Nieuws, Trending

Amerikaanse senatoren willen strengere sancties tegen Venezuela’s ‘Petro’

Een groep van Amerikaanse Senatoren willen strengere sancties invoeren tegen de cryptocurrency  van Venezuela; de Petro. 

Wetsvoorstel

In het wetsvoorstel dat bekend staat als de wet voor humanitaire hulp, wederopbouw en rechtsstaat van dit jaar, heeft betrekking op verschillende onderwerpen in relatie met Venezuela. Een onderdeel hiervan is de voorgestelde humanitaire hulp aan migranten en om hulp om de democratie in het land te herstellen. Verschillende politici in Amerika ondersteunen het wetsvoorstel.

Sancties

Het wetsvoorstel gaat grotendeels over de sancties die Donald Trump eerder dit jaar heeft opgelegd aan de Venezolaanse President: Nicolas Maduro. Er is veel kritiek op de cryptocurrency Petro, dit terwijl de regering de cryptocurrency in verschillende industrieën heeft geprobeerd te implementeren. Eerder deze week zei Maduro dat een openbare verkoop van de Petro aankomende maand zal gaan beginnen. Met de Petro zou Venezuela naar verluidt proberen om onder de sancties uit te komen.

Een stap verder

De nieuwe wet van de senaat van Trump gaat nu een stap verder. Zo zijn alle transacties door een persoon uit de Verenigde Staten of binnen de Verenigde Staten die betrekking hebben op het handelen in een digitale valuta, digitale munt of digitale token, die is uitgegeven door, voor of namens van de regering van Venezuela verboden te beginnen op de datum van de inwerkingtreding van deze nieuwe wet.