Nieuws, Trending

Aflevering #1. Van 100 Dollar naar 1 Bitcoin

In deze serie ga ik proberen om van $100 dollar 1 Bitcoin te maken. Dit doe ik met behulp van de expertise van een aantal cryptocurrency experts van CCNL. Elke week neem ik jullie mee in mijn trade-avontuur.

 
https://youtu.be/IuY2g4aYqrk

Wat is CryptoCurrency Nederland (CCNL)?

CCNL wordt gerund door een groep van traders die al jarenlange ervaring hebben met het handelen in cryptocurrencies. Dit doen zij op basis van Technische Analyse, een manier waarop je in plaats van simpelweg gokken heel doelgericht kan traden. Zo kun je goed op de koersen inspelen en zowel bij stijgingen als dalingen geld verdienen.

Dus mocht je interesse hebben om Technische Analyse te leren of nog beter te ontwikkelen? Of heb je liever kant en klare calls? Je hoeft dus helemaal geen expert te zijn om een succesvolle trader te worden. Heb jij interesse in deze dienst? Join dan ons Telegramkanaal @newsbit_crypto voor meer informatie.


Aflevering 1: De trades en het resultaat

Zoals je hierboven hebt gelezen is het doel van deze serie om van $100 dollar naar 1 Bitcoin te traden. In de tabel hieronder zijn de trades en de bijbehorende winst percentages weergegeven.

Links bovenaan is te zien dat ik met $100,00 dollar ben gestart wat op dat moment gelijk stond aan 0.028000 BTC. Onder het kopje ‘Inkoop’ is te zien met hoeveel Bitcoin ik de trade ben ingestapt. Onder het kopje ‘Verkoop’ is te zien met hoeveel Bitcoin ik ben uitgestapt. Onder het kopje ‘Winst’ is te zien hoeveel Bitcoin ik winst heb gemaakt.

In twee weken tijd heb ik 7 calls gevolgd die voortkwamen uit de CCNL groep. Onderaan is het resultaat van twee weken traden te zien. Het resultaat hiervan is dat ik 18,3% meer Bitcoin heb. En mede doordat BTC zelf ook gestegen is heb ik een winst van 30,05% in dollars gemaakt. Ik ben namelijk van $100 naar $130,05 dollar gegaan.

[table id=29 /]


SKY trade uitgelicht

Om het principe van de calls uit te leggen pak ik er een voorbeeld uit. Hieronder is de grafiek van SKY te zien. Op 27 februari kwam er een call uit de CCNL groep:

Trade: Skycoin [SKYBTC]
BUY: 0.000245 – 0.000265
(1) 0.000291
(2) 0.000322
(3) 0.000370
STOP: Close daily candle below 0.000220.

Ik heb deze call gevolgd en ben ingestapt op 0.000263 sats wat in de groene buyzone lag (zie groene pijl). Mijn inzet was 0.007905 BTC (zie tabel). Om risico minimaal te houden heb ik een stoploss gezet op 0.000220 zodat ik bij een eventuele daling maar een klein verlies neem (zie oranje lijn).

Ik heb ervoor gekozen om vlak voor target 2 mijn SKY coins te verkopen en zo mijn winst veilig te stellen (zie rode pijl). Uiteindelijk heeft deze trade geresulteerd in een winst van 14.31%.

Groene pijl = Koopmoment Rode pijl = Verkoopmoment Oranje lijn = stoploss

Conclusie eerste twee weken

Al met al ben ik blij met de winst ik geboekt heb. Door simpelweg de calls op te volgen heb ik een winst van 30 procent kunnen pakken. Wel heb ik gemerkt dat ik meer geduld moet hebben. Soms duurt een trade 1 of meer weken. Het is belangrijk om je aan je trade plan te houden. Dus zet je stoploss en verkoop niet gelijk als een trade twee dagen niet beweegt.

Volgende week ben ik weer terug met een nieuwe update van de challenge: ‘Van $100 dollar naar 1 Bitcoin’. Join ons Telegramkanaal @newsbit_crypto en volg de challenge op de voet.