Nieuws

Nieuws

90% van OTC-stroom in Azië gebeurt in Stablecoins

Bron foto: cafecredit.com
De adoptie van Stablecoins, hoe staan we er eigenlijk voor? Stablecoins spelen een steeds crucialere rol in de handel en investeringen in cryptocurrency. Door de aard van stablecoins, die een stabiliteit in fiat-valuta’s biedt, kunnen handelaren en beleggers eenvoudig hun geld in en uit cryptocurrencies verplaatsen. Stablecoins zijn in Azië nu zo populair geworden, dat 90% van alle cryptocurrency-uitstromen in Azië in stablecoins plaatsvinden.


Waarom zijn stablecoins aantrekkelijk?

Stablecoins zijn voornamelijk aantrekkelijk vanwege hun prijsstabiliteit. Het biedt een houvast voor iedereen die wel in cryptocurrency wil investeren, maar nog geen positie heeft ingenomen.

Stablecoins zijn sinds de lancering geëvolueerd tot een opslagmiddel en dienen als ruilmiddel, zeker in markten met een grote onzekerheid. Wanneer er dalingen zijn in digitale valuta’s, kunnen deze eventueel worden omgezet in stablecoins, waardoor de waarde behouden blijft. Hierom winnen stablecoins steeds meer aan populariteit, zeker in landen met grote volatiliteit van de lokale valuta.


Contant geld omzetten in Bitcoin (BTC)

Eerder dit jaar werd al bekend dat diverse Chinese handelaren contant geld hebben omgezet voor Bitcoin (BTC) en USDT. Destijds werd gemiddeld circa $3 miljoen via OTC-bureaus in Rusland omgezet. Het overgrote gedeelte van deze transacties bleek USDT te zijn, 80% van dit contante geld ging in USDT en 20% ging in BTC. Hiermee lijkt het erop dat China erg afhankelijk is van USDT. Ze vertrouwen hier veel op, wat resulteert in een erg liquide cryptocurrency.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten