Persbericht

Persbericht

Newsbit 11-11-2021 08:41u leestijd 4 - 6 min

Polkadex: De handelsmotor voor Web3 en DeFi

Polkadex, gemaakt op het Polkadot Web 3.0 platform, is gemaakt met het enige en primaire doel om de kenmerken van gecentraliseerde en gedecentraliseerde crypto beurzen samen te brengen.

Ontwikkelaars van Polkadex streven ernaar een trustless peer-to-peer systeem te bieden voor het uitwisselen van crypto-activa voor zowel crypto-nieuwkomers als ‘veteran’ beleggers. Polkadex levert een platform dat volledig trustless is en beschikt over het beheer van activa voor handelaren, bruggen voor het overbrengen van activa tussen Ethereum en Polkadot en handelsbots.


Betrouwbare Cross-chain overdracht

Een van de belangrijkste functies van elk goed crypto-activa-uitwisselingsplatform is de mogelijkheid om activaklassen naadloos van de ene keten naar de andere over te brengen. De ontwikkelaars hebben een petitie ingediend bij Polkadot om er een Parachain van te worden en zo de kosten van het overzetten van activa van de ene keten in het Polkadot-netwerk naar de andere te verminderen.

Op dezelfde manier zal Snowfork activa van de ERC-20 tokenstandaard naadloos laten overgaan in de Polkadex-blokken. Het integreren van liquiditeitsverschaffers zonder peering in gebruikersaccounts is niet mogelijk voor Ethereum Smart contract gebaseerde DeFi applicaties. Polkadex daarentegen heeft technologie ontwikkeld om dit liquiditeitsprobleem op te lossen zonder gebruikersaccounts van deze providers te integreren.


On Chain Trading Bots

Hoogfrequente handel in crypto-activa is nog steeds niet mogelijk met bestaande DeFi technologie. Polkadex heeft het veiligheidsaspect van gecentraliseerde beurzen en het toegankelijkheidsaspect van gedecentraliseerde beurzen gecombineerd.

Nul handelskosten en gemakkelijk toegankelijke API-poorten zorgen ervoor dat handelaren gemakkelijk kunnen komen en gaan. Trading bots kunnen gemakkelijk functioneren op deze omgeving waar de knelpunten voor high frequency trading zoals frontrunning en enorm hoge transfer fees zijn geëlimineerd.

Bovendien kunnen meerdere hot wallets worden aangesloten op de keten om een veilige ruimte te creëren om activa te verhandelen zonder het risico om de fondsen daadwerkelijk open te stellen voor hackers en andere kwaadwillende actoren. Handelen in de huidige DeFi ruimte vereist dat beleggers fondsen opnemen van koude rekeningen en deze overbrengen naar hot wallets. Polkadex orderboek staat handelaren toe om de fondsen in de uitwisseling te laten waardoor hoog-frequente handel naadloos en bot vriendelijk wordt.


Hoge Schaalbaarheid

Polkadex orderbook is het primaire product ontwikkeld door Polkadex ontwikkelaars. Het combineren van het gemak van de handel functie van gecentraliseerde beurzen en de veiligheid door openbare verificatie functie van gedecentraliseerde beurzen, Polkadex orderboek is een uniek product in de markt.

Elke andere gedecentraliseerde beurs op de markt is niet behendig genoeg om een orderboekmodel te hebben. Slechts weinigen die dit handelsmodel hanteren, doen deze transacties off-chain, waardoor een single point of attack ontstaat.

Polkadex heeft een laag 2 encryptie van de Trusted Encryption omgeving ontwikkeld bovenop het orderboek. Deze encryptielaag genereert cryptografisch bewijs wanneer een transactie plaatsvindt. Als de handelaar probeert de fondsen van de rekeninghouder af te troggelen, zal de Encryptie-omgeving de handel ongeldig maken. Deze unieke eigenschap stelt de rekeninghouder in staat om derde partijen hoogfrequente handel te laten uitvoeren met hun fondsen en stelt hen ook in staat om veilig te beleggen in liquiditeitspools.


Extra functies

Polkadex is een revolutionair product ingesteld om het gezicht van de crypto handel industrie te veranderen.

Polkadex IDO pallet stelt verschillende projecten in staat om tokens op te zetten precies zoals Ethereum chain en met één klik kan het geassimileerd worden in de Polkadot parachain omgeving. Het werven van fondsen voor deze IDO’s is ook gestroomlijnd en zeer eenvoudig in de Polkadot-omgeving.

Polkadex is een van de weinige exchanges die gebruikers in staat stelt om crypto-activa rechtstreeks met FIAT te kopen.

Verder is het Know Your Customer (KYC) protocol vaak een zeer invasieve procedure en willen veel crypto asset houders zo veel mogelijk privacy. Polkadex laat de gebruiker de informatie opslaan in hun wallets in plaats van de exchange waardoor het proces gedecentraliseerd wordt.

Na de lancering van Polkadex op het Mainnet, zullen NFT’s worden geïntroduceerd die de handelsomgeving voor activa ‘gamificeren’, wat het handelen spannender maakt voor de gebruikers.

In de meeste cryptoprojecten leidt het introduceren van upgrades over het algemeen tot hard forks. Polkadex ontwikkelaars hebben veel nagedacht over deze verstoring en ze hebben besloten om Polkadex protocol te ontwikkelen op een manier dat upgrades niet zullen resulteren in hard forks.


Polkadex Tokenomics

PDEX, het native token van Polkadex heeft een totale voorraad van 20 miljoen met 9,81% of 1.963.860 PDEX als de initiële circulatievoorraad. De totale voorraad van PDEX kan variëren van 18 miljoen tot 22 miljoen. Het is echter geprogrammeerd om terug te drijven naar 20 miljoen PDEX in totaal op de lange termijn. Mocht het huidige totale aanbod van tokens de grens van 20 miljoen overschrijden, dan zal het Polkadex-mechanisme de transactiekosten verbranden om een deflatoire druk op het totale tokenaanbod te creëren.

Bovendien werkt het Polkadex-team aan de ontwikkeling van andere innovatieve en robuuste mechanismen om PDEX te verbranden van het Polkadex IDO-pallet en Orderbook, dat op een later tijdstip zal worden onthuld. In essentie zal de beschikbaarheid van brandmechanismen ervoor zorgen dat het tokenaanbod op het netwerk wordt gereguleerd zonder noodzakelijkerwijs tussenkomst van de gebruiker.


Verdeling van Tokens

Een totaal van 9% of 1,8 miljoen van de totale PDEX-voorraad is gereserveerd voor de oprichters en het bredere Polkadex-team. Terwijl 20% van deze tokens 12 maanden na de lancering van het Polkadex mainnet zullen worden vrijgegeven, zal de resterende 80% van de tokens in de komende 12 maanden elk kwartaal worden toegekend.


Polkadex Stappenplan

De reis begon in het derde kwartaal van het boekjaar 2020. De eerste stap was om het project gefinancierd te krijgen door Web 3.0 foundation. Het was een moeizaam proces, maar toen de subsidie er eenmaal doorgedrukt was, werd een tijdlijn opgesteld door de ontwikkelaars met de refactoring van het Polkadot-protocol en de gedocumenteerde code gepubliceerd.

De volgende mijlpaal kwam in het vierde kwartaal van het boekjaar 2020. De website werd gelanceerd en samen met de publicatie van de whitepaper presenteerden de ontwikkelaars Polkadex aan het grote publiek. De eerste versie van het Testnet werd gelanceerd.

Testnet versie 2.0 werd gelanceerd in februari 2021. Dan werd de eerste openbare verkoop van Polkadex token gehouden door april van 2021 kort gevolgd door Testnet versie 3.0 gelanceerd door juni van hetzelfde jaar. Openbare geldigheid van elk crypto-project is zeer belangrijk voor het succes ervan.

Polkadex Mainnet zag zijn lancering in september 2021 en Polkadex had al meer dan 50 validators en een half miljoen PDEX tokens staked op het Mainnet.

In de resterende maanden van 2021 en Q1 2022, moeten een paar belangrijke mijlpalen worden bereikt door het project, zoals de lancering van dApps 9Orderbook, PolkaIDO, Polkapool) bovenop het Polkadex netwerk en de parachain veilingen.

In de loop van 2022 zijn de ontwikkelaars ook van plan om verschillende financiële instrumenten te introduceren, zoals margin lending, futures en opties om Polkadex een platform te maken dat geschikt is voor beleggers van geavanceerde aard. Het pebble-consensusprotocol van Polkadex zal dan worden bijgewerkt, waardoor het een geavanceerd beleggingsinstrument wordt. De ontwikkelaars zijn van plan om de fine tuning van het protocol af te ronden tegen het derde kwartaal van 2022. 

Voor meer informatie over het opwindende project van Polkadex, ga zeker naar:

https://www.polkadex.trade/

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten