Nieuws

21-jarige Amerikaan opgepakt voor vermeende diefstal van $1 miljoen in cryptocurrencies

De autoriteiten in Californië, Amerika, hebben een 21-jarige New Yorker gearresteerd. De 21-jarige wordt verdacht van diefstal ter waarde van $1 miljoen in crypto met behulp van ‘SIM-swapping’.

Sim-swapping

Sim-swapping staat ook wel bekend als port-out scam. Bij sim-swapping wordt er een mobiel nummer gestolen waarmee vervolgens online financiële en sociale media-accounts worden gekaapt. Dit is mogelijk gemaakt doordat er steeds meer bedrijven geautomatiseerde berichten of telefoontjes gebruiken om de authenticatie van de klant mee te bevestigen.

Nieuwe manier, maar oud misdrijf

Het gaat hier om Nicholas Truglia. Deze verdachte wordt ervan beschuldigd om telefoonnummers te stelen van leidinggevenden die in Silicon Valley wonen. Zij hebben met succes het telecomondersteunend personeel overtuigd om 6 slachtoffersaantallen naar zijn vermeende team van medepleger-aanvallers te leiden. Volgens plaatsvervangend DA, Erin West, is deze list een nieuwe manier was om een oud misdrijf te plegen.

Niet de eerste keer

Voor Truglia is het niet de eerste keer dat het de politie treft. Zo had Truglia in september al de krantenkoppen gehaald. Destijds waarschuwde hij de politie dat hij het slachtoffer was van gewelddadige pogingen van 4 van zijn vrienden. Hierin zou hij van $1,2 miljoen aan crypto-gerelateerde hardware zijn beroofd. De 21-jarige is nog niet berecht.

Meerdere slachtoffers

Door middel van sim-swapping heeft Truglia meerdere slachtoffers kunnen maken. Één van Truglia’s vermeende slachtoffers, werd naar verluidt op van $500.000 aan crypto-holdings op zijn Coinbase-portemonnee in slechts enkele seconden beroofd. Hiernaast werd er ook nog eens $500.000 van zijn Gemini-account beroofd. In totaal is hij nu van $1.000.000 beroofd, wat was befoeld als levensverzekeringen en collegegeld voor zijn 2 dochters.