Persbericht

Persbericht

Newsbit 07-06-2021 21:10u leestijd 3 - 4 min

PrimeXBT-hoofdanalist Kim Chua: heeft BTC zijn hoogtepunt bereikt of is er meer op komst?

Met de recente Bitcoin prijs crash, hebben veel experts hun mening geuit over de vraag of de bull run van BTC voorbij is. Experts komen er echter niet uit. Ze zijn verdeeld in Bulls- en Bear-kampen. Elk kamp heeft een andere logica en de één klinkt net zo overtuigend als het andere. Dit heeft veel handelaren verward en onzeker gemaakt over de richting van de prijs van BTC.

De uitweg uit deze verwarring is het analyseren van on-chain gegevens, aangezien gegevens nooit liegen. Gegevens lijken te suggereren dat dit slechts een mid-cyclische herverdeling van het BTC-aanbod is. De tokens worden massaal verkocht door ‘weak hands’ en massaal gekocht door ‘strong hands’. Volgens de gegevens is dit dus niet nog het einde van de bull markt.

Tijdens de recente crash werd een groot deel van de tokens verkocht door relatief nieuwe investeerders. De groep die hun tokens pas minder dan een maand vasthielden verkochten massaal hun tokens tijdens de crash. Deze groep was goed voor ongeveer 13% van alle BTC-verkopers tijdens de uitverkoop.

Rapporten geven verder aan dat BTC-whales met tussen de 10.000 en 100.000 BTC tokens een enorm aantal van 122.588 BTC hebben gekocht in de loop van de week dat de BTC-prijs begon te dalen tot onder $35.000, waardoor het grootste deel van de verkoop werd opgevangen. De kopers waren oude ‘Strong Hands’ die hun BTC gedurende ten minste 3 jaar nooit hadden verkocht, wat aangeeft dat het BTC-aanbod wordt verplaatst van nieuwe ‘weak hands’ naar doorgewinterde strong hands.

Een kijk naar de BTC-reserves van miners toonde ook aan dat miners niet betrokken waren bij de massale verkoop. Ze begonnen zelfs hun tokens vast te houden in plaats van te verkopen.

Sinds de crash is het aanbod van BTC in het bezit van lange termijn investeerders toegenomen, terwijl dat van kortetermijnspeculanten is afgenomen. Nu de langetermijnhouders weer in de accumulatiemodus zitten, belooft het veel goeds voor de prijs van BTC. Dit aangezien een dergelijke distributie van het aanbod doorgaans niet indicatief is voor een markt-top. In een markttop zullen langetermijnhouders hun aanbod intensief verminderen, terwijl nieuwe investeerders zullen kopen. Bij de laatste uitverkoop was het tegenovergestelde het geval. Langetermijnhouders kochten op terwijl nieuwe handelaren hun tokens verkochten.

Als je naar de bovenstaande grafiek kijkt, kun je zien dat toen de bull markt van 2017 ten einde liep, langetermijn investeerders agressief verkochten, waardoor hun aanbod van BTC sterk afnam. Er wordt echter waargenomen dat deze groep beleggers zich momenteel in de accumulatiemodus bevindt. Tussen 2017 en nu is 2,4 miljoen BTC, ofwel 8% van het circulerende aanbod, gekocht door deze langetermijnhouders, waardoor het aanbod van BTC dat beschikbaar is voor koop en verkoop verder is afgenomen. Deze groep hodlers heeft al 58% van het circulerende aanbod van BTC in handen, wat betekent dat de aanbodcrisis verder zal toenemen naarmate we verder in de toekomst gaan terwijl ze meer blijven kopen.

Na de verschillende statistieken te hebben geanalyseerd, is de analist van PrimeXBT van mening dat de bullmarkt waarschijnlijk nog niet voorbij is, en dat we in feite naar de volgende parabolische fase van een prijsstijging kunnen gaan, aangezien de accumulatie door langetermijnhouders de aanbodcrisis zal intensiveren van BTC. Deze aanbodcrisis zal waarschijnlijk onopgemerkt blijven tot een later stadium, wanneer het circulerende aanbod is afgenomen tot het punt waarop het moeilijk wordt om BTC te verwerven. Meer institutionele beleggers hebben interesse getoond in het verzamelen van BTC en andere crypto, zoals Carl Icahn die aankondigde dat hij tot $1,5 miljard in cryptocurrencies zou investeren. Een groot deel van het aanbod van BTC zal dus worden opgekocht en uit de circulatie worden gehaald door dit slimme institutionele geld, waardoor er voor de gemiddelde belegger heel weinig overblijft.

Nu kortetermijnspeculanten niet meer zoveel BTC bezitten, is er minder druk op de prijs omdat speculanten geen BTC meer hebben om te verkopen, terwijl langetermijnhouders accumuleren in plaats van verkopen. Er is zelfs een goede kans dat we dezelfde kortetermijnspelers op FOMO-manier terug zien komen om de prijs van BTC op te jagen wanneer de prijs weer boven $45.000 komt, en nog meer wanneer BTC zijn ATH van $64.000 overschrijdt. Wanneer deze doorbrokenn wordt verwacht de analist dat de prijs van BTC parabolische zal stijgen, wat de prijs van de BTC-lente naar $100.000 zou kunnen sturen, misschien nog wel verder.


Over Kim Chua, PrimeXBT-marktanalist

Kim Chua is een institutionele handelsspecialist met een trackrecord van succes dat zich uitstrekt over toonaangevende banken, waaronder Deutsche Bank, China Merchants Bank en meer. Chua lanceerde later een hedgefonds dat gedurende zeven jaar consequent driecijferige rendementen behaalde.

Chua is ook een lerares in hart en nieren die haar eigen handelscurriculum ontwikkelde om haar kennis door te geven aan een nieuwe generatie analisten. Kim Chua volgt zowel traditionele markten als cryptovalutamarkten actief op de voet en is enthousiast om toekomstige investerings- en handelsmogelijkheden te vinden nu de twee enorm verschillende activaklassen beginnen samen te komen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten