Litecoin Nieuws

Ben jij opzoek naar het laatste Litecoin nieuws? Op deze pagina helpen wij je op de hoogte te blijven van het laatste Litecoin nieuws dat in de cryptowereld verschijnt.

Bitcoin doet het al 5 jaar beter dan Litecoin
De opkomst van Litecoin als voorkeurscrypto voor transacties
Litecoin koers dondert 6 procent omlaag na halving
Litecoin’s handelsvolume daalt: Voorteken van een Koersval?
Verontrustende On-Chain Data Voorspelt Litecoin Koersdaling
Analist DonAlt Waarschuwt: Risico op Litecoin-Correctie vóór Halving
Populaire analist is plotseling bearish over Litecoin
Zoveel geld zou je nu hebben als je in 2017 voor 100 euro aan Litecoin had gekocht
Crypto analist: Litecoin kan Spoedig Stijgen naar 140 Dollar
Beroemde analist voorspelt koersexplosie van 30 procent voor Litecoin
Litecoin klaar voor verdubbeling tot $200 in voorbereiding op halvering
Litecoin in de Lift: Sterke Rally Stuwt Prijs Richting de $100 Mijlpaal

Over Litecoin

Naast het Litecoin-nieuws, zullen we je op deze pagina een kort overzicht bieden over de geschiedenis en werking van deze interessante cryptocurrency. Litecoin werd in oktober 2011 gelanceerd door Charlie Lee, een MIT-afgestudeerde geboren Ivoriaan die eerder voor Google werkte als ingenieur. Het Litecoin netwerk draait onder een Open Source Software-licentie en is gebaseerd op blockchain-technologie.

Waarom is Litecoin Nieuws interessant?

Litecoin is uitgevonden om te concurreren met Bitcoin door een snellere bevestigingstijd te bieden. Dit is zeker gelukt. Met Litecoin heeft een transactie ongeveer 2,5 minuten nodig om te worden bevestigd, in plaats van de 10 minuten van Bitcoin. Dit is te wijten aan het feit dat Litecoin het algoritme script gebruikt voor blok verificatie in plaats van sha256, die wordt gebruikt door Bitcoin.

Tegenwoordig is Litecoin één van de meest gebruikte crypto’s naast Bitcoin. Litecoin News verschijnt dus regelmatig en is niet alleen aantrekkelijk voor diegenen die in crypto’s investeren, maar ook voor iedereen die geïnteresseerd is in de ontwikkeling van de veelbelovende blockchain technologie.

Een andere goede reden om het nieuws van Litecoin te volgen, is de liquiditeit van de coin. De populariteit van de coin betekent ook dat het gemakkelijk is om je coins snel te kopen en verkopen.

Sterke punten van Litecoin

Om over de sterke punten van Litecoin te praten, moeten we het belangrijkste kenmerk herhalen: het is sneller dan Bitcoin. Dat is het grootste en belangrijkste verschil met Bitcoin. Daarnaast is het logisch om Litecoin te vergelijken met Bitcoin, omdat de technologie soortgelijk is. Naast het belangrijkste sterke punt, snelheid, heeft Litecoin uiteraard meer sterke punten.

De gelijkenis met Bitcoin is een voordeel. We zouden kunnen zeggen dat Litecoin gewoon een betere versie van Bitcoin is in termen van snelheid en toegankelijkheid. Dit betekent dat, voor zover ze Bitcoin hebben gebruikt, veel gebruikers al bekend zijn met het proces.

Tegenwoordig worden Litecoin miners beloond met 12,5 nieuwe LTC coins. Dit bedrag wordt om de vier jaar teruggebracht tot de helft. Bij de start kregen de miners zelfs 50 coins en de productie heeft al drie reducties meegemaakt.

Hiermee proberen ontwikkelaars door de jaren heen een duurzamere groei te realiseren dan die van de Bitcoin. Hierbij liep het zo hoog op dat het gebruik ervan bijna onmogelijk werd voor kleine transacties. Uiteindelijk moet een valuta, fysiek of niet, het gebruik ervan gegeneraliseerd zien worden om meer waarde te krijgen.

Met andere woorden, men denkt dat Litecoin in de loop van de tijd in prijs zal stijgen, maar met behoud van een redelijke transactiesnelheid. De token is gemakkelijker te minen en heeft minder waarde dan Bitcoin. Dit alles betekent dat het in theorie gemakkelijker is om te generaliseren. Voorlopig blijkt uit de praktijk dat Bitcoin echter nog steeds de meest populaire crypto is.

Zwakke punten van Litecoin

Bij het zoeken naar Litecoin nieuws is het belangrijk om te weten wanneer de volgende halving (reductie) zal zijn. In principe kan men verwachten dat de prijs zal stijgen wanneer dit gebeurt. Maar onthoud dat met crypto’s, speculatie af en toe sterker is dan fundamentele analyse. Als de markt verkoopt, is de vermindering van de valuta productie mogelijk niet voldoende om deze te laten stijgen. Dit gebeurde al in de eerste reductie. In het begin steeg de prijs met ongeveer 11 procent. Maar als je het oude Litecoin nieuws bekijkt, zul je zien dat daarna de crypto is gedaald.

De kwetsbaarheid van de munt voor aanvallen is een ander (potentieel) zwak punt. Echter, voorlopig zeggen experts dat Litecoin nog steeds sterk genoeg is om hier niet door te worden bedreigd, maar het is iets om in gedachten te houden.

Hoe gebruik je het Litecoin nieuws?

Litecoin nieuws werkt natuurlijk om informatie te krijgen en een leuk onderwerp te hebben om over te praten. Maar daarnaast willen de meeste van onze gebruikers er winst uit halen. In deze zin raden we altijd aan om te onthouden dat het nieuws vaak afkomstig is van bronnen die geïnteresseerd zijn om de markt in één richting te bewegen. Daarom moet een goede belegger het gevoel van het nieuws altijd combineren met wat er met de prijs gebeurt.

Als het je lukt om Litecoin-nieuws te combineren met technische analyse, kun je een veel diepere speculatie verkrijgen. Onthoud ook dat wanneer je in Litecoins belegt, je dit meestal in tegenstelling tot andere valuta doet. Meestal, Bitcoin, maar dankzij cryptocurrencies brokers, kan het elke andere crypto zijn. Als dat het geval is, moet je niet alleen op de hoogte zijn van Litecoin nieuws, maar ook van het andere crypto-nieuws. Gelukkig ben je daarvoor op de juiste plaats en kunnen wij je helpen het belangrijkste nieuws uit de cryptocurrency wereld te krijgen.