Nieuws, Regulatie

25.000 winkels in Frankrijk accepteren de Bitcoin in 2020

Tegen het begin van 2020 zullen Bitcoin betalingen ondersteund worden. Dit gaat gebeuren bij meer dan 25.000 verkooppunten voor 30 Franse railers. Onder deze retailers vallen bijvoorbeeld sportkleding bedrijf Decathlon en Footlocker.


25.000 retailers komen Economy 3.0 binnen

Het nieuwe crypto valuta betalingssysteem zal van start gaan via een partnerschap tussen technologie leverancier Global POS en het betalings- platform Easy2Play.

Hoewel de betalingen in Bitcoin zijn, zullen de fondsen automatisch omgezet worden in euro’s op het moment van de verkoop. De transactie diensten zullen worden geleverd door twee partners genaamd, Deskoin en Savitar. Beide bedrijven werken momenteel aan een aanvraag voor Digital Asset Service Provider.

Naast Decathlon en Footlocker zijn er nog meer bekende retailers die zich bij het initiatief aanmelden. Voorbeelden hiervan zijn Boulanger, Sephora, World House, Intersport, Cultura en Maisons du Monde en Norauto.

Stéphane Djiane, CEO en oprichter van Global POS, heeft een verklaring afgelegd waarin het volgende gezegd is: ”Dit is een belangrijke symbolische stap in de evolutie van betaalmethoden in Frankrijk. Bovendien moeten we 25.000 winkels de mogelijkheid bieden om veilig de wereld van Economy 3.0 te betreden’‘.


Na Bitcoin volgen mogelijk Altcoins

Consumenten zijn straks in staat om hun crypto valuta in fysieke winkels uit te geven. Dit gaat gebeuren binnen een gelegaliseerd en gereguleerd kader. Het is dus een perfect initiatief om de crypto acceptatie te vergroten. De adoptie vergroting moet ervoor zorgen dat meer Fransen in aanraking komen met cryptocurrencies.

De Bitcoin lijkt voorlopig de enige crypto valuta die geaccepteerd gaat worden. Echter, Dijane geeft aan dat het platform van plan is om in de toekomst ook altcoins te ondersteunen.

In januari van dit jaar begonnen een handvol tabakswinkels in Parijs de Bitcoin al te verkopen.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)