Polygon Nieuws

Polygon nieuws is in groeiende mate een belangrijk onderdeel van de dagelijkse productie van Newsbit. De blockchain van het project lanceerde in juni 2020 en is daarna vliegensvlug naar de top van de industrie opgeklommen. Het project begon als een schaalbaarheidsoplossing voor Ethereum, maar staat inmiddels ook op zichzelf zijn mannetje.

28.500 adressen kopen 410 miljoen MATIC tussen $0,99 en $1,08.
Polygon’s zkEVM lanceert op hoofdnetwerk Ethereum
Zuid-Koreaanse Nexon wil Polygon gebruiken voor populaire game MapleStory
MATIC daalt 6% omdat Polygon Labs 20% van zijn personeel ontslaat
Dit is waarom de Polygon koers zo hard omhoog schiet
Polygon investeerder verandert $80.000 in $4 miljoen
Polygon koers stijgt naar $1,17 – Analisten verwachten verdere stijging
Bitcoin stabiliseert terwijl Avalanche, Polygon en GALA omhoog schieten
Polygon koers stijgt met 8% vlak voor zkEVM update
Polygon Hard Fork: een technische vooruitgang of een gebrek aan decentralisatie?
Polygon wordt voorbereid voor hard fork
Mastercard maakt gebruik van Polygon voor Web3 Artist Accelerator
  • 1
  • 2

De geschiedenis van Polygon

Polygon begon in 2017 onder de naam Matic en de token is nog steeds onder die oude naam terug te vinden. Het project is opgericht door vier heren uit Mumbai, een gigantische stad in het prachtige India. Vanaf het begin stond Polygon in de schijnwerpers, omdat het een potentiële manier had gevonden om Ethereum op te schalen.

In februari 2021 besloot het project dat het tijd was voor verandering. Vanaf dat moment ging het verder onder de naam Polygon Technology. In die periode begon Polygon zichzelf ook te omschrijven als een bedrijf met een focus op Web3 en de veelbesproken metaverse.

Natuurlijk is ook dit project geraakt door de bearmarkt van 2022, maar het Polygon nieuws is over het algemeen heel positief. De ontwikkelingen rondom dit project stapelen zichzelf in razend tempo op en om die reden kom je Polygon vaak tegen op Newsbit.

In december 2021 kocht Polygon het Mir blockchain netwerk voor 250 miljoen MATIC tokens. Op het moment van de transactie droegen die tokens een waarde van ongeveer 400 miljoen dollar. Ook dit was natuurlijk weer groot nieuws.

Vervolgens scoorde het Polygon nieuws in februari 2022 weer een aantal headlines, omdat het 450 miljoen dollar aan kapitaal wist op te halen. Het bedrijf slaagde hierin via een kapitaalronde die werd geleid door het grote Sequoia Capital India. Grote namen als Tiger Global en Softbank Vision Fund deden ook mee.

Daarna verscheen er in december 2022 nog wat grappig Polygon nieuws. Donald Trump lanceerde op de blockchain van het project namelijk zijn eigen NFT-collectie. Die bijzondere tokens werden voor 99 dollar per stuk verkocht op het netwerk van Polygon.

Wat zijn de sterke punten van Polygon?

Het bijzondere aan Polygon is dat het net als Ethereum en Cardano draait op een Proof-of-Stake consensus mechanisme. In tegenstelling tot Bitcoin, dat draait op Proof-of-Work, heb je voor het ‘minen’ van Polygon’ geen dure hardware nodig. Het enige wat je nodig hebt zijn MATIC tokens. Normaal gesproken moet je zelf de Polygon-software downloaden en de blockchain downloaden om dat te doen, maar tegenwoordig kun je er bij veel beursplatformen ook voor kiezen om dit voor je te laten doen.

Veel mensen zien Proof-of-Stake als de toekomst van de industrie, vooral omdat het zo weinig energie verbruikt om de blockchain te beveiligen. Aan de andere kant zijn er ook veel Bitcoiners die dat weer tegenspreken. Zij wijzen dan ook toepassingen met Proof-of-Work mining die ervoor zorgen dat het gebruik van duurzame energie stijgt. Daarnaast zijn er steeds meer bedrijven binnen de olie- en gasindustrie die de overproductie van gas, die ze normaal simpelweg verbranden, gebruiken om Bitcoin te minen. Dat is een toepassing van Bitcoin mining die er daadwerkelijk voor zorgt dat die bedrijven minder CO2 uitstoten. Het laatste woord over deze discussie is in ieder geval nog lang niet gesproken.

Wat dat betreft is het ook een goede zaak om het Polygon nieuws op Newsbit in de gaten te houden. De industrie staat echt nog in de kinderschoenen en de ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Wij zijn er om het nieuws te verzamelen en vervolgens in hapklare artikelen voor jullie te presenteren op het platform.

Behalve het feit dat Polygon op Proof-of-Stake draait, is het project ook enorm populair in de wereld van Web3. De blockchain telt reeds een gigantische hoeveelheid aan decentrale applicaties binnen de wereld van Decentralized Finance (DeFi), het is mogelijk om Decentralized Autonomous Organization’s (DAOs) te bouwen en je kunt natuurlijk non-fungible tokens (NFTs) uitgeven op het netwerk van Polygon.

Polygon en samenwerkingen

Ook op het gebied van samenwerkingen is Polygon langzamerhand een grote speler aan het worden binnen de industrie. Wat bijvoorbeeld te denken van het nieuws uit juli 2022, waarmee bekend werd dat Polygon een samenwerking is gestart met het grote Disney? Het idee van die samenwerking is om de plannen van Disney in de wereld van Web3 een boost te geven.

Een ander opvallend nieuwsbericht in relatie tot Polygon was de samenwerking met de Indiase politie in Firozabad. Die gebruiken Polygon op dit moment voor het melden van criminaliteit. Het leuke aan deze samenwerking is dat het laat zien dat de technologie niet alleen interessant is voor bedrijven die actief willen zijn in de wereld van Web3.

Hoe kun je het Polygon nieuws gebruiken?

Je kunt het Polygon nieuws gebruiken om meer te leren over het project. Op het moment van schrijven staat Polygon op de elfde plaats op CoinMarketCap, waarmee het echt tot de grotere projecten van de industrie behoort. Dat hadden de oprichters een paar jaar geleden waarschijnlijk niet durven dromen, maar op dit moment is het toch echt de realiteit. Bij Newsbit streven we ernaar om alle grote projecten bij te houden, waardoor Polygon nieuws een belangrijk onderdeel van het platform is geworden.

Ook is het handig om technische analyses van Polygon te lezen, zodat je een beter beeld krijgt van de ontwikkeling van de koers. Het is daarbij wel belangrijk om je te beseffen dat technische analyse geen exacte wetenschap is. Je kunt wel het Polygon nieuws combineren met technische analyse, zodat je een nog beter idee krijgt van de mogelijke ontwikkeling van de Polygon koers.

Daarnaast is het sowieso interessant om je te verdiepen in de technische analyse en hoe leuk is het om dat te combineren met je favoriete projecten? Wij vinden het in ieder geval belangrijk om onze lezers naast het nieuws over Polygon ook dingen bij te brengen over technische analyse.

Het is belangrijk om te leren over het verleden en jezelf op die manier een meer ervaren belegger te maken. Zeker in het geval van de crypto-industrie, waar alle ontwikkelingen en het nieuws elkaar in rap tempo opvolgen.