Nieuws, Trending

3e kwartaalscijfers van Nvidia onthult cryptokater

Nvidia heeft zijn resultaten over het derde kwartaal van dit jaar vrijgegeven. Hieruit blijkt dat de vraag naar grafische kaarten (GPU’s) onder crypto-miners erg is afgenomen. 

Voorraad wordt gecorrigeerd

Volgens het rapport zijn de resultaten op korte termijn van de onderneming een weerspiegeling zijn van de overtollige kanaalvoorraad na de cryptocurrency boom. Deze zal in verloop van tijd worden gecorrigeerd. In andere woorden stegen de prijzen van Nvidia’s grafische kaarten door de cryptocurrency-mining-waanzin. Toen die vraag echter eenmaal was verdwenen, daalden de prijzen te langzaam om klanten aan te trekken die op meer betaalbare kaarten wachtten. “De crypto-kater duurde wat langer dan we van tevoren hadden verwacht. We dachten dat we de cryptocurrency-dynamiek beter hadden beheerd. “, aldus Jensen Huang, CEO van Nvidia.

Voorraad is toegenomen

De voorraad van Nvidia is in dit derde kwartaal toegenomen tot een waarde van $70 miljoen (€62 miljoen). Dit was één van de redenen van de daling van de brutomarges van Nvidia. Zo daalde deze met 1.8% in het derde kwartaal, tot 60.4%. De margedaling wordt ook toegeschreven aan $57 miljoen (€50 miljoen) aan kosten in verband met de eerdere generaties chips van het bedrijf na de duik in de vraag naar cryptocurrency-mines. De aandelen van Nvidia zijn inmiddels gezakt met zo’n 16%.

Toch nog een flinke omzet

Toch heeft het bedrijf tot nu toe een flinke omzet gedraaid in dit kwartaal. Zo behaalde Nvidia in het derde kwartaal van 2018 volgens het financiële rapport een totale omzet van $3.18 miljard (€2.88 miljard). Dit is een stijging van 21% vergeleken met een jaar eerder, waarin een omzet van $2.64 miljard (€2.33 miljard) werd behaald. Ook is dit een stijging van 2% ten opzichte van $3.12 miljard (€2.75 miljard) uit het voorgaande kwartaal.