Nieuws, Stablecoin Nieuws

300 wallets bezitten 80% van Tether tokens

Cryptomarktonderzoeksbureau Coin Metrics zegt dat 318 wallets minstens $1 miljoen aan Tether bezitten, wat 80% van het wereldwijde Tether-aanbod uitmaakt.


Whales hebben de macht

Bloomberg rapporteerde de bevinding van het bedrijf in een rapport op 7 augustus. Coin Metrics mede-oprichter Nic Carter vermeldde bovendien dat sommige van de USDT-whales grote crypto exchanges omvatten, zoals Binance en Bitfinex.

Het rapport merkt bovendien op dat dit enorm verschilt van de distributie van Bitcoin (BTC), waar whales blijkbaar slechts ongeveer 20% van het totale tokensaanbod in handen hebben. Bovendien hebben naar verluidt meer dan 20.000 BTC-adressen ten minste $ 1 miljoen aan equivalente activa.

Ondanks dat Bitcoin gelijkmatiger over zijn gebruikersbestand is verdeeld, kunnen de USDT-whales echter de Bitcoin-prijs op eigen kracht laten schommelen, zoals voorgesteld door de Universiteit van Texas bij John Griffin, professor in financiën aan Austin:

“De verdeling van Tether suggereert dat de controle over Tether in handen is van een paar centrale spelers die de Bitcoin-prijzen kunnen laten schommelen en daar gevestigde belangen in hebben […] Het suggereert ook dat veel exchanges een gevestigde interesse hebben omTether draaiende houden.”

Volgens het rapport heeft Griffin naar verluidt USDT gekoppeld aan markt manipulatie en is hierdoor de Bitcoin prijs gestegen naar zijn all-time-high in 2017.