BankofAmerica
Nieuws

Bank of America wint patent voor Cryptocurrencyopslag

In een patent die aan de Bank of America is toegekend door de Amerikaanse Patent and Trademark Office (USPTO) wordt er een schets gegeven over de vraag hoe instellingen op bedrijfsniveau cryptocurrencies van hun klanten het beste kunnen opslaan.

Cryptocurrencies opslaan

In het patent wordt er een bewering gedaan dat grote bedrijven, met name instellingen op bedrijfsniveau, wellicht cryptocurrencies willen opslaan voor hun kanten. Doordat er een toenemend aantal bedrijven dat transacties met cryptocurrencies kan uitvoeren of daaraan gerelateerde diensten kan aanbieden is kunnen sommige van deze bedrijven worden verplicht om een storting van een bepaalde valuta om te zetten in een cryptocurrency. Deze moeten vervolgens op een veilige plek worden opgeslagen.

Bedrijfsaccount

In het document wordt er suggereert dat een klantrekening kan worden gecrediteerd met een gelijkwaardige waarde voor hun cryptocurrency-aanbetalingen. Echter worden de fondsen in de vorm van digitale valuta als Bitcoin of Ethereum, zelf zouden worden opgeslagen in 1 bedrijfsaccount. Het patent zegt hierover het volgende: “Ondernemingen kunnen dagelijks een groot aantal financiële transacties afhandelen. Naarmate de technologie zich verder ontwikkeld, komen financiële transacties met cryptocurrency steeds vaker voor. Voor sommige ondernemingen kan het wenselijk zijn om de door klanten in een bedrijfsaccount gedeponeerde cryptovaluta te cumuleren.”

Opslaan en faciliteren van cryptocurrency

Om deze cryptocurrency-transacties aan te kunnen bezit het systeem van de bank over een processor en opslaggeheugen waarmee de private keys die gekoppeld zijn aan bepaalde cryptocurrencies worden opgeslagen. In het document van het patent wordt er vervolgens beschreven hoe dit systeem de cryptocurrencies zowel zou kunnen opslaan als transacties zou kunnen faciliteren. Dit laatste moet echter wel eerst worden toegestaan. Door gebruik te maken van zo’n soort systeem wordt het gebruik van bandbreedte en geheugen net als de benodigde rekenkracht en stroom significant verminderd.

Transacties

De klanten zijn genoodzaakt om het systeem specifiek toestemming te geven om transacties met hun geld uit te mogen voeren. Nadat deze toestemming is gegeven zou er in theorie rechtstreeks via hun account cryptocurrency-transacties kunnen worden uitgevoerd.