Persbericht

Persbericht

Newsbit 11-02-2022 09:25 leestijd 2 - 2 min

Waarom zou je cryptogames spelen?

Cryptogames zijn veilig en je kunt zo spelenderwijs beleggen met in virtuele munten. Crypto games zijn applicaties waarin tokens of munten gebruikt worden en is sterk in populariteit aan het groeien. Meestal zijn deze games gebouwd op de blockchain met smart contracts. Met smart contracts is het mogelijk om allerlei spellen te realiseren en programmeren. Daarnaast is het spelen van cryptogames een leuke manier om te leren hoe beleggen in zijn werking gaat. Daarbij is het feit dat je crypto altijd veilig in je wallet blijven zitten ook geen minpunt.


Waar moet je op letten?

Uiteraard zitten er ook minpunten aan cryptogames. Zo kun je niet alle spellen met alle soorten crypto spelen, en dus ook niet alle soorten crypto ontvangen. Hierdoor kun je ook niet alle soorten wallets gebruiken. Daarnaast kunnen vooral bitcoin games aardig wat kosten, zowel de transactiekosten van de cryptomunten als de items in de spellen. Let hier dus op voordat je een cryptogame gaat spelen.


Tips voor het spelen van cryptogames

  • De meeste cryptogames werken met Ethereum en Bitcoin. Als je deze cryptomunten in bezit hebt kun je meestal direct spelen.
  • Controleer eerst wat de transactiekosten zijn, voordat je een cryptogame gaat spelen. Het kan per coin verschillen hoe hoog deze zijn. Vooral de hierboven genoemde Bitcoin en Ethereum kunnen relatief hoge transactiekosten omvatten.
  • Houd je wallet goed in de gaten. Vrijwel altijd staan de cryptomunten die je met cryptogames verdient in je overkoepelende wallet. Kijk daarom geregeld in je wallet hoeveel NFT je nog hebt om het spel te kunnen spelen.
  • Probeer de spellen eerst uit zonder geld in te zetten. De meeste spellen hebben een gratis proefversie beschikbaar om je al een beetje wegwijs te maken in dit spel.
  • Vergeet nooit dat je bij deze spellen met echt geld speelt.

Wat zijn de bekendste gamecoins

Volgens coinmarketcap zijn dit de populairste en beste crypto tokens voor gaming:

  • Decentraland (MANA)    
  • Axie Infinity (AXS)
  • The Sandbox (SAND)
  • Gala (GALA)

Play-to-earn cryptogames zoals Axie Infinity en Decentraland winnen aan populariteit in de cryptowereld en zijn op dit moment de meeste gespeelde coin.


Conclusie

Wie al geregeld een videogame speelt zal cryptogames waarschijnlijk niet je van het vinden. De spellen kunnen soms wat tegenvallen qua kwaliteit, met name aangezien veel spellen nog in de ontwikkelfase zitten. Voor wie meer naar het beleggingsdeel kijkt zal aangenaam verrast kunnen worden. Je kunt je wallet koppelen aan het spel zonder dat deze onderdeel van het spel hoeft te worden. Je ziet hierdoor meteen de NFT terug in je wallet, waardoor deze direct ook te gebruiken zijn op andere plekken. Wel heb je vaak al een groot aantal cryptomunten nodig om de spellen echt te kunnen spelen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten