Nieuws, Trending

315 in beslag genomen Bitcoins worden geveild


In België zijn in de afgelopen periode 315 Bitcoins (BTC) in beslag genomen na een drugshandelszaak waar het darknet bij was betrokken. Nu hebben zij deze BTC doorgegeven aan de in Ierland gevestigde veilingmeester ‘Wilsons Auctions’. De veiling gaat 24 uur duren en begint 28 februari a.s.


Één miljoen onder de hamer

Met de huidige waarde van de Bitcoin (BTC) hebben de in beslag genomen crypto’s een waarde van meer dan €1.000.000. Er zal geen reserve worden geplaatst op de digitale valuta en zal worden verkocht in pakketten van 0.5 BTC tot maximaal 4 BTC.

Als onderdeel van de overeenkomst zal de veilingmeester de opslag en verkoop van in beslag genomen crypto-activa, beheerd door de federale overheid van België, uitvoeren. Hierdoor heeft de Belgische overheid er weinig omkijken naar.


Geen crypto verloren

Op deze manier probeert de Belgische overheid om de Bitcoin-circulatie door te laten gaan. Hierdoor wordt er namelijk geen Bitcoin uit de markt gehaald, waardoor deze in mindere mate wordt verstoort.Ruim 1000 in beslag genomen Bitcoins (BTC)

In 2017 heeft de Belgische politie 1.050 Bitcoins in beslag genomen die ze nu langzamerhand in de markt proberen terug te brengen. Dit duurde echter even, want dergelijke acties vereiste dat het land eerst de wetgeving ten aanzien van deze activa heeft moeten implementeren, zoals het geval is met de traditionele financiële sector. Dat lijkt nu te zijn gebeurd, waardoor de Wilsons de BTC-veiling mag uitvoeren.