Ethereum Nieuws

Ethereum nieuws is één van de belangrijkste onderdelen op onze site. Ethereum is een zeer populaire cryptocurrency waar vrijwel elke dag nieuws over wordt geproduceerd.

Dagelijks komen er 130.000 nieuwe unieke adressen bij Ethereum-netwer
Bitcoin koers stijgt in week tijd met 10 procent, dit is waarom
Ethereum verloor sinds 11 januari al 8 procent ten opzichte van Bitcoin
Inactieve crypto-wallet verplaatst opeens $53 miljoen aan Ethereum
Vitalik Buterin onthult de grootste openstaande uitdaging voor Ethereum
Verbrandingsmotor van Ethereum draait op volle toeren in 2023
Bitcoin en Ether blijven overeind, ondanks faillissement Genesis
Lazarus Group verplaatst 41.000 Ethereum die zijn gestolen tijdens de Harmony Bridge-hack
Hoe zit het censuur op de Ethereum blockchain?
Aantal Staked Ethereum passeert 16 miljoen stuks
Deep Dive: De status van het Ethereum netwerk
Volatiliteit van Bitcoin en Ethereum blijft rap dalen

Over Ethereum

Technisch gezien is Ethereum geen crypto, maar een programmeerbare blockchain. De echte naam van de crypto is Ether, ook bekend als ETH, hoewel veel mensen op zoek zijn naar de valuta wanneer ze ‘Ethereum nieuws’ typen in een zoekmachine. In elk geval zijn ze nauw verwant.

Waarom is Ethereum nieuws interessant?

Ethereum nieuws is, net als al het overige crypto nieuws, vooral interessant voor mensen die hebben geïnvesteerd of willen investeren in de coin.

Het potentieel van Ethereum gaat echter veel verder. Met deze blockchain kunnen apps en smart contracten worden ontwikkelt. Deze functies zijn zeer interessant omdat je met de slimme contracten, de betaling automatisch naar de andere partij wordt verzonden. Als we naar apps kijken, is het ook interessant. Op dit moment, wanneer je een app downloadt, vertrouw je de app en de ontwikkelaar. Je uploadt je foto’s naar Facebook omdat je Facebook vertrouwt. Maar is Facebook wel te vertrouwen? Met Ethereum kun je bijvoorbeeld een app maken waarmee je foto’s beschermd zijn door de cryptografie. Met andere woorden, niemand heeft toegang tot jouw foto’s als je dat niet wilt. Een stuk handiger, toch?

Als belegger is de populariteit van de crypto’s erg belangrijk omdat het je liquiditeit verzekert, met andere woorden, de mogelijkheid om je crypto’s om te zetten in fysiek geld. In die zin is Ether waarschijnlijk de tweede meest gebruikte crypto, net na Bitcoin.

Ethereum sterke punten

Het belangrijkste sterke punt van Ethereum is dat het niet beperkt is tot een betaalmethode, maar een frame om apps te genereren waarin het niet mogelijk is om tussenbeide te komen. Deze flexibiliteit is te danken aan het feit dat je een andere programmeertaal kunt gebruiken om met Ethereum te werken, zoals Solidity of Vyper.

Een ander goed kenmerk is de beveiliging. Ethereum is gebaseerd op Ethash en is veiliger dan Bitcoin omdat het ASIC-bestendig is. Hoewel Bitcoin als een fiat-valuta is die alleen waarde heeft zolang iemand het als betaling accepteert, is Ether een token dat nodig is om met Ethereum te werken. Weet je nog dat de valuta’s werden ondersteund door goudreserves? Nou, Bitcoin heeft geen reserve, maar Ether wel.

Zoals het gebeurt met andere crypto’s die na Bitcoin zijn geboren, besefte de ontwikkelaar dat één van de grootste problemen van Bitcoin het trage validatieproces was. De Ethereum blockchain ondersteunt ongeveer 15 transacties per seconde.

Ethereum zwakke punten

Veel crypto’s zijn per definitie deflatoir omdat ze vooraf de maximale limiet van eenheden hebben bepaald. Hoewel het waar is dat deze beslissing op elk moment in de toekomst kan worden gewijzigd, heeft het alsnog een effect op deflatie van de coin. Er is echter geen maximumlimiet voor Ethers. Het is een maximaal limiet van 18 miljoen per jaar, maar geen totaal maximum limiet. Als gevolg hiervan zal de waarde van Ethers in principe dalen als al het andere hetzelfde blijft, alleen maar omdat er steeds meer Ethers op de markt zijn. Het is echter ook waar dat, aangezien de toename van ETH elk jaar hetzelfde is, de inflatie elk jaar zal worden verlaagd. Stel je voor dat je met 100 miljoen begint te tellen. 18 miljoen zou 18/100 = 0,18 of 18% inflatie zijn, maar volgend jaar zouden we 118 miljoen hebben, dus 18 nieuw miljoen zou 18/118 = 0,1525 of een inflatie van 15,25% zijn.

Slimme contracten lijken interessante tools, maar de meeste mensen hebben niet genoeg kennis om te beoordelen of deze contracten daadwerkelijk doen wat ze claimen. Één van de doelen van crypto is om tussenpersonen te verwijderen. Echter, als weinig mensen de contracten begrijpen, wordt er een behoefte gecreëerd voor een tussenpersoon die de contracten controleert/beoordeelt. Hierdoor kampt Ethereum alsnog met een tussenpersoon.

Ethereum is gebaseerd op knooppunten (nodes) die de hele transactiegeschiedenis moeten opslaan. Bij het zoeken naar een hogere snelheid kan een ontwikkelaar in de verleiding komen om de blokken groter te maken. Voor te grote blokken zijn zeer krachtige computers nodig en de computer van de gemiddelde gebruiker is mogelijk niet voldoende. Als gevolg hiervan kan het netwerk zijn gedecentraliseerde karakteristiek verliezen.

Ten slotte is Ethereum in de meeste landen niet gereguleerd, zoals bij elke andere crypto. Een plotselinge regulering kan, in het ergste geval, de coin illegaal maken. Vanuit het oogpunt van de belegger is dit een groot gebrek aan zekerheid.

Hoe Ethereum Nieuws te gebruiken

Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar het is het beste om het Ethereum nieuws zorgvuldig te gebruiken. Met Ethereum kan iemand een andere crypto maken en profiteren van de ICO (Initial Coin Offering). Veel beleggers komen in de verleiding om in ICO’s te investeren omdat de waarde enorm kan stijgen. Dit is echter niet heel anders dan het winnen van de loterij. De meeste ICO’s produceren geen winst voor beleggers, maar alleen voor de makers. Voer daarom een gedegen onderzoek uit om echt te weten wie er achter een crypto zit, ongeacht of deze in Ethereum is ontwikkeld of niet.

Als we naar Ethereum nieuws of Ether nieuws kijken, moet je er rekening mee houden dat je je in een speculatieve wereld bevindt. Als het gaat om beleggen, is het niet dat het nieuws nep is, maar dat het wordt vrijgegeven wanneer dit een grote entiteit aan gaat. Check dus altijd het Ethereum nieuws, kijk wie de bron van het nieuws is en bedenk waarom iemand geïnteresseerd zou kunnen zijn in dit nieuwsbericht.

Betekent dit dat je Ethereum nieuws moet negeren? Helemaal niet! Wat je moet weten, is leren hoe nieuws de prijs beïnvloedt. Met andere woorden, je moet de psychologie begrijpen van de crypto waarin je belegt. Als je eenmaal dergelijke kennis hebt, kan het combineren van het nieuws met een goede technische analyse goede resultaten opleveren.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten