Regulatie Nieuws

Op deze nieuwspagina voor regelgeving vind je het laatste nieuws en informatie over de regulatie van cryptocurrencies, en het beleggen hierin, over de hele wereld.  

Investeringslegende Stanley Druckenmiller verwacht harde landing in 2023
Hoe de bubbel der financiële bubbels plotselinge klapte
Zuid-Korea introduceert in 2023 geavanceerd systeem om crypto’s te volgen
Mogelijk einde aan renteverhogingen Federal Reserve in maart
Nieuw rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank in aantocht
Amerikaanse economie groeit met 2,9 procent, wat betekent dit voor Bitcoin?
SEC onderzoekt al maanden Wall Street inzake het aanbieden van crypto
DNB deelt boete van 3,3 miljoen euro uit aan Coinbase
TRON wordt wettig betaalmiddel op Sint Maarten
EU stemt in dat banken 2% van kapitaal in crypto mogen houden
Toezichthouder New York komt later dit jaar met guidelines voor stablecoins en crypto-ads
FBI bevestigt: Noord-Korea achter de Harmony-hack van $100 miljoen

Over regulatie

We vertellen je op deze pagina waarom dit regulatie nieuws zo belangrijk is, wat de oorzaken en gevolgen zijn van huidige en toekomstige regulaties, en uiteraard het laatste nieuws omtrent de regelgeving van crypto’s. Hierdoor ben je helemaal op de hoogte en kun je beter gefundeerde beslissingen/investeringen maken.

Waarom is regulatie nieuws belangrijk?

Tegenwoordig is de regulering van cryptocurrencies niet zo uitgebreid als voor andere activa. Dit betekent dat hoewel crypto’s niet illegaal zijn, ze niet worden ondersteund als een normale fiat valuta. Bijvoorbeeld, vooral in het verleden, als iemand jouw crypto’s heeft gestolen, zou je geconfronteerd worden met het extra probleem dat je regering niet zou (kunnen) helpen. Omdat crypto’s niet officieel werden geaccepteerd, hadden ze geen waarde en boden de autoriteiten geen hulp aan slachtoffers.

Nadat Bitcoin enkele jaren geleden opkwam, merkten veel landen echter dat ze het moesten reguleren, en nu hebben sommige landen een licht regelgevingskader. Regulatie nieuws verschijnt regelmatig in de media en informeert meestal over de ontwikkeling van regelgeving in binnen- en buitenland. Sommige landen die cryptocurrencies hebben verboden, zijn bijvoorbeeld:

– Egypte
– Irak
– Marokko
– Algerije
– Bolivia
– Pakistan

In de meeste gevallen hebben de meeste landen echter niets tegen de crypto’s zelf, althans officieel, maar tegen de witwas mogelijkheden die de coins bieden. Als je bijvoorbeeld het regulatie nieuws van de Europese Unie volgt, zul je zien dat witwassen meestal het hoofdonderwerp is.

Het regulatie nieuws met betrekking tot cryptocurrencies en het witwassen van geld treft meestal meer de effectenmakelaars en wallet providers dan eindgebruikers. Het zijn de bedrijven of organisaties die diensten verlenen die de identiteit van gebruikers moeten controleren en aan nieuwe regelgeving moeten voldoen.

Het belangenconflict van de toezichthouders

Iets interessants om in gedachten te houden bij het lezen van regulatie nieuws is het belangenconflict dat de regeringen in dit opzicht hebben. Uiteindelijk zijn cryptocurrencies gedecentraliseerd en zijn ze niet afhankelijk van een centrale bank. Voor nu is het witwassen van geld een mooi excuus voor de regering om de bewegingen van crypto’s tenminste onder controle te houden. Laten we in het regulatie nieuws eens kijken welke andere belemmeringen de regeringen tegenkomen na verloop van tijd.

Voorlopig adviseert de Europese Bankautoriteit banken om cryptocurrency-transacties niet toe te staan ​​aan hun klanten voor zover er geen goede regelgeving voor is. Houd je van een beetje roddel?

Let bij het lezen van regulatie nieuws op voormalige regelgevers die zich bij adviesbedrijven aansluiten. Josee Nadeau en Rick McDonell, voormalige leden van FATF (Financial Action Task Force), werden bijvoorbeeld lid van de raad van adviseurs van Shyft Network, Inc. Dus gaven ze eerst advies gehoord door landen die vervolgens het onderwerp reguleerden en later als adviseurs werkten om te voldoen aan de voorschriften. Heel handig toch? Natuurlijk zijn dit slechts twee gevallen. Als je het regulatie nieuws regelmatig volgt, zul je in de nabije toekomst vergelijkbare gevallen tegenkomen.

Hoe zit het met belastingen?

Voorlopig heeft de EU verklaard dat de uitwisseling van cryptocurrencies in fiat-valuta’s en vice versa niet met btw wordt belast. In de praktijk betekent dit dat ze de cryptocurrencies als elke andere valuta beschouwen. Dit betekent echter niet dat cryptocurrency-activiteiten absoluut vrijgesteld zijn van belastingen.

Kortom, je moet weten dat de voorschriften van jouw land van toepassing zijn als het gaat om belastingen; en als je geld verdient met crypto’s, moet je uiteindelijk belastingen betalen over die winst. Hoogstwaarschijnlijk moet je de winst opnemen in de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting. Hoeveel je moet betalen, is afhankelijk van de hoeveelheid winst die je ontvangt en de indeling die jouw land in cryptocurrencies heeft.

Regulatie nieuws over risico’s en waarschuwingen

Iedereen die regulatie nieuws over crypto’s volgt, weet al dat we het hebben over iets met een enorme volatiliteit. In financiën betekent volatiliteit risico. Zo zie je van tijd tot tijd regulatie nieuws met een financiële autoriteit uit elk land die waarschuwt voor het hoge risico van crypto’s.

Een andere typische waarschuwing in regulatie nieuws gaat over de ICO’s (Initial Coin Offering). Sommige landen hebben crypto-ICO’s gereguleerd, maar in de praktijk is het echt moeilijk om de oprichters van de ICO aan de voorschriften te laten voldoen. De waarheid is dat de voorschriften voor ICO’s vooralsnog geen erg efficiënte resultaten opleveren.

Als je het ons vraagt, is het waar dat je heel voorzichtig moet zijn met ICO’s. Het belangrijkste probleem met een ICO is dat je geen referentie over de muntwaarde hebt, afgezien van de informatie van de ontwikkelaars of oprichters. Dit maakt de beleggers zeer kwetsbaar voor leugens en nep beloften.

Hopelijk zien we meer regulatie nieuws over ICO’s en kunnen beleggers beslissingen nemen op basis van betrouwbaardere informatie. Controleer altijd waar de ontwikkelaars van de ICO vandaan komen en kijk of er recent regulatie nieuws uit hun landen is.

Wat is de toekomst met de regulaties van crypto’s?

Wij geloven dat blockchain-technologie een toekomst heeft. Overheden zijn begonnen met het reguleren van sommige dingen, en uiteindelijk zullen ze meer moeten reguleren om een ​​stabieler kader te geven aan de activiteiten met betrekking tot cryptocurrencies.

Een gebrek aan regelgeving zal gebruikers niet verhinderen om de valuta’s te wisselen, maar zal meer kansen genereren voor oplichters en leugenaars. Aan de andere kant kunnen goede en efficiënte voorschriften een tijdje duren totdat ze komen omdat overheden meestal niet de meest technologisch onderlegde entiteiten zijn.

Wij nodigen je in ieder geval graag uit om het laatste regulatie nieuws hier te volgen!

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten