Bitvavo Nieuws

Bitvavo voegt 3 nieuwe Cryptomunten toe aan assortiment
Bitpanda stopt in Nederland, Bitvavo verwelkomt Nederlandse gebruikers
Deze 4 veelbelovende crypto´s zijn vanaf nu te koop op Bitvavo
Bitvavo introduceert automatische Crypto Aankoopfunctie voor gebruikersgemak
Bitvavo voegt deze populaire Cryptomunt toe & Nederlanders krijgen gratis 20 euro
Crypto Exchange Gemini Sluit Accounts in Nederland en Beveelt Bitvavo aan als Alternatief
Nederlands Crypto Beurs Bitvavo Bereikt Mijlpaal van 200 Crypto’s
Binance en OKX weg uit Nederland: Verdien tot €500 met je crypto bij Bitvavo
Vorige
1 van de 4
Volgende

Bitvavo nieuws vormt een belangrijk onderdeel van het nieuwsplatform van Newsbit. Dat is logisch, omdat Bitvavo in relatief kort tijdsbestek de grootste crypto exchange van Nederland werd. Dat maakt al het nieuws rondom Bitvavo razend belangrijk voor de Nederlands sprekende investeerders op het platform.

Over Bitvavo

Het handelsplatform van Bitvavo lanceerde in 2018 in Nederland met als doelstelling om een brug te vormen tussen traditionele valuta en cryptocurrency’s. Dat is ze gelukt, want Bitvavo is een platform dat werkt voor zowel de grootste leek als voor de meest ervaren handelaar. De beurs beheert gigantische bedragen voor Nederlandse klanten en dat maakt het extreem belangrijk om het Bitvavo nieuws op de voet te volgen.

Is Bitvavo veilig?

De belangrijkste vraag in relatie tot een crypto exchange als Bitvavo is natuurlijk of het platform veilig is. Op het moment van schrijven is Bitvavo precies op dit onderwerp veel in het nieuws. Investeerders hebben op Bitvavo ook de mogelijkheid om hun crypto te staken. Hiermee leen je als het ware jouw vermogen uit en ontvang je daar een rendement over. Bitvavo heeft dat onderdeel van de dienstverlening uitbesteed aan het Amerikaanse Genesis en die zitten helaas in gigantische problemen.

Als we de berichtgeving vanuit Bitvavo mogen geloven, dan hoeven de gebruikers zich in ieder geval geen zorgen te maken. Voor nu lijkt het erop dat Bitvavo 70 procent van de 280 miljoen euro aan tegoeden zeker terugkrijgt. Wat de overige 30 procent betreft is het Nederlandse beursplatform nog in onderhandeling. Eerder in het proces deelde Bitvavo al dat het zelf garant staat voor het deel dat Genesis niet kan terugbetalen. Onder andere dankzij de grootaandeelhouders, die daarvoor hun dividenden van de afgelopen jaren beschikbaar stellen.

Wat dat betreft lijkt het brandje geblust voor Bitvavo en mogen we bijna zeggen dat het ging om een storm in een glas water. Opvallend is dat Bitvavo gedurende dit proces ook werd aangevallen door het Financieel Dagblad. Zelfs als Bitvavo niet in de problemen zit, kan dat mensen ertoe bewegen om massaal hun tegoeden van het platform te halen, wat juist wel ellende kan veroorzaken. Wat we hiermee vooral willen aangeven is dat het om dit soort redenen extreem belangrijk is om het Bitvavo nieuws op de voet te volgen.

Over het algemeen is Bitvavo een handelsplatform dat financieel in een goede gezondheid verkeert. Daarnaast bewaart het de assets van zijn gebruikers - op die van het leenplatform na - in een aparte stichting. Om die reden zijn de assets van de gebruikers beschermd, zelfs als het hoofdplatform in de problemen komt.

Als laatste heeft Bitvavo een registratie van De Nederlandsche Bank. Die is in Nederland nodig om actief te mogen zijn op deze markt. Er zijn platformen die in het begin niet aan die eis voldeden. Denk bijvoorbeeld aan grote spelers als Coinbase en Binance, die hier in Nederland ook boetes voor kregen van De Nederlandsche Bank. Verder is Bitvavo, vanwege zijn nationaliteit, een betrouwbare speler. Vanwege de strenge regels in Nederland, is het moeilijk om zomaar met de cijfers te sjoemelen. Zeker in vergelijking met andere internationale beursplatformen is Bitvavo in ieder geval een speler met een heldere juridische structuur.

Bitcoin kopen bij Bitvavo

Het is bij Bitvavo natuurlijk mogelijk om Bitcoin te kopen. Bitcoin is de grootste cryptocurrency van de markt en voor veel mensen het project waar het allemaal om draait. Behalve voor Bitcoin kun je bij Bitvavo ook terecht voor vele verschillende altcoins. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan projecten als Ethereum, Cardano en Polygon.

Het grote doel van Bitvavo is om de traditionele financiële wereld te verbinden aan de digitale wereld. Om dat te doen is een groot aanbod van verschillende digitale valuta nodig en tot op heden slaagt Bitvavo op dat vlak met vlag en wimpel. Bitvavo komt regelmatig in het nieuws vanwege de notering van nieuwe projecten.

Bitvavo in het nieuws

Verder zien we Bitvavo vaak terug in het nieuws met leuke projecten. Wat dacht je bijvoorbeeld van de robotarm die ze tijdens het WK-voetbal in Qater installeerden bij de Amsterdam ArenA. Met de speciale robotarm van Bitvavo was het voor supporters van het Nederlands elftal mogelijk om hun voetbalshirts te laten signeren met de handtekeningen van hun favoriete spelers.

Door dit soort bijzondere acties hoopt Bitvavo zich te profileren bij het grote publiek en zijn gebruikersaantallen, maar ook de adoptie van crypto naar een hoger niveau te tillen. Kortom, nieuws over Bitvavo is altijd interessant en relevant voor bijna iedereen in de industrie.

Wat dat betreft is het te hopen dat deze toonaangevende naam uit de crypto-industrie nog lang in Nederland te bewonderen is. Voor het vertrouwen in de industrie zou het goed zijn als we over 10 tot 20 jaar partijen hebben die er al vanaf de beginjaren bij zijn. Bitvavo heeft de potentie om dat voor elkaar te krijgen.

Hoe kun je het Bitvavo nieuws gebruiken?

Als je een klant bent bij Bitvavo, dan is het vooral belangrijk om het nieuws rondom het beursplatform in de gaten te houden wat gaat over de financiële gezondheid van de beurs. Bij Newsbit doen we er alles aan om dit zo snel mogelijk aan jullie te presenteren. Onze redactie staat nauw in contact met de mensen van Bitvavo, waardoor wij altijd alle relevante vragen kunnen stellen om jullie op de hoogte te houden.

Wij zijn in ieder geval trots om die belangrijke rol te vervullen en jullie te voorzien van de belangrijkste gebeurtenissen en het laatste nieuws rondom Bitvavo. Mocht je op een ander platform iets tegenkomen over Bitvavo, controleer dan altijd bij ons of er een vergelijkbaar bericht online staat. Vanwege onze nauwe band met het team van Bitvavo kunnen wij altijd controleren of het nieuws klopt of in ieder geval een reactie van Bitvavo zelf toevoegen.

Verder raden we het je aan om ook het nieuws rondom andere grote beursplatformen altijd te volgen. Mocht je bijvoorbeeld het idee hebben dat het beursplatform waar jij belegt in de problemen zit, dan kun je altijd overstappen naar een partij die er volgens het laatste nieuws gezonder voorstaat.