Stellar Nieuws

Waarom is de Stellar (XLM) prijs plotseling met 10% gestegen?
Stellar (XLM) springt in twee dagen met 15 procent omhoog
Oekraiënse bank zet Stellar in voor pilot e-Grivna
MoneyGram & Stellar kondigen lancering van cash-in cash-out pilot aan

Wat is de Stellar coin  

Stellar begon als een hard fork van Ripple's (XRP) cryptocurrency, maar is sindsdien een belangrijk onderdeel geworden van velen crypto investeerders. Stellar is een gedistribueerd betalingsnetwerk gericht op snelle en betaalbare internationale transacties en een platform voor het hosten van ICO's. Het Stellar-netwerk werd opgericht in 2014 en heeft een digitale munteenheid, de Lumen (XLM), die essentieel is voor internationale betalingen en snelle transacties tussen verschillende landen.  

Waarom Stellar Lumens crypto nieuws  

Stellar Lumens is een goede beleggingsoptie voor de lange termijn, omdat de sterke fundamentele eigenschappen uiteindelijk de prijs kunnen opdrijven. Daarbij is Steller een onderdeel binnen de blockchain van Ripple. Ripple wil ervoor zorgen dat het betalingsverkeer verbeterd wordt in samenwerking met de banken. Het is de bedoeling van Ripple XRP dat grote internationale banken de transacties via het Ripple XRP netwerk laten lopen.  

De waarde van Stellar Lumens (XLM) 

Toen Steller in 2014 voor het eerst verscheen op de cryptomarkt was de waarde per coin €0,001989. De munt heeft voor lange tijd rond deze prijs gezeten totdat het in 2018 een sprong maakt naar €0,656853. Dit heeft de munt lang weten cast te houden en zakte in 2020 terug naar €0,029075, maar wist een jaar later in 2021 weer terug te klimmen naar €0,539630. Het jaar 2022 heeft voor veel partijen roet in het eten gegooid waardoor zelfs institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars, hun beleggingen in waarde zagen dalen. De gestegen rente in 2022 was de grootste reden dat de financiële waarden onderuitgingen dat jaar. 2023 was het jaar waarin er veel herstel heeft plaatsgevonden. De huidige koers van Steller Lumens kan je inzien op de koerspagina van Newsbit.  

XLM-crypto nieuws vandaag  

Net als met de rechtszaak tussen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en Ripple, ligt nu Ethereum onder vuur. Dit is voordelig voor de Ripple Blockchain en Steller Lumens omdat nieuwe ontwikkelaars willen samenwerken met netwerken die een zekerheid bieden. De lancering van een XRP ETF zodra de rechtszaak over is zou een aanzienlijke impact kunnen hebben op de markt. Het beschikbaar stellen van XRP via een ETF zou niet alleen de toegankelijkheid en aantrekkelijkheid van Ripple voor beleggers vergroten, maar ook voor Steller Lumens.  

Voorspelling Stellar Lumens  

Crypto-analisten verwachten dat Stellar Lumens weer een opwaartse beweging zal gaan maken eind 2024. Door het jaar heen zullen er zeker nog wel schommelingen zijn binnen de koers, maar de verwachting voor Steller Lumens is dat de munt in december 2024 zal schommelen rond de €0,2500. 

Advies over Stellar Lumens (XLM) 

Investeren in cryptocurrency draagt een risico met zich mee. Het bedrag dat je inlegt kan namelijk door de volatiele markt minder waard worden. Zo kent iedere munt zijn eigen risico’s en bedreigingen. Wij adviseren daarom om goed de ontwikkelingen van cryptomarkt en de blockchains op de nieuwspagina’s van Newsbit. Diverse ontwikkelingen kunnen namelijk een grote impact op je investeringen. Door op tijd op de hoogte te zijn, kun je sneller handelen en je doelen behalen of ingrijpen als de markt de verkeerde kant op beweegt.  

Hoe gebruik je het nieuws over Stellar Lumens? 

Gebruik ieder nieuwsberichten dat je leest over cryptocurrency altijd ter aanvulling van jouw strategie. Door je investering puur te baseren op nieuwsgeving, is de kans groot dat je snel achter de feiten aanloopt. Gebruik prijsanalyses om zelf een idee te krijgen van de koersontwikkelingen van de toekomst. Bitcoin nieuws kan door zijn leidende rol in de markt ook van invloed zijn op de koers van Stellar Lumens.