zouden zijn.”, aldus een vertegenwoordiger van Platon Finance.

Wil jij meer informatie over Platon? Dit kan door naar hun officiële website te gaan: https://platonfinance.com/

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top