Persbericht

Newsbit 27-11-2021 07:15 leestijd 3 - 4 min

Ripple is een van de belangrijkste spelers op de cryptocurrency markt

Het corona virus lijkt op het eerste gezicht alleen maar negatieve gevolgen te hebben. Duizenden mensen worden ziek, de maatschappij wordt ontwricht en ook de economie in veel landen maakt een krimp door. Één markt maakt echter wel een stijging door: de cryptocurrency markt. Overal ter wereld trekken centrale banken en overheden alles uit de kast om het vertrouwen van banken, bedrijven en personen te redden. In Duitsland alleen al heeft de overheid 500 miljard euro vrij gemaakt voor leningen aan bedrijven. Door de oplopende staatsschulden zien steeds meer mensen kansen in de weinige zaken die de overheid of centrale bank niet kunnen bijdrukken, zoals grondstoffen (fysiek) of een huis, maar ook crypto munten zoals Bitcoin, Ripple en Ethereum.

Een van de grootste crypto munten is de Ripple (XRP) token. Het staat dan ook steevast in de lijst met crypto projecten met de hoogste market cap. Maar wat is het dan precies en hoe handel je in Ripple?


Het betaalprotocol Ripple

Het bedrijf Ripple Labs werd opgericht in 2012 in de Verenigde Staten, oorspronkelijk onder de naam Opencoin. Sinds het begin werkt het bedrijf aan een digitaal betaalprotocol, namelijk Ripple. Dit betaalprotocol richt zich op het stroomlijnen van het betalingsverkeer tussen banken onderling. Om tot een oplossing hiervoor te komen, bestaat het betaalnetwerk uit drie platforms: xCurrent, xVia en xRapid. Op deze platforms kunnen banken zich dan aansluiten. Bij zo’n betaalprotocol hoort natuurlijk ook een digitale munt, dit is de Ripple coin geworden. In de lijsten wordt deze ook wel genoteerd als XRP. De Ripple coin kan op de blockchain van Ripple een snellere betaling tussen banken realiseren. Erg handig dus, maar hoe handel je dan in Ripple?


Hoe te handelen in Ripple

Er zijn meerdere manieren hoe een belegger kan handelen in Ripple. Op traditionele wijze Ripple kopen, ofwel beleggen in Ripple geschiedt doorgaans via brokers of online cryptocurrency exchanges. Dit proces kan soms praktische uitdagingen met zich mee brengen, crypto exchanges zijn namelijk zelden gereguleerd en transacties kunnen op drukke momenten met flinke vertraging worden uitgevoerd. Een tweede manier is in Ripple handelen via CFD trading,  dit bestaat uit het kopen of verkopen van een “Contract for Difference” (CFD) van een broker. Via deze manier is het mogelijk om binnen een fractie van een seconde een trade te plaatsen. Ripple CFD’s zijn derivaten, dit wil zeggen dat de prijs van een CFD is gebaseerd op de waarde van de onderliggende activa, in dit geval Ripple XRP (of een andere cryptocurrency).

Ripple “minen” is niet mogelijk. Bij de introductie van de Ripple cryptocurrency werd er een vast aantal Ripple XRP vrijgegeven. Volgens het protocol kan het aantal munten ook niet verder worden uitgebreid. Het totale aantal Ripple XRP’s is honderd miljard, de circulatie hiervan wordt door Ripple zelf gereguleerd. Bij sommige crypto handelaren zorgt dit voor kritiek, zij stellen namelijk dat één van de onderscheidende karakteristieken van cryptocurrency is dat deze kunnen worden verhandeld zonder tussenkomst van een centraal orgaan of een toezichthouder. Toch blijft handelen in Ripple, ondanks deze kritiek, populair. Maar waarom?


Waarom is handelen in Ripple populair?

Verschillende analisten hebben toekomst voorspellingen voor Ripple gepresenteerd. Volgens deze voorspellingen lijkt het dat Ripple veel potentieel voor groei heeft. Ripple’s netwerk en systemen zijn namelijk superieur aan die van andere grote cryptocurrencies en het platform wordt al gebruikt door enkele belangrijke banken, multinationals en overheden. Daarbij komt dat er ook een echt bedrijf achter Ripple XRP zit, hierdoor wordt het vertrouwen van de consument groter.

Om dit artikel even kort samen te vatten, Ripple is dus een populaire munt op de cryptocurrency markt. Het bedrijf achter Ripple bestaat al sinds 2012 en wekt aan een digitaal betaalprotocol voor het stroomlijnen van het betalingsverkeer tussen banken onderling. De digitale munt die bij dit protocol hoort is de Ripple coin, ook wel aangeduid als XRP. Er zijn verschillende manieren om te handelen in Ripple, maar minen hoort hier niet bij. Er wordt voorspeld dat Ripple in de toekomst nog meer gaat groeien. Uiteraard is het onmogelijk om dit exact vast te stellen omdat de crypto markt erg volatiel is maar de prognoses zijn goed.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten