Nieuws

Al meer dan 1000 cryptocurrency projecten dood

Al meer dan 1000 cryptocurrency projecten zijn dood in juni 2018,  bleek in een rapportage dat TechCrunch heeft geplaatst. Die de sites van Coinopsy en Deadcoins heeft geanalyseerd. 

Wanneer is een coin live of ‘dood’

Coinopsy en DeadCoins houden beide de cryptocoins in de gaten en kijken dus ook naar of de coins nog live zijn of dat deze als ‘dood’ worden bestempeld. Een coin wordt pas als dood bestempeld als deze aan een aantal voorwaarden voldoet: Het project is in de steek gelaten, de website is offline, er zijn problemen met de wallet (en worden niet verholpen), er zijn geen sociale updates, de coin heeft een laag volume of ontwikkelaars zijn weggelopen van het project.

Aantallen

De website Coinopsy heeft op dit moment een lijst van meer dan 245 cryptocoins die niet meer live zijn. In deze lijst zit onder andere de beruchte Bitconnect die in januari 2018 werd gesloten en door de website wordt beschreven als “het meest succesvolle ponzi-schema in crypto tot nu toe.” DeadCoins is meer gefocust op het vinden van de in de steek gelaten cryptocoins, en heeft hierdoor logischerwijs een grotere lijst van ‘dode’ coins. Op dit moment zit DeadCoins op een lijst van 830 ‘dode’ cryptocurrencies. Één van deze coins is het recente initiële muntenaanbod van Titanium Blockchain Infrastructure Services (ICO) dat door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) werd opgedoekt vanwege frauduleuze praktijken.

Samenvoegen: Meer dan 1000 verloren crypto projecten

Door deze lijsten samen te voegen en te ontdubbelen, komt er een lijst van iets meer dan 1000 dode cryptocurrency projecten in juni 2018.