Nieuws, Trending

Bank in Canada opent de deuren voor cryptocurrencybedrijven

Volgens VersaVault, een Canadese bank, is de digitale kluis er klaar voor om gelanceerd te worden. VersaVault is een dochteronderneming van VersaBank. Eerder maakte zij bekend dat het nieuwe VersaVault-project succesvol de bètatests had afgerond. De bank is van plan om de virtuele veiligheidskluis aan te bieden waar cryptocurrency exchanges en crypto-investeringsfondsen hun digitale assets kunnen opslaan.

Vraag is groot

De vraag in dit soort oplossingen blijkt groot. De bank heeft naar eigen zeggen al meer dan 200 aanvragen ontvangen omtrent de VersaVault. De huidige CEO van VersaBank, David Taylor, heeft in een verklaring het volgende toegevoegd: “Terwijl veel bedrijven op dit moment ideeën en/of plannen voor een digitale kluis overwegen, hebben wij dit nu ontworpen en gebouwd. Nu commercialiseren wij een eerste van zijn soort service die onze klanten de meest geavanceerde beveiligings- en authenticatietechnologie biedt die tevens wereldwijd beschikbaar is. Onze klanten genieten van absolute privacy.”

Garantie van beveiliging

De service is in januari dit jaar geïntroduceerd. Toen was de service echter nog ver van wat het nu is. In maart begon het bètaprogramma, die inmiddels met succes is afgerond. Om de beveiliging van het systeem te kunnen garanderen heeft VersaBank de voorheen belangrijkste architect van cybersecurity bij smartphoneproducent Blackberry, Gurpreet Sahota, voor het project ingeschakeld.