Nieuws, Trending

Alibaba gaat samen met Chinese software gigant de blockchain promotenDe Chinese e-commerce gigant Alibaba gaat samen met softwaremaker ‘Aerospace Information Co.’ samenwerken. Gezamenlijk gaan ze cloud computing blockchain en andere technologische diensten aanbieden.


Diepgaande samenwerking

Volgens de twee partijen gaan ze door gebruik te maken van hun merktechnologieën hun middelen actief integreren om hiermee een diepgaande samenwerking uit te voeren. Dit zou de diensten die beide bedrijven gaan aanbieden moeten verbeteren. Naast hun cloud-diensten, willen ze ook gaan samenwerken op het gebied van onder andere financiën en belastingen, overheidsaangelegenheden en de blockchain-technologie zelf.


Goed voor de hele industrie

Volgens de bedrijven zal de ontwikkeling van hun cloud-oplossingen de gehele blockchain-industrie verder kunnen helpen. Hierdoor wordt er ingespeeld op de behoefte aan (extra) veiligheid en privacy.Blockchain promoten

De bedrijven vinden de blockchain-technologie zo belangrijk dat ze deze via hun kanalen willen promoten. Zo heeft Alibaba al aangekondigd dat het de blockchaintechnologie wil gaan implementeren voor grensoverschrijdende leveranciers. Hier kan vervolgens de lokale overheid van de leverancier aan worden gekoppeld voor een goede samenwerking met het Alibaba-platform. Wanneer dit nieuwe systeem klaar voor gebruik is, is momenteel nog onbekend.