Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Newsbit 30-03-2022 10:14 leestijd 2 - 4 min

Wat moet je weten over de KuCoin Token (KCS)?

KuCoin token (KCS) is de native token van crypto exchange KuCoin. De KCS token werd in 2017 gelanceerd als een utility-token waarmee handelaren mee konden delen in de groei van de exchange. De waarde van de KCS token is dus sterk gecorreleerd aan de groei van de crypto exchange. Het totale aanbod van KCS is op 200 miljoen tokens vastgesteld en er staat een terugkoop en token burn gepland tot er nog 100 miljoen KCS over zijn.

Op 1 december 2021 bereikte KCS zijn all-time-high met een waarde van $28,77. KCS brengt ook enkele voordelen met zich mee voor de gebruikers, waaronder een 20% handelskorting, een dagelijks passief inkomen en meer. Sinds de start van 2021 heeft KCS een waardestijging van meer dan 2.100% meegemaakt.


Wat is KuCoin?

KuCoin is één van ‘s werelds grootste crypto exchanges. Op de exchange kun je tal van cryptomunten kopen, verkopen en verhandelen. De KuCoin exchange werd gelanceerd in september 2017, en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest populaire crypto-exchanges ter wereld. KuCoin heeft dan ook meer dan 8 miljoen gebruikers in 207 landen en regio’s rond de wereld.

​KuCoin staat bekend als de “Exchange voor de gewone persoon” en biedt gebruikers 24/7 meertalige klantenservice. Naast de goede klantenservice heeft KuCoin een enorm groot aanbod. De exchange ondersteund meer dan 600 projecten en 1.000 handelsparen.

Volgens CoinMarketCap is KuCoin momenteel de derde grootste crypto-exchange. In 2021 noemde Forbes Advisor KuCoin als een van de beste crypto-exchanges.​


KuCoin onthult 20 miljoen KCS burn

In samenwerking met de KCS Management Foundation en KCC heeft KuCoin de KCS Whitepaper uitgebracht. KCC is de gedecentraliseerde openbare blockchain die is gebouwd door KuCoin’s fancommunities en houders van KuCoin’s native token: KCS.

De KCS Whitepaper richt zich op de schaalvergroting van het KCS-ecosysteem en vat de belangrijkste samenwerkingen rond KCS en de KCS Management Foundation samen.

Ook staan er mechanismen beschreven die de waarde van de KuCoin token zullen laten groeien. Zo heeft KuCoin onthult dat het 20 miljoen KCS tokens permanent zal burnen (vernietigen).

De KCS Whitepaper benadrukt tevens dat KCS een betalingssysteem en een web3.0-ecosysteem zal ontwikkelen om de web 3.0-strategie van KuCoin te versterken. Dit door de volgende gebieden te verkennen en te implementeren: DID’s, NFT-eigendomsrechten, beheer en transactie, en constructie van een Metaverse netwerkplatform.

De Whitepaper schetst ook het concept achter de distributie van de 90 miljoen initiële KCS lock-up. Van de 25 miljoen KCS die door de initiële investeerders wordt gehouden, blijft 18 miljoen bij de vroege investeerders en wordt over 5 jaar op lineaire wijze vrijgegeven. Om het ecosysteem nog verder verrijken, doneert de KCS Management Foundation nog eens 7 miljoen.

Hiernaast bezit het oprichtende team 65 miljoen KCS, waarvan 20 miljoen vernietigd zullen worden, om hiermee het deflatoire proces van KCS te versnellen.

Het mechanisme wordt geïmplementeerd om de prijsdynamiek op de lange termijn stabiel te houden. 20 miljoen zal worden gebruikt als langetermijnincentives voor KCS-houders en bijdragers aan het ecosysteem, en 25 miljoen zal worden gedoneerd aan de Foundation en geleidelijk worden vrijgegeven in 5 jaar.


De razendsnelle opkomst van de KCS token

De KuCoin token is razendsnel gegroeid. De prijs is namelijk  sinds begin 2021 met 2.000% gestegen.

KCS is van plan om een op de blockchain gebaseerd waarde-zelfcirculatie-ecosysteem te ontwikkelen, waar alle leden van de KCS-, KuCoin- en KCC-community toegang zullen krijgen tot diensten en gestimuleerd zullen worden door de uitgebreide toepassingsscenario’s die in het systeem zijn ingebouwd.

De CEO van KuCoin, genaamd Johnny Lyu, vertelt dat de KCS token een brug zal vormen tussen de gecentraliseerde en gedecentraliseerde wereld door KuCoin en de KCC-gemeenschap te verbinden, en de weg wijzen voor het creëren van een zelfcirculatie-ecosysteem met de steun van de gemeenschap en de blockchain brengen van de geeks tot de massa.


Waar kun je KCS kopen?

De momenteel grootste markt voor KCS is het platform van KuCoin, met een dagelijks gemiddeld volume van ongeveer 20 miljoen. De liquiditeit van KCS blijft zich ook nog verbeteren, gezien het feit dat KCS genoteerd is aan diverse exchanges zoals KuCoin, MXC, Poloniex, AscendEX en Probit.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten