Nieuws

5 Tips om succesvol crypto’s te traden

Steeds meer mensen zijn ervan overtuigd dat cryptocurrency de toekomst is. Het traden van crypto wordt dan ook steeds populairder. Let wel, het is niet gemakkelijk om geld te verdienen met het verhandelen van cryptomunten. In dit artikel geven we je 5 tips op succesvol crypto’s te traden.


Het is niet alleen maar feest

We hebben allemaal wel eens verhalen gehoord van mensen die in één klap miljonair zijn geworden door het traden van crypto’s. Vooral in de bull-run van 2017 vlogen deze succesverhalen je om de oren. Door te handelen in cryptomunten hebben mensen heel veel geld verdiend. Echter, als beginnend investeerder moet je weten dat het niet alleen maar feest is in de cryptomarkt. Als jij daadwerkelijk winst wil maken met het traden van crypto’s zal je geen onnodig hoge risico’s mometen nemen. Het is echt niet zo makkelijk om geld te verdienen op de cryptomarkt. Om je een handje te helpen geven wij je 5 tips om succesvol cryptocurrencies te traden.


1) Combineer TA met Fundamentals

De cryptocurrency markt is toch wel degelijk verschillend van de traditionele markten. Zo sluit de cryptomarkt nooit en is het als handelaar lastig te beoordelen hoe het bedrijf achter de munt er nou precies voorstaat. Bij het kopen van traditionele aandelen kun je kwartaalcijfers, verkooprapporten en talloze andere succesmeters bekijken. Bedrijven zijn transparant en dat maakt het makkelijker om gewogen keuzes te maken.

In de cryptomarkt ligt dit allemaal heel anders. Zeker in een bull-run kunnen alle munten zomaar flink stijgen. Ook al zit er helemaal geen goed idee, of use-case achter. Traders vertrouwen dan volledig op Technische Analyse (TA). In een bull-run kan dat. Echter, wil je wat meer zekerheid dan raden wij je toch aan ook naar de funadementals te kijken van een project. Denk je dat het een echte use-case heeft? Staat het bedrijf achter de munt er financieel goed voor? En welke partners hebben zich aangesloten bij het project? Door jezelf dit soort vragen te stellen verzeker jezelf dat je heel wat rotte appels achter je laat liggen. Het combineren van beide factoren is dus zeer belangrijk.


2) Stel een Stop-loss in

Eén ding wat heel belangrijk is wanneer je begint met traden is de Stop-loss. Een stop-loss is een veiligheidsmaatregel die vanzelf getriggerd wordt als een bepaalde munt te veel daalt. Door een stop-loss in te stellen weet je dat je niet meer verlies maakt dan dat je in gecalculeerd hebt. Door de stop-loss functie hoef je iets minder nauwlettend de koers in de gaten te houden.

Wat je ook kunt doen is een traling stop-loss instellen. Dat is een stoploss die mee omhoog kruipt als de koers stijgt. Dit is een nog veiligere manier van crypto handelen. Wij raden je dus ten zeerste aan om de stop-loss in te stellen. We hebben talloze verhalen gehoord over het vergeten te plaatsen van een stop-loss. Dit kan resulteren in enorme verliezen. Zorg dus dat je je risico goed beheerd.


3) Pas op met leverage traden

Als je een beginnend crypto trader bent, let dan op met leverage traden. Leverage is een hulpmiddel dat gebruikt wordt door handelaren om extra risico te nemen bij het handelen van crypto’s. Sommige hefbomen gaan tot wel 125x. Dat betekent dat wanneer je met 100 euro een positie van 12.500 euro inneemt.

Dit betekent dat je enorme winsten, maar ook enorme verliezen kan lijden. Voor ervaren traders is dit gevaarlijk, laat staan voor beginnende handelaren. Begin pas met leverage traden als je het handelen in cryptocurrencies helemaal onder de knie hebt.


4) Doe niet aan ‘average down’

Een veel voorkomende grote fout die veel crypto handelaren maken is Averaging Down: Dat betekent dat ze meer van de munt inkopen als de prijs daalt. Dit doen ze met het idee dat een goede aankoop nu nog goedkoper is. Men denkt dan dat het een koopje is. Deze logica is echter totaal niet van toepassing in de crypto markt.

Wil je goed Bitcoins traden, bouw dan altijd zekerheid in. Wanneer de crypto koers aanzienlijk daalt, dan zou de trade ongeldig moeten worden verklaard. Als je het helemaal goed doet dan zal je stop-loss gehit worden. Doe je dit niet? Dan vraag je om grote verliezen.


5) Doe aan risicobeheer

De vijfde en laatste tip is risicobeheer. Riskmanagement is saai, maar toevallig wel één van de belangrijkste vaardigheden die je nodig hebt om op lange termijn winst te kunnen maken. Het is belangrijk inzicht te hebben in de risico’s die je loopt als je een bepaalde trade zet. Als je je risicobeheer goed op orde hebt hoef je slechts een klein deel van je trades goed te voorspellen.

Let wel, het leren van het toepassen is iets wat tijd kost. De meeste nieuwe crypto traders hebben al enorme verliezen geleden voordat ze weten hoe ze dit goed moeten toepassen. Begin daarom altijd met een kleine bedragen als je een beginnend trader bent. Zo kun je eerst leren van je fouten, voordat je groot geld gaat inzetten.