Persbericht

Polygon en Solana in Vrije Val Nadat SEC MATIC en SOL als Effecten aanmerkt maar Nieuwe Crypto Presale Wall Street Memes Blijft Stijgen

Afgelopen week zijn er veel cryptomunten enorm veel waarde kwijtgeraakt nadat de Amerikaanse toezichthouder besloot de aanval in te zetten tegen enkele crypto exchanges en andere bedrijven in de sector. 

De Securities and Exchange Commission (SEC) besloot een groot aantal cryptomunten als effect te bestempelen. In de Verenigde Staten is in de wet geregeld dat bedrijven niet zomaar effecten aan mogen bieden zonder daar de juiste vergunningen voor te hebben. 

Het is voor het eerst dat er een groot deel van de crypto markt als dusdanig gezien wordt. Inmiddels voert de SEC al jaren een juridische strijd tegen Ripple, het bedrijf achter de cryptomunt XRP. Ook hier is de benoeming van XRP tot effect reden tot het conflict. 

Nu heeft de SEC tientallen andere munten aangewezen en daarbij ook nog eens twee crypto exchanges bericht gegeven dat zij deze effecten ongereguleerd verkochten. Deze exchanges waren Binance en Coinbase, twee van ‘s werelds grootste crypto exchanges. 

De cryptomunten die door de SEC het stempel effect hebben gekregen, zijn vervolgens flink gedaald. Traders en exchanges haalden hun vingers van de munten af en de grootste dalers zagen binnen een dag bijna de kwart van hun waarde verdampen. 

Polygon en Solana zijn twee van de crypto bedrijven die geraakt zijn door de acties van de SEC. De nummers 10 en 11 van de crypto markt op basis van marktkapitalisatie verloren beide in de afgelopen 7 dagen meer dan 20% van hun waarde.

Waar veel andere coins zich weer aan het herstellen zijn, hebben MATIC en SOL het aanzienlijk moeilijker. 

>>> Nieuwe Crypto Presale Wall Street Memes Bezoeken <<< 

Raken deze Ethereum alternatieven hun status kwijt?

Beide projecten kun je wel zien als alternatief, of toevoeging, op het Ethereum netwerk. Deze blockchain was jarenlang een Proof-of-Work chain waarmee de schaalbaarheid één van de grootste problemen was. 

Solana en Polygon losten op hun eigen manier deze problemen op, maar ook Ethereum zelf heeft hier iets aan willen doen. Na meerdere upgrades is het hele systeem overgestapt op Proof-of-Stake en kan het veel meer transacties tegelijkertijd aan. 

Daarmee zijn de schaaloplossingen van Solana en Polygon ook minder interessant geworden. Nu ze ook nog eens door de SEC achterna gezeten worden, kunnen de projecten de komende tijd wel eens flink wegzakken. 

In eerste instantie zal de uitspraak van de SEC alleen gevolgen hebben voor de status van de cryptomunten in de Verenigde Staten, maar gezien dit één van de belangrijkste markten is waar crypto verhandeld wordt, zal het een groot effect hebben op de Solana koers en Polygon koers. 

Het is natuurlijk nog wel een optie dat de SEC de zaak tegen de cryptomunten niet wint of uiteindelijk van volgende stappen afziet. De verwachting is echter dat ze voorlopig deze lijn blijven volgen en er meer regulering voor crypto bedrijven in de Verenigde Staten zal komen. 

Nieuwe Crypto Presale Wall Street Memes blijft juist stijgen

In de huidige markt zijn er gelukkig nog wel uitzonderingen te vinden van crypto projecten die wel goed presteren. De nieuwe crypto presale Wall Street Memes is één van die uitzonderingen. 

De crypto munt werd enkele weken geleden gelanceerd en wist al snel veel investeerders naar de website van het project te trekken. Dat komt omdat het project op social media al meer dan miljoen volgers had voordat het überhaupt in een presale gelanceerd werd. 

De beweging rondom Wall Street Memes ontstond nadat er op Reddit een community bij elkaar kwam die Gamestop aandelen kocht. Dit gebeurde allemaal op de subreddit /r/WallStreetBets, een plek op het forum waar traders actief op zoek gingen naar investeringen om Wall Street te ‘verslaan’. 

Het was het verhaal van een grote groep individuele investeerders die er klaar mee waren dat grote partijen zoals hedge funds de markt in een houdgreep hielden. Deze grote fondsen hadden massaal ingezet op het faillissement van Gamestop, maar dat liep even anders. 

Doordat er een beweging ontstond die de aandelen op kocht steeg de prijs enorm terwijl veel hedge funds een verplichting aan waren gegaan om de aandelen op den duur terug te kopen. 

Uiteindelijk zorgde de actie ervoor dat er enorme bedragen verloren gingen bij hedge funds en hun welvarende klanten. Eén hedge fund heeft zijn eigen faillissement aan moeten vragen na het terugkopen van de GME aandelen. 

De populariteit van de subreddit steeg tijdens en na dit verhaal enorm en daardoor ontstonden er ook social media accounts als Wall Street Memes. Op deze accounts nemen ze Wall Street op de hak met grappige plaatjes. 

Eerder al bracht het team achter deze accounts een NFT-collectie uit onder de naam Wall Street Bulls die binnen korte tijd uitverkocht raakte. Nu is het terug met een eigen meme coin; te midden in de meme coin frenzy die ontstaan is. 

De meme coin is eerst in een presale uitgebracht zodat de volgers van de social media accounts de kans kregen om voordelig in te stappen bij Wall Street Memes. In de presale is het namelijk zo geregeld dat hoe eerder je investeert, hoe goedkoper de token nog is. 

Inmiddels is er al meer dan $6 miljoen opgehaald op de presale website van het project. Dit kan nog oplopen tot meer dan $30 miljoen, dus voorlopig zal de presale nog gewoon beschikbaar zijn. 

Je koopt de token zelf door naar de website van Wall Street Memes te gaan en daar Ethereum, Binance Coin of USDT in te ruilen voor de nieuwe cryptomunt

>>> Nu naar de presale van Wall Street Memes <<<