Blockchain Nieuws

Op zoek naar blockchain nieuws? Hier vind je niet alleen het laatste blockchain nieuws, maar we zullen je ook uitleggen waar blockchain over gaat, hoe het werkt en waarom het zo interessant is.

SkyBridge Capital verloor in 2022 ruim 39 procent van zijn waarde
Yuga Labs oprichter zet als gevolg van gezondheidsproblemen stapje terug
BitPay en MoonPay starten nieuwe samenwerking
Amazon springt mogelijk dit jaar nog in Blockchain-gaming en -NFT’s-wereld
Ark Invest CEO verwacht prachtig Crypto herstel dit jaar
CleanSpark begint met 50MW-uitbreiging van Bitcoin-Miners
Crypto nieuwswebsite Coindesk staat te koop
Compass Mining verliest door klanten gekochte Bitcoin-miningmachines
Play-to-Earn ontwikkelt zich door: je kunt nu Bitcoin verdienen met schaken op je smartphone
Silvergate rapporteert nettoverlies van $1 miljard in 4e kwartaal van 2022
Deep Dive: Ontdek de waarheid achter de opmars van DeFi
Nexo wil Bulgarije aanklagen na kantoorinvallen

Door middel van ons blockchain nieuws ben je te allen tijde op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Het is niet alleen erg interessant om te lezen over de laatste projecten, maar je kan er ook je voordeel mee doen in je toekomstige investeringen. Bezoek Newsbit daarom met regelmaat.

Waarom is blockchain nieuws interessant?

Blockchain is één van de technologieën die van invloed kunnen zijn op het dagelijks leven van bijna iedereen. De wereld ervaart een trend waarin mensen het vertrouwen in de traditionele instellingen verliezen: kerk, overheden, banken, enz. Niet alleen wij zeggen het, maar ook grote sociologen zoals Anthony Giddens of Zygmunt Bauman geven dit aan. Blockchain is een technologie die perfect in deze frameworks past.

Het is de basis van een eerlijker financieel systeem dat minder afhankelijk is van banken. Het gaat om slimme contracten, waarin, zodra het contract is ondertekend is, oplichting in de praktijk bijna onmogelijk is, en vele andere grote en kleine revoluties die nog moeten komen. Iedereen die geïnteresseerd is in hoe technologie ons leven beïnvloedt, zou geïnteresseerd zijn in blockchain nieuws.

Daarnaast hebben we de benadering van de beleggers. Blockchain heeft ruimte gemaakt voor veel cryptocurrencies. Dit heeft een volledig nieuwe financiële markt gecreëerd, vergelijkbaar met Forex, maar gericht op crypto’s. Blockchain nieuws kan de waarde van crypto’s aanzienlijk beïnvloeden, wat een andere goede reden is om op de hoogte te blijven van wat er gebeurt.

Wat is blockchain?

Blockchain is een technologie waarmee tussenpersonen kunnen worden verwijderd en iedereen in de community kan worden omgezet in een gezamenlijke tussenpersoon. Om een bankoverschrijving uit te voeren, ben je afhankelijk van je bank en de bank van de ontvanger, wat betekent dat de banken zoveel macht hebben dat ze hun voorwaarden kunnen aangeven en nauwelijks concessies hoeven te doen.

Aan de andere kant maakt blockchain het mogelijk om geld over te maken dankzij de steun van de volledige gemeenschap, dus er is geen enkele tussenpersoon die alle macht bezit. Om de community de tussenpersoon te maken, heb je verschillende knooppunten (individuen) nodig die een transactie valideren. Nadat de transactie is voltooid, wordt deze toegevoegd aan een blok dat samen met andere blokken wordt samengesteld. Alle knooppunten in de community hebben de blockchain, dus het is gemakkelijk om te controleren of een transactie legitiem is of niet. Om het systeem te bedriegen, moet je meer dan de helft van de knooppunten in de community beheren, wat in de praktijk bijna onmogelijk is bij de populaire crypto’s.

Tot hier toe ziet het er goed uit, maar er is privacy. Als de hele gemeenschap je transacties en saldo kent, weten mensen dat er wat te halen valt. Dit kan je eventueel in gevaar brengen. Hier komt de cryptografie in het spel. De blockchain codeert alles in de chain. De knooppunten weten welk geld bij een portemonnee hoort, maar kunnen niet weten wie de eigenaar van de portemonnee is. De hiermee bereikte privacy is zo groot, dat crypto’s zijn gebruikt om criminele organisaties te financieren.

Als gevolg daarvan hebben regeringen hun beleid tegen het witwassen van geld aangescherpt. Het gevolg is dat je veel geld kunt verplaatsen met crypto’s en niemand zal het weten, maar serieuze organisaties zullen je naam registreren wanneer je crypto’s inruilt voor traditionele (fiat) valuta’s.

Is de blockchain beperkt tot geld?

Nee. Als je blockchain nieuws volgt, zul je zien dat er veel verschillende crypto’s zijn. De meest bekende is Bitcoin en men denkt eigenlijk dat het een alternatief is voor traditioneel geld. Er zijn echter andere crypto’s op basis van de blockchain die nog ambitieuzer zijn. Dat is het geval met Ethereum, het blockchain netwerk waarin je Ethers nodig hebt om te gebruiken. Ethereum wordt niet beschouwd als een vervanging voor geld, maar als basis voor verdere ontwikkelaars zoals apps en smart contracts.

Hebben we deze echte applicaties al? Ja. De Japanse overheid gebruikt bijvoorbeeld blockchain voor haar eigendomsregister. Het doel is om een openbaar register te hebben van alle onroerend goed in Japan

Blockchain nieuws met betrekking tot speculatie

In de wereld van vandaag is de financiële markt zo groot dat deze het werkelijke gebruik van dingen overtreft. Dit betekent dat de waarde van crypto’s tegenwoordig meer afhankelijk is van marktinvesteringen dan het reeds geïmplementeerde gebruik.

In theorie beleggen mensen om een goede reden: ze denken dat de waarde van een activa zal toenemen, waarschijnlijk omdat de technologie erachter met de tijd meer zal worden gebruikt. De volatiliteit van crypto’s is deze jaren echter zo hoog dat veel beleggers zich aangetrokken voelen tot het vooruitzicht van een enorme winstgevendheid in een korte periode van tijd. Hoewel dit waar en mogelijk is, moet je er ook rekening mee houden dat het de andere kant op kan gaan en dat je veel kan verliezen.

Als je geld wilt verdienen met cryptocurrencies-investeringen, moet je op de hoogte zijn van het blockchain nieuws, maar alleen deze zijn niet voldoende. Hier op deze pagina proberen we je alle relevante blockchain nieuws en nieuws over de crypto’s met betrekking tot blockchain te brengen. Houd jezelf op de hoogte en bouw je eigen strategie om te investeren.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten