BankofAmerica
Nieuws, Trending

Bank of America wil de blockchain gebruiken voor het opslaan van gegevens

De op één-na grootste bank in America, de Bank of America, heeft in een octrooiaanvraag een nieuwe ontwikkeling in het opslaan van gegevens op de blockchain laten doorschemeren. 

Veiligheid

De octrooiaanvraag beschrijft een systeem voor het registreren en opslaan van cryptocurrency-gerelateerde transacties die worden afgehandeld door verschillende ondernemingen. Kortom, dit is een systeem voor het gebruik van gegevensbeveiliging door middel van blockchain-netwerken. Door het implementeren van codering en het koppelen van data-eenheden aan de blokken van een bepaalde blockchain kan de gegevensbeveiliging worden verbeterd. Uiteindelijk is dit goed voor de klanten van de bank, want hun veiligheid zal worden verbeterd. De bank in North Carolina heeft hiermee een systeem geïntroduceerd dat een apparaat bevat met een processor die eerst een set gegevenselementen ontvangt en vervolgens een coderingssleutel verkrijgt voordat de elementen binnen de eerste codering worden gecodeerd blokkeren op een blockchain. Hierdoor wordt niet het complete proces gegenereerd door één enkele pc, maar komen er verschillende apparaten bij kijken, wat het systeem nog veiliger zal maken. Dit specifieke apparaat combineert de coderingssleutel verder met de gegenereerde gecodeerde elementkaart om het “creator-label”, een eigenaarssleutel, te maken en vervolgens te coderen, dat vervolgens verder wordt ingesloten en gepubliceerd binnen het eerste blok van de blockchain. Hiermee kan er worden gekeken wie de eigenaar is van dat bestand om later misverstanden te voorkomen.

Al eerder aangevraagd

Volgens het document is de recente patentaanvraag van de Bank of America een aangepaste versie van een niet-voorlopige Amerikaanse aanvraag ingediend in 2014, getiteld “Cryptocurrency Online Vault Storage System.” Het is dus niet het eerste idee dat officieel wordt uitgebreid.

Een grote speler

De Bank of America is zeker geen kleine speler in de markt van cryptocurrency. Zo heeft de Bank of America al eerder meerdere stappen ondernomen om de blockchain-technologie in de praktijk daadwerkelijk toe te passen, nadat het in oktober van vorig jaar bijna 50 op blockchain gebaseerde patenten had ingediend. Destijds was de Bank of America naar verluidt de grootste houder van blockchain-gerelateerde patenten tussen alle bedrijven, zelfs groter de technische gigant IBM.