Nieuws, Trending

Australische startup betaald 20% van brandstofaankopen terug in tokens

Incent, een Australische startup, heeft een aantal plannen onthuld. Het bedrijf is naar verluidt van plan om 20% van brandstofaankopen bij United Tankstations terug te betalen in zijn eigen INCNT-token. Dit aanbod geldt naar verluidt slechts voor een beperkte tijd.


Eerste cryptocurrency voor aankopen tankstations

Iedereen die in het land wil deelnemen, moeten zich aanmelden op het platform van Incent. Hierop kunnen zij vervolgens hun bankrekeningen synchroniseren, waardoor tokens kunnen worden ontvangen. Volgens het bedrijf is dit de eerste cryptocurrency van Australië die is bedoeld voor alle aankopen bij United tankstations. Hiermee is het een primeur.

United Petrol heeft naar verluidt ruim 450 tankstations verdeeld over heel Australië. Het gebruik van cryptocurrency, in tegenstelling tot de ‘standaard’ acties is dat deze tokens niet kunnen worden gedevalueerd of worden stopgezet door het bedrijf. Tevens wordt er geen gebruik gemaakt van plastic kaarten, wat positief is voor het totale plastic-gebruik.


Echte waarde in plaats van punten

Volgens de CEO van Incent, Rob Wilson, geeft het bedrijf hiermee een echte waarde aan klanten, in plaats van punten die kunnen verlopen of alleen kunnen worden ingewisseld tegen strike voorwaarden. Wanneer gebruikers de tokens automatisch ontvangen, kunnen zij deze theoretisch gezien verkopen wanneer zij dit willen, en is hiermee niet tijdsgebonden. Ook kunnen klanten de tokens natuurlijk opsparen, of direct uitbetalen.

Het systeem is dan ook geheel automatisch; nadat de gebruiker zich heeft aangemeld, ontvangt deze persoon na het tanken automatisch 20% van zijn/haar brandstofprijs terug in tokens.