Over Kraken

Kraken is een van de grootste en meest bekende crypto exchanges ter wereld. Kraken biedt een platform voor het kopen, verkopen en verhandelen van een breed scala aan cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, Ethereum en vele altcoins.

Over Kraken

Kraken is een van de grootste en meest bekende crypto exchanges ter wereld. Kraken biedt een platform voor het kopen, verkopen en verhandelen van een breed scala aan cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, Ethereum en vele altcoins.

De exchange staat bekend om zijn robuuste beveiligingsmaatregelen, lage transactiekosten en een uitgebreid aanbod van handelsparen.

Kraken biedt ook geavanceerde handelsfuncties zoals futures, margin trading en staking, wat zowel beginners als ervaren handelaren aantrekt. Met zijn hoofdkantoor in San Francisco bedient het platform klanten wereldwijd.

Kraken onderscheidt zich door zijn transparantie en klantgerichtheid. Het bedrijf voert regelmatig audits uit om de veiligheid en integriteit van de activa van gebruikers te waarborgen.

Het platform biedt ook educatieve bronnen en 24/7 klantenservice om gebruikers te ondersteunen bij hun handelsactiviteiten.

Start nu met handelen op Kraken

Waarom Kraken?

Kraken heeft als één van de grootste crypto exchanges ter wereld verschillende voordelen ten opzichte van de concurrentie.

Met meer dan 230 beschikbare cryptocurrencies biedt Kraken een uitgebreid aanbod, waaronder populaire munten zoals Bitcoin en Ethereum. Het platform staat bekend om zijn lage transactiekosten, vooral voor gevorderde handelaren die gebruikmaken van Kraken Pro.

Kraken valt op door zijn robuuste beveiligingsmaatregelen, waaronder twee-factor-authenticatie en cold storage voor het grootste deel van de activa. Daarnaast biedt Kraken geavanceerde handelsfuncties zoals futures en margin trading, waardoor het aantrekkelijk is voor zowel beginners als ervaren handelaren.

Het platform biedt 24/7 klantenservice en een scala aan educatieve bronnen om gebruikers te ondersteunen bij hun handelsactiviteiten. In deze review gaan we dieper in op de handelsmogelijkheden, veiligheidsmaatregelen, handelskosten, en gebruikerservaring van Kraken.

 • Lage fees op Kraken Pro

 • Eén van de grootste exchanges

 • Geregistreerd bij de Nederlandsche Bank

 • 24/7 klantenservice

 • Educatieve bronnen

 • Veilig

 • Groot aanbod

Aanbod Kraken

Kraken onderscheidt zich door een uitzonderlijk breed aanbod aan cryptocurrencies, met meer dan 230 verschillende opties voor investeerders​. Dit varieert van bekende cryptomunten zoals Bitcoin en Ethereum tot aan kleinere, minder bekende altcoins.

Deze variatie in cryptocurrencies maakt Kraken aantrekkelijk voor allerlei gebruikers, van beginners tot ervaren handelaars die op zoek zijn naar unieke investeringsopties. Dit uitgebreide aanbod laat zien hoe Kraken iedereen wil helpen, ongeacht hun ervaring of interesse in crypto.

Het platform is ook vooruitstrevend in het omarmen van de nieuwste trends binnen de cryptowereld door regelmatig nieuwe, veelbelovende cryptomunten toe te voegen, inclusief stablecoins en tokens uit opkomende sectoren zoals DeFi en NFT’s. Dit zorgt ervoor dat gebruikers toegang hebben tot een groot en actueel aanbod dat meegroeit met de markt

Begin met handelen

Veiligheid Kraken

Veiligheid staat centraal bij Kraken, wat het tot een vertrouwde keuze maakt voor het verhandelen van cryptocurrencies.
Het platform voert periodiek een Proof of Reserves audit uit, waarbij een externe auditor de activa controleert die binnen de exchange en on-chain staking service worden aangehouden.

 • Tweestapverificatie

  Tweestapsverificatie, ook bekend als tweefactorauthenticatie (2FA), is een beveiligingsproces waarbij gebruikers twee verschillende authenticatiemethoden moeten doorlopen om toegang te krijgen tot hun account. Dit is een extra beveiligingslaag bovenop de traditionele gebruikersnaam en wachtwoord combinatie.

 • Vergunning van De Nederlandsche Bank

  Bitvavo’s registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) betekent dat het platform strikte reguleringen en toezicht vanuit een gerenommeerde financiële autoriteit ondergaat. Dit waarborgt dat Bitvavo voldoet aan belangrijke vereisten op het gebied van anti-witwassen (AML) en ‘ken uw klant’ (KYC) procedures, waarmee de integriteit en veiligheid van financiële transacties worden gegarandeerd.

 • Cold storage

  Cold storage is het offline bewaren van cryptocurrencies om ze te beschermen tegen online risico’s zoals hacks. Bij Bitvavo betekent dit dat een groot deel van de digitale assets in beveiligde, offline omgevingen wordt opgeslagen, wat zorgt voor extra veiligheid voor de fondsen van gebruikers.

 • Security & Account Guarantee

  Bitvavo zorgt voor hoge veiligheid door gebruikersactiva voornamelijk op te slaan bij verzekerde bewaarders, gedekt tot 255 miljoen EUR. Als extra bescherming biedt de “Security and Account Guarantee” tot 100.000 EUR vergoeding bij ongeautoriseerde opnames. De garantie dekt ongeoorloofde opnames van zowel crypto als euro’s, maar niet de verkeerd uitgevoerde transacties of spijtaankopen.

Veiligheid Kraken

Veiligheid staat centraal bij Kraken, wat het tot een vertrouwde keuze maakt voor het verhandelen van cryptocurrencies. Het platform voert periodiek een Proof of Reserves audit uit, waarbij een externe auditor de activa controleert die binnen de exchange en on-chain staking service worden aangehouden. Dit vergroot de transparantie en het vertrouwen van gebruikers, die zelf kunnen verifiëren dat hun tokens veilig zijn opgeslagen.

Bovendien maakt Kraken gebruik van geavanceerde beveiligingstechnieken, zoals cold storage, waarbij 95% van de fondsen offline wordt bewaard in beveiligde kooien die onder 24/7 bewaking staan door gewapende bewakers, alarmsystemen en videomonitoren.

Kraken legt ook sterke nadruk op informatieveiligheid. Alle gevoelige accountinformatie is versleuteld, zowel op systeem- als dataniveau, en de toegang wordt strikt gecontroleerd en gemonitord. Het platform is gecertificeerd volgens ISO 27001 en SOC 2, Type 1, wat de naleving van strenge beveiligingsnormen onderstreept.

Om de beveiliging verder te versterken, heeft Kraken een gespecialiseerd team dat zich richt op het testen van hun systemen tegen elke denkbare aanvalsvector. Daarnaast voert Kraken een bug bounty programma uit om gebruik te maken van de expertise van de bredere security onderzoeksgemeenschap.

Dankzij deze uitgebreide veiligheidsmaatregelen biedt Kraken een robuust en betrouwbaar platform voor de handel in digitale valuta, waarbij gebruikers kunnen vertrouwen op de bescherming van hun investeringen en persoonlijke informatie.

Start nu met handelen op Kraken

Begin met handelen

Handelskosten

Bij Kraken heb je twee opties: je kunt het ‘standaard’ platform gebruiken met de Instant Buy-optie, of je kunt kiezen voor Kraken Pro.

Er zijn verschillende kosten verbonden aan het gebruik van de Instant Buy-optie van Kraken, wat aantrekkelijk kan zijn voor beginners die minder ervaring hebben met het maker/taker model. Met Instant Buy kun je snel crypto kopen, maar de kosten zijn aanzienlijk hoger dan wanneer je het Kraken Pro-handelsplatform gebruikt. Als gebruiker is het dus verstandig om te leren hoe je Kraken Pro gebruikt.

Bij Instant Buy rekent het bedrijf een vergoeding van 0,9% voor stablecoins en 1,5% voor andere cryptovaluta.

Voor gebruikers die kiezen voor Kraken Pro, zijn de kosten aanzienlijk lager. Er wordt een maker fee van 0,16% en een taker fee van 0,26% in rekening gebracht voor transacties van $50.000 of minder, gebaseerd op activiteit in de afgelopen 30 dagen.

Handelsvolume (30 dagen)Maker feeTaker fee
$0 – $10.0000,25%0,40%
$10.001 – $50.0000,20%0,35%
$50.000 – $100.0000,14%0,24%
$100.001 – $250.0000,12%0,22%
$250.001 – $500.0000,10%0,20%
$500.001 – $1.000.0000,08%0,18%
$1.000.001 – $2.500.0000,06%0,16%
$2.500.001 – $5.000.0000,04%0,14%
$5.000.001 – $10.000.0000,02%0,12%
$10.000.000+0,00%0,10%
Let op: fees zijn van Kraken Pro
BetaalmethodeVerwerkingstijdStortingskosten
SEPA / SEPA
Instant (Clearjunction)
0-3 werkdagen
of direct
Gratis
SEPA/SEPA
Instant (Plaid)
0-3 werkdagen
of direct
Gratis
SEPA (Bank Frick)0-3 werkdagenGratis
SEPA/SEPA Instant
(Banking Circle)
0-3 werkdagen
of direct
Gratis
PayPalBijna directGratis
SWIFT (Bank Frick)1-5 werkdagen3 EUR
SEPA Instant transfer2-5 werkdagen
of direct
Gratis

Betaalmethoden

Bij Kraken kun je verschillende betaalmethodes gebruiken om geld te storten. SEPA-betalingen zijn een populaire optie, waarbij je kunt kiezen uit verschillende aanbieders zoals ClearJunction, Plaid, Bank Frick, en Banking Circle. Deze stortingen zijn gratis en kunnen direct of binnen 0-3 werkdagen verwerkt worden.

Gebruikers in Europa kunnen ook via PayPal storten, wat bijna direct verwerkt wordt, maar een wachttijd van 72 uur heeft voor opnames.

Wereldwijde stortingen kunnen via SWIFT gedaan worden, met verschillende minimum stortingsbedragen en verwerkingstijden van 1-5 werkdagen. Helaas kun je bij Kraken geen iDEAL gebruiken voor stortingen.

Staking

Kraken biedt nu een uitgebreide mogelijkheid voor haar gebruikers om staking te activeren voor een breed scala aan cryptocurrencies. Kraken heeft een van de grootste selecties voor staking, waardoor gebruikers tot 28% per jaar kunnen verdienen.

Door deze functie in te schakelen, kunnen Kraken-gebruikers beginnen met het ontvangen van regelmatige beloningen, afhankelijk van de specifieke cryptocurrency die ze staken. Dit biedt een aantrekkelijke manier om passief inkomen te genereren zonder de noodzaak van actieve handel of extra beheer. Bovendien ontvang je twee keer per week beloningen van je gestakede activa op Kraken.

Kraken biedt een mix van gemak, flexibiliteit, en het potentieel voor hoge rendementen, waardoor het een verleidelijke optie wordt voor iedereen die geïnteresseerd is in het passief genereren van inkomsten uit hun cryptocurrency-beleggingen.

Begin met handelen

De voordelen van
Staking op Kraken

Staken op Kraken biedt diverse voordelen die het aantrekkelijk maken voor beleggers. Hier zijn de belangrijkste voordelen samengevat:

 • Hoge beloningen: Kraken biedt staking beloningen tot 28% per jaar, afhankelijk van de specifieke cryptocurrency. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor passief inkomen.
 • Grote selectie: Kraken heeft een van de grootste selecties aan cryptocurrencies voor staking en biedt een gebruiksvriendelijke interface. Dit maakt het eenvoudig om te staken en je beloningen te beheren, zelfs zonder technische kennis.
 • Veiligheid: Kraken staat bekend om zijn hoge beveiligingsnormen en biedt gebruikers de flexibiliteit om hun gestakede cryptocurrencies op elk moment te unstaken (met uitzondering van bepaalde beperkingen zoals bij Ethereum 2.0).
 • Staking stablecoins: Bij Kraken kun je niet alleen normale cryptomunten, maar ook stablecoins staken. Dit betekent dat je jouw stablecoins kunt inzetten om beloningen te verdienen, vergelijkbaar met rente op een spaarrekening.

Kraken Pro

Kraken Pro is een geavanceerd handelsplatform speciaal ontworpen voor professionele en ervaren cryptocurrency-handelaren. Het biedt een uitgebreide reeks functies en tools om handelsstrategieën effectief uit te voeren.

Lage Handelskosten
Kraken Pro hanteert een maker-taker kostenstructuur waarbij de kosten variëren op basis van handelsvolume en ordertype. Makers, die liquiditeit toevoegen aan de markt, profiteren van lagere kosten dan takers, die liquiditeit verwijderen. Dit stimuleert actieve handel en beloont frequente handelaren met lagere kosten.

Diepe Liquiditeit
Kraken Pro staat bekend om zijn diepe liquiditeit, wat betekent dat grote orders zonder significante prijsbewegingen kunnen worden uitgevoerd. Dit vermindert de kans op slippage en zorgt voor een stabiele handelsomgeving. Handelaren kunnen hierdoor vertrouwen op de beschikbaarheid van voldoende tegenpartijen voor hun transacties.

Hoge Snelheidslimieten
Kraken Pro biedt hoge snelheidslimieten, waardoor handelaren snel en efficiënt transacties kunnen uitvoeren. Dit is cruciaal in de dynamische wereld van cryptocurrency-handel, waar prijzen in een oogwenk kunnen veranderen. Snelle orderuitvoering geeft handelaren een belangrijk concurrentievoordeel.

Geavanceerde Handelsinterface en Robuuste Beveiliging
Kraken Pro beschikt over een intuïtieve, aanpasbare interface met real-time marktgegevens, grafieken en orderboeken. De robuuste beveiliging omvat tweefactorauthenticatie en versleutelde communicatie om de activa en gegevens van gebruikers te beschermen. Dit biedt handelaren gemoedsrust en verzekert hen dat hun investeringen veilig zijn. Kraken Pro combineert lage kosten, diepe liquiditeit, hoge snelheidslimieten en robuuste beveiliging om een krachtig en flexibel platform te bieden voor serieuze handelaren.

Crypto kopen op Kraken

Voor Nederlandse investeerders die de cryptomarkt willen betreden, biedt Kraken een veilig en betrouwbaar platform. Kraken combineert toegankelijkheid met gebruiksvriendelijkheid en staat wereldwijd bekend om zijn betrouwbaarheid. Het platform gebruikt geavanceerde beveiligingsmaatregelen zoals tweefactorauthenticatie en versleutelde communicatie, wat de veiligheid van je cryptomunten en gegevens garandeert.

Kraken onderscheidt zich als een van de grootste crypto beurzen ter wereld met een breed aanbod aan cryptomunten. Daarnaast biedt Kraken diepe liquiditeit, waardoor grote orders zonder significante prijsbewegingen kunnen worden uitgevoerd, en hoge snelheidslimieten voor snelle en efficiënte transacties.

Deze combinatie van het grote aanbod, robuuste beveiliging en uitstekende prestaties maakt Kraken een ideale keuze voor zowel beginners als ervaren handelaren. Start vandaag nog met Kraken en ervaar de voordelen van een topklasse crypto-exchange.

Start nu met handelen op Kraken

Kraken onderscheidt zich als een van de grootste crypto beurzen ter wereld met een breed aanbod aan cryptomunten. Daarnaast biedt Kraken diepe liquiditeit, waardoor grote orders zonder significante prijsbewegingen kunnen worden uitgevoerd, en hoge snelheidslimieten voor snelle en efficiënte transacties.

Deze combinatie van het grote aanbod, robuuste beveiliging en uitstekende prestaties maakt Kraken een ideale keuze voor zowel beginners als ervaren handelaren. Start vandaag nog met Kraken en ervaar de voordelen van een topklasse crypto-exchange.

Begin met handelen
 • Vergunning De Nederlandsche Bank

 • Grootste Crypto beurs van Nederland

 • Transparant & Lage Fees

Start nu met handelen op Kraken

Begin met handelen