Nieuws, Trending

Apple komt niet met eigen cryptocurrency

In een interview heeft Tim Cook laten weten dat Apple geen eigen cryptocurrency gaat lanceren. Volgens het bedrijf moet geld in de handen van staten blijven, zoals bij traditionele banken.


Niet op zijn gemak

Tim Cook voelt zich naar verluidt niet op zijn gemak dat een privégroep een concurrerende valuta creëert, in plaats van een bedrijf dat nauw moet samenwerken met de overheid. Hij is dan ook van mening dat geld in de handen moet blijven van staten, zoals nu het geval is.


Cook on Tour

Cook heeft deze week meerdere landen in Europa bezocht. Naar verluidt overweegt het bedrijf om zijn creditcard uit te breiden naar meerdere landen in Europa.

Om dit mogelijk te maken moet het bedrijf echter vertrouwen op lokale partners. “Het bedrijf is en wordt geen bank”, aldus Tim Cook.


Apple Creditcards

In augustus dit jaar lanceerde Apple zijn eigen creditcard voor iPhone-gebruikers in de Verenigde Staten (VS). Het bedrijf maakt gebruik van een digitale kaart die op de iPhone leeft én van een meer traditionele creditcard als backup. Het bedrijf staat gebruikers echter niet toe om met deze creditcard cryptocurrencies te kopen. Of deze visie in de toekomst nog wordt gewijzigd is nog onbekend.