Polygon

Live Polygon koers

De Polygon koers van vandaag is  . Het 24 uurs handelsvolume van Polygon ligt op  . De koers is   met  . Dat betekent dat de Polygon koers met  % is  . Polygon is de nummer   en heeft een marktkapitalisatie van  . Wil je Polygon kopen? Dat kan. De beste plekken om Polygon te kopen zijn: Bitvavo, KuCoin, Binance en Coinbase. Je kunt meer aanbieders vinden op onze kopen/verkopen pagina.

 

koers 
Prijs wijziging 24h  
Marktkapitalisatie  
Volume 
24h laag / hoog 
Rang 
All Time high  
All Time low  

Wat is Polygon?

Polygon, voorheen Matic Network, is een gebruiksvriendelijk platform om Ethereum schaalbaarder te maken. De kerncomponent is Polygon SDK. Dit is een modulair, flexibel framework dat het bouwen van meerdere soorten applicaties ondersteunt.

Polygon is een Layer 2-schaaloplossing die wordt ondersteund door Binance en Coinbase. Het project wil de massale acceptatie van crypto stimuleren door de schaalbaarheidsproblemen van veel blockchains op te lossen.

Polygon combineert het Plasma Framework en de proof-of-stake blockchain-architectuur. Het Plasma-framework dat wordt gebruikt door Polygon zorgt voor een eenvoudige uitvoering van schaalbare en onafhankelijke smart contracten.

Polygon kan maximaal 65.000 transacties aan per seconde op een enkele chain. Daarnaast heeft het een blokbevestigingstijd van minder dan twee seconden. Het framework maakt het ook mogelijk om wereldwijd beschikbare gedecentraliseerde financiële applicaties op een enkele blockchain te creëren.

Het Plasma-framework geeft Polygon het potentieel om een onbeperkt aantal gedecentraliseerde applicaties (dApps) op zijn infrastructuur toe te voegen. Dit kan het doen zonder de nadelen te ervaren die vaak voorkomen bij proof-of-work-blockchains.

MATIC, de munt van Polygon, is een ERC-20-token die gebaseerd is op de Ethereum blockchain. De munten worden gebruikt voor betalingsdiensten op Polygon. Daarnaast wordt de munt gebruikt als betalingsvaluta tussen gebruikers die actief zijn binnen het Polygon ecosysteem. De transactiekosten op de Polygon sidechains worden ook betaald in MATIC.

Wie zijn de oprichters van Polygon?

Polygon, voorheen Matic Network, werd gelanceerd in oktober 2017. Polygon is opgericht door Jaynti Kanani, Sandeep Nailwal en Anurag Arjun, twee ervaren blockchain ontwikkelaars en een bedrijfsadviseur.

Voordat het in 2019 naar zijn netwerk verhuisde, leverde het Polygon team een enorme bijdrage aan het Ethereum ecosysteem. Het team werkte aan de uitvoeringen van de Plasma MVP, het WalletConnect protocol en de veelgebruikte Dagger-eventnotificatie-engine op Ethereum.

Het team bestond onder andere uit mede-oprichter van Polygon, Jaynti Kanani. Jaynti, is een ontwikkelaar en blockchain engineer. Bovendien is hij momenteel de CEO van Polygon. Medeoprichter en chief operations officer van Polygon, Sandeep Nailwal. Nailwal is een blockchain programmeur en ondernemer. Voordat Nailwal Polygon oprichtte was hij CEO van Scopeweaver en Chief Technical Officer van Welspun Group. Anurag Arjun is de enige niet-programmerende mede-oprichter van Polygon. Als productmanager heeft hij gewerkt bij IRIS Business, SNL Financial, Dexter Consultancy en Cognizant Technologies.

Wat maakt Polygon speciaal?

Polygon wordt gezien als een Layer 2-schaaloplossing. Dit betekent dat het project niet op korte termijn streeft naar een upgrade van de huidige blockchain. Het project richt zich op het verminderen van de complexiteit van schaalbaarheid en blockchain transacties.

Polygon gebruikt een aangepaste versie van het Plasma framework dat is gebouwd op proof-of-stake controlepunten die via de hoofdchain van Ethereum gaan. Met deze unieke technologie kan elke sidechain op Polygon tot 65.536 transacties per blok bewerkstelligen.

Commercieel gezien zijn de sidechains van Polygon ontworpen om een verscheidenheid aan gedecentraliseerde financiële (DeFi) protocollen te ondersteunen die beschikbaar zijn in het Ethereum ecosysteem.

Hoewel Polygon momenteel alleen Ethereum chains ondersteunt, is het netwerk van plan de ondersteuning voor extra chains uit te breiden. Dit zou Polygon een interoperabel gedecentraliseerd Layer 2 blockchain platform maken

Hoeveel MATIC tokens zijn er?

MATIC heeft momenteel een circulerende voorraad van ongeveer 7.664.713.456 MATIC munten en een maximale voorraad van 10.000.000.000 munten. Volgens een releaseschema zullen alle tokens in december 2022 vrijgegeven zijn.

Op zoek naar meer crypto koersen? Vind ze hier!

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten