zuid-korea
Nieuws

Nieuwe baas Zuid-Koreaanse financiën positief over crypto

De nieuwe baas van de Zuid-Koreaanse financiële waakhond, genaamd ‘Financial Supervisory Service’ (FSS) zegt dat hij ook positieve kanten aan cryptocurrencies ziet. Eindelijk dus wat positiever nieuws in Zuid-Korea rondom crypto regulering. 

Zuid-Korea: Van complete verbanning naar nieuwe mogelijkheden

De persconferentie, die op 6 mei 2018 werd gehouden, bracht voor veel crypto investeerders een blije verassing met zich mee. De nieuwe baas van de Zuid-Koreaanse waakhond genaamd Yoon Suk-heun laat namelijk weten dat de instelling gaat werken aan de problemen omtrent crypto regulering. Yoon Suk-Heun, die morgen 8 mei begint met zijn functie, vertelt dat het veilig maken en reguleren van cryptocurrency de deur open zet voor de digitale valuta. De uitspraken die gedaan worden zijn vrij behoudend, maar voor veel crypto investeerders is het een positief geluid. Eind 2017, begin 2018 verbood Zuid-Korea namelijk het anoniem handelen van crypto’s op Zuid-Koreaanse crypto exchanges. Na dit verbod waren veel investeerders bang dat er een complete crypto verbanning in Zuid-Korea plaats zou vinden.

Crypto Exchange UpBit verzet zich niet tegen crypto regelgeving

Als reactie op de uitspraken van Yoon Suk-Heun vertelde, de Koreaanse exchange UpBit in ‘The Korean Times’, dat ze zich niet zullen verzetten tegen mogelijke crypto regelgeving. Echter laat UpBit wel weten dat de nieuwe regelgeving niet alleen maar beperkend moet zijn. Volgens UpBit moet de Koreaanse financiële waakhond regels opstellen die oplossingen bieden om cryptocurrencies en blockchain-technologie verder te ontwikkelen. Het beperken van de technologie helpt hier niet aan mee.