Nieuws

Antivirustool Norton360 komt met Ethereum-miner voor zijn 13 miljoen klanten

Het cyberbeveiligingsbedrijf NortonLifeLock heeft een nieuw product gelanceerd: Norton Crypto. Met deze tool kunnen de consumenten van het bedrijf veilig cryptovaluta minen.


Meer cryptocurrencies minen in toekomst

Het product wordt vanaf vandaag aangeboden via het Norton early adopter-programma. In de komende maanden zal het product worden opengesteld voor zijn inmiddels bijna 13 miljoen klanten. De service maakt het mogelijk om cryptocurrencies te minen zonder de antivirussoftware van in dit geval Norton uit te schakelen. Bij andere miners kan dat nog wel eens wel het geval zijn, wat de nodige problemen en zorgen oplevert.

In eerste instantie zullen gebruikers Ethereum (ETH) kunnen minen. Norton heeft bevestigd dat het in de toekomst meerdere cryptocurrencies wil gaan toevoegen. Het bedrijf verklaarde hierover het volgende:

“Hoewel het bedrijf wellicht langzaam zal starten, met de focus op het helpen van klanten om Ethereum veilig te minen, overweegt NortonLifeLock in de toekomst gerenommeerde cryptovaluta’s toe te voegen.”


Eerste cyberbeveiligingsbedrijf met dergelijke crypto-tool

Naar verluidt is Norton hiermee het eerste cyberbeveiligingsbedrijf dat op deze manier het minen van cryptocurrencies aan zijn klanten aanbiedt. Volgens het bedrijf zelf kunnen gebruikers hierdoor hun inactieve tijd op hun computers eenvoudig en veilig omzetten in een kans om digitale valuta te verdienen.

Het cyberbeveiligingsbedrijf maakt hiermee een grote stap in de adoptie van het minen. Hierover zeggen ze het volgende: “Jarenlang hebben enorm veel coinminers grote risico’s moeten nemen in hun zoektocht naar cryptocurrency, zoals het uitschakelen van hun cyberbeveiliging om coinmining uit te voeren en niet-doorgelichte code op hun machines toe te staan die zou kunnen skimmen van hun verdiensten of zelfs het planten van ransomware.”

Om de cryptocurrencies die gemined worden via Norton’s nieuwe tool op te slaan, hebben ze een op de cloudgebaseerde crypto-wallet gecreëerd. Doordat dit in de cloud gebeurd, wordt het risico dat een wallet verloren gaat door het kapot gaan van een harde schrijf voorkomen. Hiermee wordt het minen van cryptocurrencies op vrijwel alle vlakken zo veilig en makkelijk mogelijk gemaakt.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten