NFT Nieuws

Op deze pagina vind je het laatste NFT nieuws. Deze non fungible tokens zijn in korte tijd heel populair geworden. Vandaar dat Newsbit hier graag nieuws over deelt.

De online gamedistributeur G2A opent een op gaming gerichte NFT-marktplaats
OpenSea-investeerder verlaagt belang in platform met 90%
Yuga Labs en Magic Eden bundelen krachten ondanks afnemende NFT-verkopen
Musk bekritiseert NFT’s in recente podcast van Joe Rogan
Steve Aoki dropt digitale sneakers in move-to-earn-game ‘Stepn’
PostNL lanceert twee nieuwe cryptopostzegels
NFT markt volledig op zijn gat, wat brengt 2024?
De luchtvaartmaatschappij Lufthansa lanceert een NFT-loyaliteitsprogramma
Donald Trump NFTs schieten omhoog na zijn arrestatie in Atlanta
OpenSea-manager veroordeeld voor handelen met voorkennis
Bitcoin Ordinals veranderd in een spookstad
FC Barcelona haalt investering van €120 miljoen binnen voor blockchain- en NFT-onderneming

Waarom is NFT nieuws interessant?

NFT nieuws is momenteel hot en happening. Het jaar 2021 markeerde de definitieve doorbraak voor NFTs binnen de industrie. In 2021 bereikte het jaarlijkse handelsvolume in deze bijzonder vorm van tokens een totaal van 40 miljard dollar. Begin mei 2022 lag het handelsvolume voor 2022 al op 37 miljard dollar. Het lijkt er dus op dat we dit jaar het recordjaar van 2021 uit de boeken zullen handelen. NFTs zijn een miljardenindustrie geworden en dat maakt het laatste NFT nieuws een belangrijk onderwerp voor de redactie van Newsbit.

Het meest actuele NFT nieuws

De markt voor NFTs is een bijzondere. Dat komt vooral door de onvoorspelbare manier waarop de markt groeit. Er zijn veel momenten dat het erop lijkt alsof de markt compleet inkakt om vervolgens weer een boost te krijgen door de lancering van een nieuw project. Het is dan ook belangrijk om het meest actuele NFT nieuws te volgen om van alle belangrijke gebeurtenissen op de hoogte te blijven. Sinds de zomer van 2021 bleef de activiteit op de NFT-markt bijvoorbeeld relatief laag, totdat eind augustus ineens de nieuwe Mutant Ape Yacht Club collectie werd uitgebracht. Dat zorgde voor een enorme knaller in het handelsvolume en bracht de hype weer volledig terug. Het lijkt er dus op dat het vooral belangrijk is om specifieke projecten in de gaten te houden waar potentieel veel waarde inzit.

Na de lancering van de Mutant Ape Yacht Club werd het weer even stil rondom het NFT nieuws. Totdat de LooksRare NFT-marktplaats werd gelanceerd. Dat gaf de markt van januari tot begin februari 2022 weer een grote boost. In die zin is het NFT nieuws anders dan bijvoorbeeld Bitcoin nieuws, dat vaak over dezelfde onderwerpen gaat en waar meer regelmaat inzit. De NFT-markt gaat uiteindelijk vooral over kunst en het is lastig voorspellen wanneer een goede kunstenaar met een nieuwe collectie komt en in hoeverre die collectie een hit wordt. Ergens is dat ook wat NFTs leuk maakt. Je kunt er kunst mee verzamelen van kunstenaar waar jij fan van bent, puur om ze te bezitten, of NFTs kopen in de hoop dat de collectie waarvan ze deel uitmaken een grote hit blijkt. Onze redactie doet er alles aan om het laatste NFT nieuws en mogelijk interessante nieuwe collecties zo snel mogelijk op het nieuwsplatform te hebben.

NFTs in het kort

De afkorting NFT staat voor Non-Fungible Token. Non-Fungible betekent in het Engels niet inwisselbaar. Het gaat dus om een unieke token, een token waar er maar één van is. Dit kan dus een token zijn die een kunstwerk vertegenwoordigt of een specifiek deel van een kunstwerk. In het laatste geval kun je met een NFT met bijvoorbeeld 1.000 anderen eigenaar van een kunstwerk zijn. NFTs kunnen ook objecten in een virtuele wereld of de Metaverse vertegenwoordigen. Bijvoorbeeld een huis in de Metaverse, schoenen voor je karakter, een auto, je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Er zijn ook steeds meer bedrijven die producten in de echte wereld aan een NFT koppelen. In theorie is het zelfs mogelijk om je huis in een NFT te vangen en deze op die manier te verkopen. De ontwikkelingen met betrekking tot NFTs volgen elkaar in rap tempo op, waarom het belangrijk is om van het laatste NFT nieuws op de hoogte te blijven.

Bij Newsbit willen we met het nieuwsplatform de markt in de breedste zin bespreken en daar horen NFTs en het laatste nieuws daaromtrent op dit moment meer dan bij. Het kan toch niet zo zijn dat een markt waar een handelsvolume van meer dan 40 miljard dollar per jaar in zit geen toekomst heeft. Als de groei zich zo doorzet als de afgelopen twee jaar, dan kunnen we nog heel veel verwachten van NFTs.

Toekomstverwachtingen voor NFTs

De meeste mensen zijn geïnteresseerd in het NFT nieuws om voor zichzelf een beeld te schetsen over de toekomst van deze interessante industrie. Wat zijn potentieel interessante projecten om in te investeren of simpelweg om nieuwe gave kunstenaars te ontdekken. NFTs hebben op een bepaalde manier de kunstwereld nieuw leven ingeblazen en dat is ontzettend gaaf. Kunstenaars die voorheen niet rond konden komen hebben nu een kans om op een compleet nieuwe manier een totaal nieuw publiek te bereiken.

Wil jij weten waar de NFT-industrie naartoe beweegt en op de hoogte blijven van het laatste NFT nieuws? Dan ben je bij Newsbit aan het juiste adres.

Flinke groei in aantal gebruikers NFTs

Met de groei van de belangstelling voor NFTs neemt ook het volume aan NFT nieuws toe. Als we de cijfers van Chainalysis mogen geloven zit er nog altijd een flinke groei in de NFT-markt. Het aantal actieve gebruikers zit sinds het derde kwartaal van 2021 extreem in de lift en die lift is nog niet tot stilstand gekomen. Het eerste kwartaal van 2022 markeert tot op heden verreweg het hoogste aantal unieke gebruikers dat NFTs heeft gekocht of verkocht. In het tweede kwartaal stonden we op 1 mei 2022 al op bijna 500.000 actieve gebruikers in de markt.

Het lijkt er dan ook op dat het tweede kwartaal van 2022 het meest actieve kwartaal in de geschiedenis van de NFT-markt wordt. Steeds meer mensen weten de markt te vinden en dat zorgt ervoor dat er steeds meer NFT nieuws in omloop is. Simpelweg omdat de markt groei en de interesse vanuit de hele wereld toeneemt voor deze bijzondere vorm van tokens.

Ook het aantal actieve NFT-collecties op de grootste markt ter wereld, OpenSea, neemt gestaag toe. Inmiddels zijn er meer dan 4.000 actieve collecties. Dat wil zeggen collecties waarvan de NFTs op dit moment nog actief verhandeld worden. Hoe meer collecties er zijn, hoe meer mensen er actief over zullen praten en hoe hoger de interesse voor NFTs. Het is dan ook wachten op de volgende knaller wat NFT-collecties betreft en wij doen er alles aan om het nieuws daaromtrent zo snel mogelijk online te hebben. Zolang NFTs een ding zijn zal onze redactie bovenop deze razend interessante markt zitten om al onze bezoekers van het laatste nieuws te voorzien.