Over Bitvavo

Bitvavo staat bekend als de grootste en meest betaalbare plek om in Nederland in cryptocurrencies te handelen. Sinds de start in 2018 heeft Bitvavo zich snel ontwikkeld.

Over Bitvavo

Bitvavo staat bekend als de grootste en goedkoopste plek om in Nederland in cryptocurrencies te handelen. Sinds de start in 2018 heeft Bitvavo zich snel ontwikkeld.

Aanvankelijk was het een broker maar vanaf 9 maart 2019 werd het een echte handelsbeurs (exchange). Dit betekent dat gebruikers nu direct met elkaar kunnen handelen. Deze verandering heeft goed uitgepakt, want inmiddels handelen meer dan een miljoen Nederlanders via Bitvavo.

Je kunt bij Bitvavo ondertussen terecht voor een aanbod van meer dan 275 verschillende cryptocurrency’s die 24 uur per dag en 7 dagen per week te verhandelen zijn. Op deze pagina duiken we dieper in op de mogelijkheden die Bitvavo te bieden heeft. Hierbij gaan we het onder andere hebben over staking op Bitvavo, de voordelen van Bitvavo en de nadelen van Bitvavo als handelsplatform.

Krijg €10 gratis en
handel €10.000
zonder kosten*

Waarom Bitvavo?

Bitvavo staat bekend als de grootste en goedkoopste plek om in Nederland in cryptocurrencies te handelen. Sinds de start in 2018 heeft Bitvavo zich snel ontwikkeld. Aanvankelijk was het een broker maar vanaf 9 maart 2019 werd het een echte handelsbeurs (exchange). Dit betekent dat gebruikers nu direct met elkaar kunnen handelen. Deze verandering heeft goed uitgepakt, want inmiddels handelen meer dan een miljoen Nederlanders via Bitvavo.

Je kunt bij Bitvavo ondertussen terecht voor een aanbod van meer dan 275 verschillende cryptocurrency’s die 24 uur per dag en 7 dagen per week te verhandelen zijn. Op deze pagina duiken we dieper in op de mogelijkheden die Bitvavo te bieden heeft. Hierbij gaan we het onder andere hebben over staking op Bitvavo, de voordelen van Bitvavo en de nadelen van Bitvavo als handelsplatform.

 • Lage handelskosten

 • Transparant

 • Geregistreerd bij de Nederlandsche Bank

 • Veiligheid & Accountgarantie

 • Gebruiksvriendelijke App

 • Periodiek Kopen

Aanbod Bitvavo

Bitvavo onderscheidt zich door een uitzonderlijk breed aanbod aan cryptocurrencies, met meer dan 275 verschillende opties voor investeerders. Dit varieert van bekende cryptomunten zoals Bitcoin en Ethereum tot aan kleinere, minder bekende altcoins.

Deze variatie in cryptocurrencies maakt Bitvavo aantrekkelijk voor allerlei gebruikers, van beginners tot ervaren handelaars die op zoek zijn naar unieke investeringsopties. Dit uitgebreide aanbod laat zien hoe Bitvavo iedereen wil helpen, ongeacht hun ervaring of interesse in crypto.

Het platform is ook vooruitstrevend in het omarmen van de nieuwste trends binnen de cryptowereld, door regelmatig nieuwe, veelbelovende cryptomunten toe te voegen, inclusief stablecoins, AI-tokens en DeFi-tokens. Dit zorgt ervoor dat gebruikers toegang hebben tot een groot en actueel aanbod dat meegroeit met de markt.

Begin met handelen Begin vandaag en krijg €10 gratis

Veiligheid Bitvavo

Veiligheid staat centraal bij Bitvavo, wat het tot een vertrouwde keuze maakt voor het verhandelen van cryptocurrencies.

Het platform maakt gebruik van geavanceerde beveiligingstechnieken om zowel de fondsen als de persoonlijke gegevens van gebruikers te beschermen.

 • Tweestapverificatie

  Tweestapsverificatie, ook bekend als tweefactorauthenticatie (2FA), is een beveiligingsproces waarbij gebruikers twee verschillende authenticatiemethoden moeten doorlopen om toegang te krijgen tot hun account. Dit is een extra beveiligingslaag bovenop de traditionele gebruikersnaam en wachtwoord combinatie.

 • Vergunning van De Nederlandsche Bank

  Bitvavo’s registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) betekent dat het platform strikte reguleringen en toezicht vanuit een gerenommeerde financiële autoriteit ondergaat. Dit waarborgt dat Bitvavo voldoet aan belangrijke vereisten op het gebied van anti-witwassen (AML) en ‘ken uw klant’ (KYC) procedures, waarmee de integriteit en veiligheid van financiële transacties worden gegarandeerd.

 • Cold storage

  Cold storage is het offline bewaren van cryptocurrencies om ze te beschermen tegen online risico’s zoals hacks. Bij Bitvavo betekent dit dat een groot deel van de digitale assets in beveiligde, offline omgevingen wordt opgeslagen, wat zorgt voor extra veiligheid voor de fondsen van gebruikers.

 • Security & Account Guarantee

  Bitvavo zorgt voor hoge veiligheid door gebruikersactiva voornamelijk op te slaan bij verzekerde bewaarders, gedekt tot 255 miljoen EUR. Als extra bescherming biedt de “Security and Account Guarantee” tot 100.000 EUR vergoeding bij ongeautoriseerde opnames. De garantie dekt ongeoorloofde opnames van zowel crypto als euro’s, maar niet de verkeerd uitgevoerde transacties of spijtaankopen.

Veiligheid Bitvavo

Veiligheid staat centraal bij Bitvavo, wat het tot een vertrouwde keuze maakt voor het verhandelen van cryptocurrencies. Het platform maakt gebruik van geavanceerde beveiligingstechnieken om zowel de fondsen als de persoonlijke gegevens van gebruikers te beschermen. Dit omvat tweefactorauthenticatie (2FA), encryptie van gegevens op bankniveau, en cold storage oplossingen waarbij een groot deel van de assets offline wordt bewaard, ver weg van potentiële online bedreigingen.

Een belangrijk aspect van Bitvavo’s veiligheidsbeleid is de vergunning van De Nederlandsche Bank (DNB). Deze goedkeuring onderstreept Bitvavo’s naleving van strikte financiële en operationele normen, waarmee het vertrouwen van gebruikers wordt versterkt en een extra laag van betrouwbaarheid en toezicht wordt toegevoegd.

Naast deze maatregelen, voert Bitvavo strikte compliance procedures uit om te voldoen aan internationale regelgeving, waaronder KYC (Know Your Customer) en AML (Anti-Money Laundering) beleid. Dit verzekert gebruikers van een veilige handelsomgeving, waar integriteit en transparantie voorop staan.

Bitvavo zet zich verder in voor de veiligheid van zijn gebruikers door proactief zijn systemen en netwerken te monitoren om ongeautoriseerde toegang of verdachte activiteiten snel te detecteren en aan te pakken. Mocht er zich een beveiligingsincident voordoen, dan zijn er protocollen ingesteld om effectief te reageren en de impact op gebruikers te minimaliseren.

Een uniek kenmerk van Bitvavo’s toewijding aan veiligheid is de Security & Account Guarantee, die een extra beschermingslaag biedt aan gebruikers in het onwaarschijnlijke geval van verlies door beveiligingsinbreuken die binnen de controle van Bitvavo vallen. Deze garantie toont Bitvavo’s vertrouwen in hun beveiligingssysteem en hun toewijding aan de veiligheid van de klant.

Door al deze maatregelen biedt Bitvavo een veilig en betrouwbaar platform voor het handelen in digitale valuta, waar gebruikers kunnen vertrouwen op de bescherming van hun investeringen en persoonlijke informatie.

Krijg €10 gratis en
handel €10.000
zonder kosten*

Begin met handelen

Handelskosten

Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse cryptocurrency aanbieder. Bij Bitvavo betaal je tussen de 0% en 0,25% handelskosten. Bij andere Nederlandse crypto exchanges/brokers liggen deze handelskosten al snel tussen de 1% en 3%. Het is trouwens zo dat hoe hoger het bedrag is waar jij als gebruiker mee handelt, des te lager de handelsfee is die jij moet betalen. Naast de handelskosten zijn er geen andere kosten verschuldigd voor de aankoop en/of verkoop van digitale valuta.

Zoals we al aangaven zijn de handelskosten bij Bitvavo dus niet voor iedereen hetzelfde. Tot een 30-daags handelsvolume van 100.000 euro betaal je als Taker 0,25 procent voor een transactie en als Maker 0,15 procent. Een taker fee is een vergoeding die een platform in rekening brengt aan gebruikers die een order plaatsen die onmiddellijk wordt uitgevoerd. Een maker fee is een vergoeding die een platform in rekening brengt aan gebruikers die niet onmiddellijk worden uitgevoerd.

Verhandel je binnen 30 dagen voor meer dan 100.000 euro aan cryptocurrency’s? Dan gaat je Taker fee naar 0,20 procent en je Maker fee naar 0,10 procent. Uiteindelijk gaat dit stapsgewijs door tot je een handelsvolume van 25.000.000 euro of meer bereikt. Dan geniet je de laagste transactiekosten met 0,00 procent als Taker en 0,02 procent als Maker.

Handelsvolume (30 dagen)Maker feeTaker fee
€ 0+0,15%0,25%
€ 100.000+0,10%0,20%
€ 250.000+0,08%0,16%
€ 500.000+0,06%0,12%
€ 1.000.000+0,05%0,10%
€ 2.500.000+0,04%0,08%
€ 5.000.000+0,04%0,06%
€ 10.000.000+0,00%0,05%
€ 25.000.000+0,00%0,02%

Verhandel je binnen 30 dagen voor meer dan 100.000 euro aan cryptocurrency’s? Dan gaat je Taker fee naar 0,20 procent en je Maker fee naar 0,10 procent. Uiteindelijk gaat dit stapsgewijs door tot je een handelsvolume van 25.000.000 euro of meer bereikt. Dan geniet je de laagste transactiekosten met 0,00 procent als Taker en 0,02 procent als Maker.

Begin met handelen Begin vandaag en krijg €10 gratis
BetaalmethodeAbsolute feesRelative FeesMax bedrag
Bancontact€0,000,15%€10.000
Creditcard€0,000,10%€10.000
Giropay€0,000,06%€1.000
iDEAL€0,000,06%€10.000
PayPal€0,000,04%€15.000
SEPA Bank transfer€0,000,04%
SEPA Instant transfer€0,000,03%€15.000
Sofort€0,000,03%€1.000

Betaalmethoden

Bitvavo biedt een breed scala aan betaalmethoden die gebruikers de flexibiliteit geven om geld te storten op de manier die hen het beste uitkomt, zonder extra kosten.

Vooral iDEAL is populair bij Nederlandse gebruikers vanwege de gebruiksvriendelijkheid en de kosten: het storten van geld via iDEAL is volledig gratis, wat het een ideale keuze maakt voor zowel kleine als grote transacties.

Andere betaalmethoden zoals creditcard, PayPal, SEPA en Sofort zijn ook beschikbaar.

Staking

Staking is een investeringsstrategie binnen de wereld van cryptocurrency die beleggers de kans geeft om een passief inkomen te verdienen. Bitvavo introduceert nu de mogelijkheid voor haar gebruikers om staking te activeren voor een selectie van cryptocurrencies.

Door deze functie in te schakelen, kunnen Bitvavo-gebruikers beginnen met het ontvangen van wekelijkse beloningen, wat een aantrekkelijke manier vormt om passief inkomen te genereren. Bitvavo biedt een mix van gemak, flexibiliteit, en het potentieel voor een hoger rendement, waardoor het een verleidelijke optie wordt voor iedereen die geïnteresseerd is in het passief genereren van inkomsten uit hun cryptocurrency-beleggingen.

Begin met handelen Begin vandaag en krijg €10 gratis

Voordelen Bitvavo staking

Staking op Bitvavo biedt verschillende voordelen die het een aantrekkelijke optie maken voor investeerders die geïnteresseerd zijn in het genereren van passief inkomen:

 • Flexibiliteit: Bitvavo biedt een flexibele stakingoptie, wat betekent dat er geen vaste vergrendelperiode is. Dit stelt gebruikers in staat om op elk moment toegang te krijgen tot hun fondsen, wat een aanzienlijk voordeel is voor diegenen die niet willen dat hun assets voor een lange periode vastzitten.
 • Eenvoudig en toegankelijk: Bitvavo maakt staking toegankelijk en eenvoudig voor alle gebruikers, ongeacht hun ervaringsniveau. Met een gebruiksvriendelijke interface kunnen gebruikers gemakkelijk beginnen met staken zonder dat ze diepgaande technische kennis nodig hebben.
 • Competitieve beloningen: Bitvavo streeft ernaar om competitieve staking-beloningen te bieden, wat betekent dat gebruikers kunnen profiteren van aantrekkelijke rentetarieven op hun gestakede assets.

Lending

Lending via Bitvavo biedt een innovatieve manier om rendement te genereren op je cryptobezittingen, als aanvulling op het traditionele staken. Door middel van lending leen je jouw cryptocurrencies uit aan Bitvavo Custody B.V., die deze vervolgens uitleent aan betrouwbare partners. Dit proces draagt bij aan het liquiditeitsbeheer en ondersteunt andere financiële diensten binnen het platform.

Een belangrijk voordeel van je cryptoassets uitlenen via Bitvavo is de ontvangst van rente over het uitgeleende bedrag. Deze rente, net als de rewards voor staking, wordt dagelijks opgebouwd en vervolgens wekelijks uitbetaald op maandag, vóór 23:59, in de vorm van digitale activa. Het potentieel rendement varieert en is afhankelijk van factoren zoals de vraag naar de specifieke cryptocurrency en de algemene marktomstandigheden.

Begin met handelen Begin vandaag en krijg €10 gratis

De risico’s van Lending

Net als bij staking, zijn er risico’s verbonden aan lending. De belangrijkste is het tegenpartijrisico, waarbij de lener van de crypto niet in staat is om deze terug te betalen. Bitvavo probeert dit risico te minimaliseren door strikte voorwaarden te stellen aan de leners en door een grondige risicoanalyse uit te voeren. Desondanks is het belangrijk om je bewust te zijn van deze risico’s en niet meer uit te lenen dan je bereid bent te verliezen.

Geavanceerde interface voor ervaren traders

Bitvavo blinkt niet alleen uit met zijn gebruiksvriendelijke platform voor beginners, maar biedt ook een geavanceerde interface die ervaren traders zullen waarderen. Deze geavanceerde interface stelt gebruikers in staat om diepgaande marktanalyses uit te voeren en te profiteren van geavanceerde handelsopties, zoals gedetailleerde grafieken, diverse order types en real-time marktgegevens. Dit maakt het mogelijk voor ervaren handelaren om hun handelsstrategieën nauwkeurig af te stemmen en te optimaliseren, waardoor ze beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen in een snel veranderende markt.

De combinatie van een intuïtieve lay-out met krachtige tools verzekert dat Bitvavo tegemoetkomt aan de behoeften van zowel nieuwkomers in de cryptowereld als de meer veeleisende professionele traders.

Verder verrijkt Bitvavo het platform met de ‘Recurring Buy’-functie, waarmee gebruikers op een regelmatige basis in crypto kunnen investeren zonder zich zorgen te hoeven maken over het timen van de markt. Deze innovatie biedt een gestroomlijnde manier om consistent te investeren, waarbij gebruikers het bedrag en de frequentie van hun investeringen kunnen aanpassen, of zelfs een transactie kunnen overslaan indien gewenst.

Crypto kopen op Bitvavo

Voor de Nederlandse investeerder die op zoek is naar een veilige en betrouwbare manier om de cryptomarkt te betreden, biedt Bitvavo een uitstekend platform. Dit platform combineert toegankelijkheid met gebruiksvriendelijkheid en onderscheidt zich als een van de meest betrouwbare crypto-exchanges in Europa. Bitvavo’s toewijding aan veiligheid wordt onderstreept door zijn registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB), wat een extra laag van vertrouwen en zekerheid biedt aan zijn gebruikers.

Bovendien profiteren Bitvavo-gebruikers van uitzonderlijk lage transactiekosten, waardoor het een van de goedkoopste opties is voor het kopen, verkopen en verhandelen van cryptocurrency. Deze combinatie van lage fees, strenge beveiligingsmaatregelen en de goedkeuring van de DNB maakt Bitvavo tot de ideale keuze voor zowel beginners als ervaren handelaren.

In samenwerking met Newsbit biedt Bitvavo nu een exclusieve welkomstaanbieding voor nieuwe gebruikers. Door je account aan te maken via de specifieke link, ontvang je niet alleen een gratis welkomstbonus van 10 euro, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Deze aanbieding maakt het starten met crypto-investeringen toegankelijker dan ooit.

Of je interesse nu uitgaat naar Bitcoin, Ethereum of een van de andere talrijke digitale valuta, Bitvavo biedt een veilige, kosteneffectieve en gebruiksvriendelijke omgeving voor al je crypto-transacties. Meld je vandaag nog aan en begin met het verkennen van de veelzijdige wereld van cryptocurrency, ondersteund door de betrouwbaarheid en veiligheid van Bitvavo. Stap nu in en ontdek waarom Bitvavo voor Nederlandse investeerders de beste keuze is om te starten met crypto.

* Let op, er zijn bepaalde voorwaarden van toepassing op de exclusieve actie

Krijg €10 gratis en
handel €10.000
zonder kosten*

Begin met handelen

In samenwerking met Newsbit biedt Bitvavo nu een exclusieve welkomstaanbieding voor nieuwe gebruikers. Door je account aan te maken via de specifieke link, ontvang je niet alleen een gratis welkomstbonus van 10 euro, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Deze aanbieding maakt het starten met crypto-investeringen toegankelijker dan ooit.

Of je interesse nu uitgaat naar Bitcoin, Ethereum of een van de andere talrijke digitale valuta, Bitvavo biedt een veilige, kosteneffectieve en gebruiksvriendelijke omgeving voor al je crypto-transacties. Meld je vandaag nog aan en begin met het verkennen van de veelzijdige wereld van cryptocurrency, ondersteund door de betrouwbaarheid en veiligheid van Bitvavo. Stap nu in en ontdek waarom Bitvavo voor Nederlandse investeerders de beste keuze is om te starten met crypto.

* Let op, er zijn bepaalde voorwaarden van toepassing op deze actie

Begin met handelen Begin vandaag en krijg €10 gratis
 • Vergunning De Nederlandsche Bank

 • Grootste Crypto beurs van Nederland

 • Transparant & Lage Fees

Ontvang €10 Bonus

En handel voor €10.000
Gratis bij Bitvavo
*

Begin met handelen

Bitvavo nieuws

Bitvavo breidt uit naar Spanje met officiële registratie bij centrale bank
Bitvavo voegt 4 nieuwe crypto’s toe & Nederlanders krijgen gratis 20 euro
Bitvavo bereikt 1 miljard handelsvolume in 24 uur en Nederlanders krijgen gratis 20 euro
Bitvavo voegt 3 nieuwe Cryptomunten toe aan assortiment
Meer Bitvavo nieuws