Stablecoin Nieuws

Op deze pagina vind je al het belangrijke stablecoin nieuws. Dat betekent dat we je de laatste informatie geven over stablecoins. Maar laten we beginnen met de basis.  

Stablecoin van Binance verliest 2 miljard dollar aan market cap
Chinese digitale yuan krijgt smart contracts en andere functies
Iran en Rusland overwegen een gezamenlijke stablecoin uit te geven
EURR Stablecoin-project in Cosmos-ecosysteem wordt na 2 jaar stopgezet
Rust keert terug bij Huobi, maar USDD stablecoin verliest koppeling met de dollar
Binance’s BUSD nu beschikbaar op het TRON-netwerk
Stablecoin-uitgever Circle wordt niet meer openbaar
Tether mede-oprichter Collins: “SBF moet naar de gevangenis”
Binance, Bybit en OKX zetten USDT en USDC stortingen op Solana stop
Stablecoin-uitgever Circle start veelbelovende samenwerking met Apple Pay
Amerikaanse banken lanceren, samen met Federal Reserve, test voor digitale dollar
Tether CTO Paolo Ardoino bevestigt: “Geen plannen om FTX te redden”

Over Stablecoins

Wat zijn stablecoins? Onder Stablecoins scharen we projecten als Libra (facebook’s stablecoin), Tether (USDT) en toekomstige stablecoins. Denk hierbij bijvoorbeeld aan cryptomunten die landen aan het ontwikkelen zijn. Stablecoins zijn munten die de koers van een traditionele valuta aanhouden en in sommige gevallen gekoppeld zijn aan goud.

Het concept van stablecoins

Cryptocurrencies hebben uiteraard veel goede eigenschappen. Echter, kan het soms lastig zijn om “gewone” producten met crypto’s aan te schaffen aangezien de waarde van de verschillende crypto’s snel veranderen.

Tot nu toe, als je Bitcoins in rekening brengt voor je services of producten, is de fluctualiteit zo hoog dat je voortdurend de prijzen zou moeten verhogen en verlagen. Dit is uiteraard niet handig. Je hebt een min of meer stabiele prijs nodig om je producten te verkopen.

Dus zelfs een bekende crypto zoals Bitcoin is moeilijk te gebruiken voor gemiddelde mensen die niet geïnteresseerd zijn in speculatie. Echter, is hier ook een oplossing voor. Dit in de vorm van services die het overgemaakte Bitcoin bedrag direct omzet naar Euro’s of Dollars.

Stablecoins zijn geboren om het volatiliteits probleem op te lossen. Ze zijn ontworpen om een stabiele waarde te hebben, om ze echt nuttig te maken in reële omstandigheden zoals het kopen en verkopen van producten en diensten.

Hoe worden stablecoins gemaakt?

Als je stablecoin nieuws volgt, zul je zien dat er naast de stabiliteit geen groot verschil is tussen stablecoins en altcoins. Ze zijn gebaseerd op de blockchain en bieden een efficiëntere manier om geld te verzenden. Het stablecoin nieuws zou voornamelijk gaan over:

Stabiliteit door de coin te koppelen aan een fiat valuta:
Eén munt is bijvoorbeeld gelijk aan één dollar, wat er ook gebeurt. Het is dus niet logisch om met de stablecoin te speculeren, omdat je alleen maar risico’s toevoegt aan een investering die hetzelfde resultaat zou opleveren als wanneer je in dollars zou investeren. Tether (USDT) is een voorbeeld van een stabiele dollar gekoppeld aan de dollar.

De meest waarschijnlijke fiat-valuta’s voor deze transacties zijn: USD, EUR en GBP. Het grootste nadeel van deze benadering is dat de crypto zijn onafhankelijkheid verliest en geen oplossing meer biedt tegen centralisatie.

De koppeling van de coin met een grondstof
Het volgt hetzelfde idee als bij een fiat-valuta, maar in dit geval wordt de waarde gekoppeld aan de prijs van een grondstof zoals goud, zilver, enz. In dit geval handhaaft de crypto min of meer de onafhankelijkheid of is in ieder geval niet rechtstreeks afhankelijk van een centrale bank.

Ondersteuning van de crypto met verschillende middelen:
Er zijn meer complexe benaderingen. Als je bijvoorbeeld stablecoin nieuws volgt, is de kans groot dat je hebt gelezen over Libra, de cryptocurrency van Facebook. Libra wordt ondersteund door activa met een laag risico, zoals fondsen, deposito’s en fiat-valuta’s.

Andere manieren:
Sommige crypto’s proberen hun waarde stabiel te maken door algoritmen en slimme contracten (smart contracts). Om de waarde stabiel te maken, moeten ze de crypto echter koppelen aan een andere valuta, dus het is hetzelfde als het ondersteunen van de crypto met andere valuta, maar de meeste crypto’s zonder de reserves te hebben. Ook zijn er crypto’s die wel reserves hebben zoals Tether.

Hoe gebruik je stablecoin nieuws?

Als je geïnteresseerd bent in stablecoin nieuws, moet je eerst onderzoeken hoe ze de stabiliteit willen bereiken. Als ze aan slechts één middel zijn gekoppeld, ongeacht of het een grondstof of een fiat-valuta is, is de kans groot dat direct beleggen in het oorspronkelijke actief veiliger en efficiënter is. Als de crypto echter verband houdt met verschillende activa zoals Libra, de crypto valuta die Facebook aan het ontwikkelen is, is speculatie mogelijk.

Een ander aspect van stablecoin nieuws is natuurlijk de ontwikkeling van de munten. Het is altijd interessant om nieuwe ideeën te kennen, want zelfs als veel van hen zullen falen, is het een geweldig gespreksonderwerp en investeringsmogelijkheid.

Als blockchain en crypto’s erin slagen veelvuldig gebruikt te worden onder de “normale” mens, is het zeer waarschijnlijk dat ze het via een stablecoin zullen doen. De reden hiervoor is dat deze coins meer stabiliteit en zekerheid met zich meebrengen.

Conclusie

We hopen dat je zult leren en genieten van ons stablecoin nieuws. Zoals we altijd zeggen, wees niet naïef. Probeer een kritische benadering te gebruiken van de redenen die in het stablecoin nieuws over het maken van munten worden gegeven, en controleer of ze echt een probleem oplossen, iets stabiels krijgen, of interessant zijn om mee te speculeren.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten