Newsbit

Wat is ShiftNrg?

ShiftNrg combineert de transparantie, onveranderlijkheid en decentralisatie van blockchain-technologie met gedistribueerde hosting. Het project behoort tot een gemeenschap van crypto-enthousiastelingen die geloven in jouw recht op een gedecentraliseerd web. In 2021 gaat ShiftNrg door met het ontwikkelen van technologie om het internet zoals we dat kennen te decentraliseren en censuur over de hele wereld te overwinnen.

Het werk is begonnen om ShiftNrg over te zetten naar een substraat-gebaseerde blockchain. Een van de laatste daden van het oude Shift-team was de beslissing om te migreren naar Polkadot. Het nieuwe team, Pactum IO, zal dat werk voortzetten. Onder de voogdij van het nieuwe leiderschap, herkent het team de echte waarde van ShiftNrg’s technologie, en het uitvoeren van die waarde propositie. Een gedecentraliseerd web (Web 3.0) met Phoenix’s Lock n’ Load-technologie, Jenga’s DNS-monitor, allemaal naadloos draaiend op een Substraat-gebaseerd platform – dat is Shift’s toekomst.


SHIFT wordt wSHIFT

Twee maanden geleden kondigde ShiftNrg de redenominatie aan van de op Lisk gebaseerde SHIFT naar Wrapped Shift (wSHIFT). ShiftNrg maakte deze verandering om de volgende redenen:

 • Creëer een veilig ruilmiddel voor token-houders om ShiftNrg’s token te verhandelen
 • Meer bereik bieden aan toekomstige gebruikers van ShiftNrg’s Phoenix-platform
 • Helpen bij de migratie van ShiftNrg’s Lisk-gebaseerde blockchain naar ShiftNrg’s nieuwe Substrate-gebaseerde blockchain
 • Werken als een 2-wegsbrug wanneer gekoppeld aan ShiftNrg’s nieuwe Substraat-gebaseerde blockchain

Deze overgang brengt verschillende voordelen met zich mee. Wrapped tokens maken het mogelijk om niet-native tokens te gebruiken op een bepaalde blockchain. Bovendien kunnen gewrapte tokens de liquiditeit en kapitaalefficiëntie verhogen voor zowel gecentraliseerde als gedecentraliseerde beurzen. De mogelijkheid om ongebruikte activa te verpakken en ze te gebruiken op een andere keten kan meer verbindingen creëren tussen anders geïsoleerde liquiditeitspools.

En tot slot is een groot voordeel de transactietijden en -kosten. Hoewel bijvoorbeeld Bitcoin een aantal fantastische eigenschappen heeft, is het niet de snelste optie en kan het soms duur zijn in gebruik. Hoewel dat prima is voor wat het is, kan het soms voor problemen zorgen. Deze problemen kunnen worden verzacht door een verpakte versie op een blockchain te gebruiken met snellere transactietijden en lagere kosten.


De wSHIFT Brug

ShiftNrg is onlangs begonnen met het opbouwen van het wSHIFT bridge ontwerp en data model. ShiftNrg heeft stukken cloud-infrastructuur klaargezet voor de ontwikkeling, zoals een MySQL database om migratiegegevens bij te houden, waaronder brandtransacties, SHIFT wallet handtekeningen, en ETH wallet handtekeningen. Het huidige ontwerp zal het volgende mogelijk maken:

 • Coin houder brandt SHIFT
 • Coinhouder stuurt ondertekend bericht (1e handtekening), dat ETH-adres en Burn Tx ID’s bevat, van SHIFT-wallet naar migratiediensten
 • Coinhouder stuurt ondertekend bericht (2e handtekening), dat het SHIFT-adres bevat, van ETH-wallet naar migratiediensten
 • Zodra de migratiediensten de handtekeningen ontvangen, zullen ze de afzender verifiëren en de SHIFT- en ETH-adressen vergelijken, wat het ETH-adres zal aanduiden waar wSHIFT zal worden geslagen; de diensten zullen ook de verbrande Txs verifiëren
 • Als alles geldig is, wordt wSHIFT geslagen.

ShiftNrg heeft een serverloze architectuur uitgewerkt die zal worden ingezet op AWS. De architectuur zal ShiftNrg in staat stellen om de diensten uit te breiden om migraties af te handelen nadat het Lisk-gebaseerde mainnet is gesloten aan het einde van april, evenals migratie naar Substrate-gebaseerde Shift.


Wat komt er nu?

ShiftNrg heeft veel ideeën in de pijplijn, zowel op korte als op lange termijn. Hieronder staan enkele belangrijke punten waarop het project zich zal richten om ze te verbeteren:

 • Uitbrengen van een nieuwe Substraat testnet versie met meer functionaliteit
 • De Phoenix-demo weer online krijgen
 • Verhogen liquiditeit in onze Uniswap pool
 • Een nieuwe website

Het project is ook bedoeld om hun imago op te poetsen en hun gemeenschapsbereik te vergroten:

Het is onder hun aandacht gebracht dat nieuwkomers in het ShiftNrg rijk gemakkelijk verdwaald en verward kunnen raken; een deel hiervan is te wijten aan de recente overgang naar hun nieuwe team. Om die reden is het team hard aan het werk om processen te stroomlijnen en waar mogelijk bij te snijden. In de afgelopen maanden heeft ShiftNrg met succes hun project logo en naam bijgewerkt en afgerond, nieuwe teamleden aangenomen, de liquiditeit verhoogd, oude sociale websites verwijderd en gelinkt, en ze werken op alle fronten aan het verbeteren van de gebruikersinterface, gebruikerservaring, en algemene marketing. Gebaseerd op feedback van de gemeenschap, is ShiftNrg hun marketing inspanningen aan het heroriënteren om het publiek beter te informeren over de vooruitgang die ze hebben geboekt. Daartoe hebben ze zich gecommitteerd aan driemaandelijkse samenvattingen en maandelijkse developer updates die je kunt lezen op hun nieuwssite: http://news.shiftnrg.org/

Voor meer details over alle spannende gebeurtenissen bij ShiftNrg kan je terecht op: https://shiftnrg.org/

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top