NFT Nieuws

Donald Trump bezit voor $5 miljoen aan crypto
Solana NFT’s bereiken verkooprecord van meer dan $5 miljard
OpenSea plant grote vernieuwing aan om concurrentie beter aan te gaan
Gamingretailer GameStop stopt met NFT-marktplaats vanwege regelgevingsonzekerheid
NFTs leven op: activiteit stijgt 166% in 2023
Logan Paul gaat CryptoZoo NFT’s ‘terugkopen’ een jaar na beloofde terugbetalingen
Uitgifte NFT in plaats van herdenkingsmunt voorgesteld bij inauguratie van nieuwe president
Donald Trump verkoopt voor $2,4 miljoen aan Ethereum
Vorige
1 van de 25
Volgende

Waarom is NFT nieuws interessant?

NFT nieuws is momenteel hot en happening. Het jaar 2021 markeerde de definitieve doorbraak voor NFT’s binnen de industrie. In 2021 bereikte het jaarlijkse handelsvolume in deze bijzonder vorm van tokens een totaal van 40 miljard dollar. Begin mei 2022 lag het handelsvolume voor 2022 al op 37 miljard dollar. NFT’s zijn een miljardenindustrie geworden en dat maakt het laatste NFT nieuws een belangrijk onderwerp voor de redactie van Newsbit. 

Het meest actuele NFT nieuws

De markt voor NFT’s is bijzonder. Dit komt vooral door de onvoorspelbare manier waarop de markt groeit. Er zijn veel momenten dat het erop lijkt alsof de markt compleet inzakt om vervolgens weer een boost te krijgen door de lancering van een nieuw project. Het is dan ook belangrijk om het meest actuele NFT nieuws te volgen om van alle belangrijke gebeurtenissen op de hoogte te blijven. NFT nieuws is anders dan bijvoorbeeld Bitcoin nieuws of Altcoin nieuws, dat vaak over dezelfde onderwerpen gaat en waar meer regelmaat inzit. De NFT-markt gaat uiteindelijk vooral over kunst en het is lastig voorspellen wanneer een goede kunstenaar met een nieuwe collectie komt en in hoeverre die collectie een hit wordt.  

Nieuwe NFT projecten 

Sinds de zomer van 2021 bleef de activiteit op de NFT-markt bijvoorbeeld relatief laag, totdat eind augustus ineens de nieuwe Mutant Ape Yacht Club collectie werd uitgebracht. Dat zorgde voor een enorme knaller in het handelsvolume en bracht de hype weer volledig terug. Het lijkt er dus op dat het vooral belangrijk is om specifieke projecten in de gaten te houden waar potentieel veel waarde inzit. Na de lancering van de Mutant Ape Yacht Club werd het weer even stil rondom het NFT nieuws. Totdat de LooksRare NFT-marktplaats werd gelanceerd. Dat gaf de markt van januari tot begin februari 2022 weer een grote boost. 

NFT’s in het kort

De afkorting NFT staat voor Non-Fungible Token. Non-Fungible betekent in het Engels niet inwisselbaar. Het gaat dus om een unieke token, een token waar er maar één van is. Dit kan dus een token zijn die een kunstwerk vertegenwoordigt of een specifiek deel van een kunstwerk. In het laatste geval kun je met een NFT met bijvoorbeeld 1.000 anderen eigenaar van een kunstwerk zijn. NFT’s kunnen ook objecten in een virtuele wereld of de Metaverse vertegenwoordigen. Bijvoorbeeld een huis in de Metaverse, schoenen voor je karakter, een auto, je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken of het is mogelijk. 

Toekomstverwachtingen voor NFTs 

De meeste mensen zijn geïnteresseerd in het NFT nieuws om voor zichzelf een beeld te schetsen over de toekomst van deze interessante industrie. Wat zijn potentieel interessante projecten om in te investeren of simpelweg om nieuwe gave kunstenaars te ontdekken. NFT’s hebben op een bepaalde manier de kunstwereld nieuw leven ingeblazen en dat is ontzettend gaaf. Kunstenaars die voorheen niet rond konden komen hebben nu een kans om op een compleet nieuwe manier een totaal nieuw publiek te bereiken. 

Bij Newsbit willen we met het nieuwsplatform de markt in de breedste zin bespreken en daar horen NFT’s en het bijbehorende nieuws zeker bij. Het kan toch niet zo zijn dat een markt waar een handelsvolume van meer dan 40 miljard dollar per jaar in zit geen toekomst heeft. Als de groei zich zo doorzet als de afgelopen twee jaar, dan kunnen we nog heel veel verwachten van NFT’s. Newsbit houd je daarnaast op de hoogte van al het cryptonieuws. Zo kun je alles lezen over het laatste Ethereum, Ripple en Cardano nieuws

Wil jij weten waar de NFT-industrie naartoe beweegt en op de hoogte blijven van het laatste NFT nieuws? Dan ben je bij Newsbit aan het juiste adres.