Review: Ledger Nano X

5-Star-Review

Wat is de Ledger Nano X?

De Ledger Nano X is de nieuwste hardware wallet van het Franse bedrijf Ledger. De Nano X is gericht op gebruikersgemak en je kunt hem nu dus ook op je mobiel gebruiken. Je koppelt de wallet met je mobiel via Bluetooth waardoor je waar je ook bent veilig je cryptocurrencies kan beheren.

De Ledger Nano X is te gebruiken met Andorid en IOS (Iphone en Ipad) maar let er wel op dat je mobiel, tablet of computer aan de volgende eisen voldoen:

  • Android mobiel of tablet met Android 9 of hoger
  • Iphone of Ipad met IOS 9 of hoger
  • Windows 8 of hoger
  • MacOS 10.8 of hoger
 

Unboxing


Wat krijg je allemaal als je de Ledger Nano X koopt?

  • 1 hardware wallet (Nano X)
  • 1 USB kabel
  • 2 Uitleg boekjes
  • 3 Recovery sheets
  • 1 Sticker vel
  • 1 Sleutelhanger draadje

Het begint allemaal bij de verpakking. Wanneer je de Ledger Nano X thuisgestuurd krijgt moet je altijd even kijken of de verpakking geseald is. Een officiële reseller van de Ledger heeft de verpakking altijd gesealed. Hierdoor weet je zeker dat je crypto’s niet gestolen kunnen worden.

De verpakking van de Ledger Nano X is, net zoals de Ledger Nano S strak en professioneel vormgegeven. Als je het doosje opent is de wallet meteen zichtbaar. Wanneer je de Nano X eruit haalt en de verpakking verder opent kom je de instructies, recovery sheets en een stickervel tegen. Als je de boekjes uit het doosje haalt zie je direct de USB kabel. Tot slot vind je onder de verhoging een klein vakje waar het sleutelhanger draadje te vinden is. Als je deze gevonden hebt is je Nano X compleet.


Installeren

Het installeren van de Ledger Nano X kan op twee manieren. De eerste manier is via de computer. Hoe je dit doet kun je vinden in onze review van de Ledger Nano S. De tweede, nieuwe, manier is via een App op je mobiel of tablet. Hieronder vind je een stappenplan hoe jij de Nano X App download en hoe je het apparaat koppelt aan je mobiel.


Installatie Ledger-App

Tip: In onderstaande video wordt er binnen 4 minuten uitgelegd hoe jij de Ledger App installeert.


Stap 1. Download Ledger Live via de App Store of Google Play.

Stap 2: Start de Ledger Live App en klik op ‘Get Started’

Stap 3: Klik op ‘Initalize as a new device’ en kies de ‘Ledger Nano X’

Stap 4: Houd de linker zwarte knop 3 seconde ingedrukt om je Nano X aan te zetten.

Stap 5: Lees de instructies

Stap 6: Druk beide knoppen tegelijk in om ‘Set up as new device’ te selecteren.

Stap 7: Klik opnieuw op beide knoppen om een PIN code aan te maken. Klik op de linker of rechter knop om door de cijfers heen te bladeren en klik op beide knoppen tegelijk om het cijfer te kiezen. Klik op het vinkje om je PIN code te activeren en vul je PIN code nog een keer in om je PIN code te bevestigen.

Stap 8: Pak je Recovery sheet en volg de instructies op die in de App op je mobiel verschijnen. Daarna schrijf je de 24 woorden die op je Ledger Nano X verschijnen op.

Als je dit gedaan hebt klik je op de linker knop en vervolgens op beide knoppen om te bevestigen dat je de woorden hebt opgeschreven. Hierna selecteer en bevestig je elk woord door op beide knoppen te drukken.

Belangrijk: Voer deze stap zorgvuldig uit. Dit is namelijk de enige manier om je cryptocurrencies terug te krijgen als je de wallet kwijt raakt.

Stap 9: Klik op de rechter knop en geef aan dat je apparaat klaar is. Selecteer nu ‘Install App’ door op beide knoppen te drukken.

Stap 10: Pak je mobiel of tablet erbij en voltooi de checklist door de vragen te beantwoorden die op het scherm verschijnen.

Stap 11: Zet je Bluetooth aan om de Ledger Nano X te koppelen aan je mobiel en klik op de naam van je Nano X. Nu koppelen de apparaten.

Stap 12: Kijk of de code die op je mobiel verschijnt dezelfde code is als op je Ledger Nano X en klik op beide knoppen. Klik op ‘Allow Ledger Manager’ en je Nano X is nu veilig gekoppeld met de Ledger Live App.

Stap 13: Klik op ‘Continue’ en vervolgens op je Ledger Nano X. Kies een wachtwoord en bevestig deze (Dit kunnen letters zijn). Klik op ‘Continue’ en ‘Go it’. Klik nogmaals op ‘Continue’ en dan is alles ingesteld!


Hoe zet je cryptocurrencies op je Ledger Nano S?

Als je het apparaat hebt ingesteld je cryptocurrencies op je Ledger zetten. Wil je weten hoe het werkt? Volg dan het onderstaande stappenplan of bekijk de bovenstaande video.

Stap 1: Open de Ledger Live App en log in.

Stap 2: Klik op ‘Transfer’ en vervolgens op ‘Receive Funds’.

Stap 3: Klik op cryptocurrency die je wilt ontvangen en pak je Ledger Nano X erbij. Selecteer vervolgens dezelfde wallet op je Ledger Nano X. En bevestig dat het adres op je mobiel hetzelfde is als het adres op de Nano X.

Stap 4: Kopieer het adres en verstuur het naar degene die de cryptocurrencies naar jou wilt versturen (of gebruik hem zelf natuurlijk).

Stap 5: Als de transactie bevestigd is hij zichtbaar in je portfolio.


Welke cryptocurrencies kun je opslaan op een Ledger Nano X?

Een groot voordeel aan de Leger Nano X is dat je heel veel verschillende cryptomunten op kunt slaan op het apparaatje. De Nano X kan namelijk tot 100 verschillende crypto’s tegelijk opslaan waaronder Bitcoin, Ethereum, XRP, Stellar, Litecoin, TRX en veel meer. Wil je weten welke cryptomunten allemaal ondersteund worden? Klik dan hier.


Technische specificaties

Grootte en gewicht

Grootte: 72mm x 18.6mm x 11.75mm
Gewicht: 34g

Materialen

Geborsteld roestvrij staal en plastic.
100mAh batterij

Controllers en conncetor

Connector: USB Type-C
Certificatie: CC EAL5+
Chips: ST33j2M0 (secure) + STM32WB55

Te gebruiken met

64-bits desktop (Windows 8+, MacOS 10.8+, Linux)
Ook te gebruiken met Smartphones en Tablets (IOS 9+ of Android 7+)


Ervaringen en conclusie

De Ledger Nano X is net zoals zijn voorganger een uitstekende hardware wallet. Het is een kwalitatief uitstekend product en daarbij komt het enorme voordeel dat de wallet te gebruiken is via je smartphone.

De Nano X is vrij prijzig maar is zijn geld zeker waard. Vooral als je een groot bedrag aan crypto’s bezit is een hardware wallet als de Nano X echt een must.

 
VoordelenNadelen
Je cryptocurrencies zijn veilig. Vrij prijzig
100 + Cryptocurrencies USB kabeltje aan de korte kant.
Heeft de looks en het gevoel van een premium product.
Te gebruiken met Smartphone en Tablet (Bluetooth)
Gebruiksvriendelijk

Eindoordeel

Wij geven de Ledger Nano X 5 van de 5 sterren. Uitstekend!

5-Star-Review

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken