Persbericht

Newsbit 10-08-2021 15:15 leestijd 5 - 12 min

Verleden, heden en toekomst: de evolutie van de Covesting (COV) Utility Token

Naarmate de tijd verstrijkt, moet elk cryptocurrency-project laten zien of het in staat is om zijn potentieel waar te maken of dat aanhoudende struikelblokken een te grote barrière blijken te zijn om innovatie aan het licht te brengen. In het ergste geval worden projecten stopgezet wanneer de industrie een moeilijke periode of een neerwaartse trend doormaakt.

In andere gevallen duurt het jaren voordat een token goed is ontwikkeld. Alle tijd volledig gebruikt om te bouwen aan een project die daadwerkelijk waardevol is. Het eindresultaat in deze situaties is een munt zoals Covesting (COV), die zijn leven begon tegen het einde van de laatste bull markt, maar omdat het team achter het project consistent bleef met hun plan, is het project vandaag live en blijft het ontwikkelen.

Het is een mooi voorbeeld in een branche waar met de dag nieuwe projecten opduiken. In dit artikel krijg je een diepere kijk op de evoluatie van de COV-hulptoken. Daarnaast krijg je een voorbeeld van wat er nog meer op komst is voor de cryptocurrency.


Verleden: De lancering van de COV Token en copy trading naar Crypto brengen

De COV-token werd eind 2017 gelanceerd als een ICO, waardoor crypto-fans vroege toegang kregen tot een utility-token dat native zou worden gebruikt in een copy traders module die op een later tijdstip zou worden vrijgegeven. Het plan voor de copy trading-module was ambitieus en zou volgers verbinden met strategie managers. Ook zal het een wereldwijd leaderbord bevatten.

De token-verkoop was bijna onmiddellijk uitverkocht, wat op dat moment de vraag naar innoverende cryptocurrencies benadrukte. Echter, enkele maanden later kregen Bitcoin en Ethereum te maken met een ​​flinke crash. Dit was een pijnlijk moment voor de industrie en zetten de rem op innovatieve projecten. De belangstelling voor alle projecten nam even af.

Covesting, een in Europa gevestigde fintech-softwareontwikkelaar, zocht en kreeg destijds een van de eerste DLT-licenties. De licentie beperkte specifieke bedrijfsmodellen die cruciaal waren voor de copy trading ervaring. Als alternatieve oplossing besloot het bedrijf zijn software voor het verhandelen van kopieën te ontwikkelen als een module van een derde partij die door partners kan worden gelicentieerd.

Het bedrijfsmodel bleek de juiste beslissing te zijn, omdat het meer ontwikkeltijd bood en de copy trading module aan de juiste zakenpartner kon koppelen om zijn debuut te maken. Begin 2020 verliet de copy trading module de bètafase en werd voor het eerst aan de wereld geïntroduceerd. De initiële setup arriveerde eerst zonder enige COV-tokenintegratie, maar het Covesting-team introduceerde later ondersteuning voor het COV-token op een later tijdstip, dat vandaag live is.


Nu: Covesting Copy Trading en COV Token Utilities

Covesting is een peer-to-peer copy trading community die volgers verbindt met strategiemanagers via een softwaremodule binnen het PrimeXBT-dashboard. Covesting copy trading is momenteel exclusief beschikbaar op het margehandelsplatform dat bekend staat om zijn long- en shortposities op meer dan 50 verschillende CFD’s.

Met een Covesting-account kan iedereen strategiemanager worden als hij denkt dat hij de vaardigheden heeft. De software zelf en de transparante risico- en successtatistieken die de wereldwijde leaderboards bieden, zorgen ervoor dat deze strategiemanagers hard en eerlijk blijven werken. Het stelt volgers ook in staat een strategiemanager te selecteren die het beste past bij persoonlijke doelen of risicobereidheid.

Volgers kunnen op elk moment één of meerdere strategieën volgen en kunnen deze posities op dezelfde manier beheren als margehandelsposities met stop loss- of take-profitorders. Met de module kunnen alle transacties die de strategiemanager doet automatisch worden gekopieerd door hun volgers. Bij succes krijgen volgers een deel van de winst. De strategiemanager ontvangt ook een klein beetje geld.

Strategiemanagers zullen op hun beurt in staat zijn om veel sneller kapitaal te laten groeien en nieuwe inkomstenstromen aan te boren. Tegelijkertijd kunnen volgers die anders misschien niet zo veel verdienen nu winst maken aan de hand van mensen met meer ervaring. De strategiemanagers moeten concurreren met anderen om hoog te komen in de wereldwijde leaderboards of alle vijf sterren te behalen.

De Covesting (COV)-token is de native cryptocurrency voor de copy trading module, aanvankelijk gelanceerd als een ERC-20-token. Covesting-ontwikkelaars hebben sindsdien een brug naar Binance Smart Chain vrijgegeven voor meer flexibiliteit binnen de keten, zodat gebruikers kunnen profiteren van de verschillende protocollen en gedecentraliseerde applicaties die uniek zijn voor elke blockchain.

De native utility-token werd gelanceerd met een maximale totale voorraad van 20.000.000 COV, waardoor het schaarser is dan BTC. Deflatoire tokenimics verminderen de tokenvoorraad verder door systematische token-burn die zijn geïnitieerd door Covesting-ontwikkelaars. Via deze methoden zijn meer dan 660.000 COV vernietigd.

Gebruikers kunnen het aanbod en andere verschillende statistieken met betrekking tot het COV-token bijhouden in het gedeelte Mijn COV van Covesting op PrimeXBT. Bovendien kunnen COV-tokenhouders in dit gedeelte van het PrimeXBT-dashboard toegang krijgen tot de hulpprogramma’s die de token biedt in combinatie met de Covesting-copy traders module.

Er is ook een sectie gewijd aan het staken van COV-tokens in hetzelfde My COV-gedeelte van het PrimeXBT-dashboard. Dit is hoe je ook extra functies unlocked. Hoe groter het aantal vergrendelde COV-tokens, hoe groter het aantal hulpprogramma’s voor de tokenhouder.

Door COV-tokens te staken, kunnen gebruikers van een standaardaccount een Premium-, Advanced- of Elite-account maken op PrimeXBT. Alle drie de niveaus elimineren elk de 1% vergoedingskosten, terwijl de rest van de functies per niveau verschillen.

Op het Premium-niveau verhogen volgers bijvoorbeeld hun winstaandeel met 2%. Strategiemanagers krijgen een korting op de handelskosten van 10% en er is een 2x verhoging van de limieten voor volgers. Op het Advanced-niveau stijgt het winstaandeel voor volgers tot 3% en krijgen strategiemanagers in plaats daarvan 20% korting. Hun volgerslimieten verdrievoudigen ook.

Ten slotte biedt het Elite-niveau de meeste waarde en bruikbaarheid met een winstdeling van 5% voor volgers, een korting van 30% op de handelskosten en geen enkele volgerlimiet. Zonder enige limiet voor volgers, is het potentieel voor inkomsten net zo groot als het bereik van iemand.

COV-tokens kun je kopen via KuCoin, Uniswap of rechtstreeks via het PrimeXBT-dashboard via de Exchange-tool. Dit is een relatief nieuwe functie waarmee gebruikers het ene type cryptocurrency kunnen ruilen voor een ander, inclusief een van de valuta’s van de basisaccountmarge die beschikbaar zijn op PrimeXBT. Hoewel de lijst met valuta USDT en USDC omvat, is COV alleen beschikbaar om te wisselen via de handelsparen COV/BTC en COV/ETH.


Toekomst: wat eraan komt voor Covesting en COV

Het ontwikkelingsteam van Covesting lijkt altijd bezig met iets nieuws, of het nu gaat om updates van de copy trading module, verbeterde tokenomics voor COV of iets geheel nieuws. Eerder dit jaar onthulden ze een aankomende tool die het nut van het COV-token verder zal vergroten. Deze tool wordt Covesting Yield Accounts genoemd.

Het Covesting Yield Account-systeem bevindt zich in het Covesting-gedeelte van het PrimeXBT-dashboard naast de copy traders module, COV-staking, voorraadstatistieken en meer. De nieuwe tool biedt houders van cryptocurrency maar liefst 35% APY op hun inactieve crypto-tokens die op PrimeXBT worden bewaard.

Iedereen op dit punt heeft gehoord van DeFi. Een van de meest populaire manieren waarop deze nieuwe sector van cryptocurrencies tokenhouders geld oplevert, is door middel van variabele opbrengsten die worden uitbetaald als crypto-beloningen. Verschillende DeFi-protocollen hebben unieke manieren om dit te bereiken, maar het meest populaire voorbeeld van de laatste tijd is misschien hoe het werkt met geautomatiseerde marktmakende platforms zoals Uniswap en PancakeSwap.

Op gecentraliseerde cryptocurrency-exchanges levert de exchange zelf liquiditeit waar gebruikers gebruik van kunnen maken. Bij gedecentraliseerde exchanges werkt dat anders. Gebruikers bieden dan liquiditeit door tokens te staken in een smart contract. Door tokens op te locken, is er voldoende liquiditeit binnen handelsparen om marktactiviteit te vergemakkelijken.

Een exchange zou doorgaans inkomsten genereren op basis van dit bedrijfsmodel, gemaakt in vergoedingen. Aangezien er geen bedrijf bij betrokken is, betaalt het DeFi-protocol beloningen uit aan gebruikers die liquiditeit aanbieden als stimulans om dit te doen. Als de vraag groot is, zijn de betaalde rentetarieven ook het hoogst. Daarom zijn de rentetarieven in DeFi in de meeste gevallen variabel.

Het concept achter hoe dit allemaal werkt is duidelijk, maar het verbinden van wallets met de blockchain en gedecentraliseerde applicaties om munten te verplaatsen en in te zetten kan verwarrend en ronduit gevaarlijk zijn voor degenen die niet weten hoe.

Covesting zal echter in het derde kwartaal van 2021 het Covesting Yield Account-systeem introduceren, dat een gebruiksvriendelijke en ongecompliceerde verbinding met de beste DeFi-protocollen zoals Uniswap of PancakeSwap mogelijk zal maken, maar zonder de technische expertise die gewoonlijk vereist is. Het systeemdashboard van Covesting Yield Account doet de verbinding voor u rechtstreeks binnen het PrimeXBT-dashboard.

Door de tool te gebruiken, kunnen gebruikers veel gemakkelijker profiteren van de beste variabele APY-tarieven in de branche die DeFi te bieden heeft. Dit is ook waar het meest recent aangekondigde COV-tokenhulpprogramma een impact bleek te hebben. Volgens de bedrijfsblog kan COV-token-staking een extra hulpprogramma ontgrendelen van maar liefst een 2x APY-boost binnen Covesting Yield Accounts. Gebruikers kunnen zich nu ook aanmelden voor een introductieboost van 1% voor deelname aan een actieve wachtlijst in het gedeelte Covesting Yield Account in het PrimeXBT-dashboard.


De volgende evolutie voor covesting en COV

Waar de COV-token naartoe gaat, kan uiteindelijk worden bepaald door waar de innovatie heen gaat. Toen de COV-token voor het eerst werd geconceptualiseerd, was DeFi nauwelijks een ding, maar vandaag is de utility-token geëvolueerd om zelfs de meest recente trends in de crypto-industrie te omvatten.

In de toekomst, ongeacht in welke richting de zaken gaan en welke functies worden geïntroduceerd in de COV-token voor extra hulpprogramma’s, gezien het trackrecord van het creëren van een interessante waardepropositie voor tokenhouders, zal alles wat komen gaat een welkome aanvulling zijn op de wereld van financiën.