Newsbit

PrimeXBT-hoofdanalist Kim Chua: is het tijd dat goud weer schittert?

Goud is vorige week met meer dan 2,3% gestegen, wat een derde opeenvolgende wekelijkse stijging betekent sinds de prijzen vanaf $1770 terugveerden. Zal goud spoedig weer zijn All Time High gaan testen?


Traditioneel een goed seizoen voor goud

Het fundamentele beeld lijkt te suggereren dat, zoals historisch gezien, het vierde kwartaal altijd goed is geweest voor de prijs van goud.

Seizoensfactoren als de aankoop van geschenken voor het einde van het jaar spelen hierin mee. Ook het grootste festival voor de Chinezen, het nieuwe maanjaar dat begin februari plaatsvindt, zorgt ervoor dat veel mensen gouden sieraden kopen als cadeau.

Nu het nieuwe maanjaar snel nadert, neemt de vraag naar goud als cadeau altijd toe, waardoor de goudprijs tussen de periode december en februari stijgt. De gouden-juwelenmarkt neemt ongeveer 45% van de markt voor goud in beslag, daarom mag het effect van deze factor niet worden genegeerd. Gegevens lijken dit fenomeen te bevestigen, het heeft aangetoond dat de goudprijs de afgelopen 25 jaar 18 keer is gestegen tussen de periode van eind december tot half februari.


Fiat valuta’s verzwakken

De grote wereldwijde centrale banken blijven leunen op stimulus en kwantitatieve versoepeling. De ECB heeft de omvang van haar aankoop van activa verhoogt tot 1,85 biljoen euro tot maart 2022 en de Amerikaanse FED haar opkoop-programma van miljarden dollars voortzet tot ten minste het jaar 2023.

Daardoor zien we fiat-valuta’s verzwakken en dit zal waarschijnlijk wel één tot twee jaar doorgaan. Dat vertaalt zich in hogere inflatie. Hoewel de populariteit van BTC als afdekking tegen inflatie toeneemt, blijft er een groep meer traditionele beleggers die de voorkeur geven aan goud. Als zodanig zal de positie van goud als veilige haven en afdekking tegen infaltie waarschijnlijk niet afnemen. Zoveel als er mensen zijn die voorstander zijn van BTC, zullen er anderen zijn die voorstander zijn van goud. Er zullen er ook beleggers zijn die beide zullen bezitten. Vandaar dat, volgend op de stappen van de duizelingwekkende stijging van de BTC-prijs vorige week, de prijs van goud de volgende zal zijn die zal stijgen.

De dagelijkse grafiek van goud suggereert dat goud nog steeds in een neerwaarts hellend kanaal beweegt. De prijs ligt echter boven de $1855 en probeert uit de kanaaltop van $1920 te breken. Mocht dit niveau wegvallen, dan zou goud gaan proberen om de All Time High van $2075 opnieuw te testen. Kim Chua, analist van PrimebitXBT, blijft positief over de prijs van goud en denk dat het de ATH zal breken en in het eerste kwartaal van volgend jaar richting $ 2200 zal bewegen. Dit zou moeten komen op de rug van meer stimuleringsmaatregelen die door de VS zijn genomen zodra Biden als president wordt ingehuldigd.

De week zal beginnen met het passeren van de laatste $900 miljard Amerikaanse stimuleringswet, die zeer positief zal zijn voor de goudprijs, en waarschijnlijk de weerstand van $1920 zal breken voor meer opwaarts potentieel.

Over Kim Chua, markt analist van PrimeXBT:

Kim Chua is een institutionele handelsspecialist met een trackrecord van succes dat zich uitstrekt over toonaangevende banken, waaronder Deutsche Bank, China Merchants Bank en meer. Chua lanceerde later een hedgefonds dat gedurende zeven jaar consequent driecijferige rendementen behaalde.

Chua is ook een lerares in hart en nieren die haar eigen handelscurriculum ontwikkelde om haar kennis door te geven aan een nieuwe generatie analisten. Kim Chua volgt zowel traditionele markten als cryptovalutamarkten actief op de voet en is enthousiast om toekomstige investerings- en handelsmogelijkheden te vinden nu de twee enorm verschillende activaklassen beginnen samen te komen.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top