Persbericht

Newsbit 08-10-2022 12:40 leestijd 2 - 5 min

Tamadoge haalt Dogelon Mars in op CoinMarketCap – overstijgt nieuwe meme coin Shiba Inu hierna?

Afgelopen week waren er weer wat pluspunten te zien op de cryptomarkt die al langere tijd onder druk staat. Enkele cryptomunten wisten weer stijgingen in de koers te laten zien die we nog kennen van betere tijden in de crypto-wereld. 

Bij die stijgende cryptomunten zat ook één meme coin; Tamadoge. Die meme coin gaat sneller dan veel investeerders verwachten en steeg in enkele dagen tijd met 1.000%. 

Tamadoge verpulverd overige meme coins

Er zijn eigenlijk twee grote meme coins op dit moment; Dogecoin en Shiba Inu. Deze munten hebben een marktwaarde van meerdere miljarden en lijken onbereikbaar voor nieuwe cryptomunten om in te halen. 

Tamadoge is zoveel gestegen dat het al een hoop andere meme coins ingehaald heeft als je kijkt naar de totale marktwaarde. Op het hoogtepunt was het Tamadoge project afgelopen week zo’n 200 miljoen euro waard. 

Daarmee heeft het zich al achter de twee genoemde cryptomunten geplaatst op de ranglijst meest waardevolle meme coins. De nummer 3 was hiervoor nog Dogelon Mars, die momenteel een marktwaarde heeft van zo’n 140 miljoen euro. 

Eerste meme coin met echte toepassing? 

De interesse voor Tamadoge komt niet uit het niets, ook in de presale was de munt namelijk al één van de populairste cryptomunten. Het wist namelijk 19 miljoen dollar op te halen in slechts 8 weken tijd. 

Die interesse komt waarschijnlijk uit de combinatie die Tamadoge ontwikkeld heeft tussen een meme coin en een Play-to-Earn platform. Hiermee krijgt de meme coin een echte toepassing, iets dat ontbreekt bij bijna alle andere meme coins. 

In eerste instantie werden meme coins namelijk echt als grap uitgebracht, soms als persiflage op de cryptomarkt of gewoon om te kijken wat er kan gebeuren met zo’n munt.

Wat betreft Dogecoin kan het zomaar zijn dat dit de andere meme coin met een toepassing wordt. Elon Musk wil de munt namelijk aanbieden als betaalmethode voor het kopen van merchandise van zijn bedrijven Tesla en SpaceX. 

Daarnaast lijkt Elon Musk Twitter te gaan kopen en is de kans aanwezig dat Dogecoin de ‘native token’ van Twitter wordt. Dat betekent dat de munt gebruikt gaat worden voor alle transacties op het populaire social media platform. 

Tamadoge heeft dus zelfs al een stapje voor op de allergrootste meme coin ter wereld als het gaat om een toepassing van de munt. 

Listing na listing duwen Tamadoge omhoog

Een belangrijke reden dat Tamadoge zo snel na het einde van de presale al in prijs gestegen is, is de eerste listing van de munt. Slechts enkele dagen nadat de voorverkoop volledig uitverkocht was, kwam de munt al beschikbaar bij de exchange OKX. 

Deze exchange groeit de afgelopen jaren sterk en voegt op hoog tempo nieuwe functies toe aan het platform. Daarmee is het ook in korte tijd een zeer populaire exchange geworden en was het een uitstekende keuze voor Tamadoge.

Alleen OKX is natuurlijk niet genoeg en Tamadoge heeft dan ook snel meer exchanges gevonden waar ze terecht konden. Zo kwam de munt ook op het decentrale platform van OKX (OKX DEX) terecht en op Uniswap.

Later volgden ook nog listings bij centrale exchanges LBank, MEXC, BKEX en meer. De volgende listing is ook alweer aangekondigd en het team is actief bezig met andere grote exchanges zoals Binance. 

Hoe gaat het nu verder met Tamadoge? 

Naast de listings zijn er nog veel meer ontwikkelingen bij Tamadoge, zo kwamen deze week ook de eerste 100 Tamadoge NFT’s uit. Deze NFT’s spelen een belangrijke rol binnen het Tamadoge netwerk. 

Om mee te doen met de Play-to-Earn games heb je namelijk een eigen Tamadoge nodig die als NFT verpakt is. De eerste 100 Tamadoge NFT’s zijn zeer zeldzame varianten met betere statistieken en unieke features. 

Naast de NFT’s komt Tamadoge met nog veel meer. Zo wordt er een eigen metaverse ontwikkeld en komt er een ruim aanbod van Play-to-Earn games. Deze moeten allemaal nog aangekondigd en uitgebracht worden wat weer voor flinke prijsstijgingen kan zorgen! 

>>> Ook meedoen met Tamadoge <<<

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten