Nieuws, Stablecoin

Bank of Thailand bespreekt Libra, maar twijfelt over veiligheid

Lokale Thaise media, xinhuanet, rapporteert dat de gouverneur van de Bank of thailand genaamd Veerathai Santiprabhob zegt dat de bank openstaat om een discussie te voeren over Facebook’s Libra stablecoin met het bedrijf.


Analyse van Libra stablecoin

In het rapport kwam naar voren dat Facebook de centrale bank al meerdere keren had benaderd. Ook zegt Santiprabhob dat de centrale bank een speciaal team heeft opgezet om de ‘whitepaper’ van de Libra stablecoin te onderzoeken, maar dat deze analyse tijd zal kosten. ‘wij gaan niet nu overhaast een beslissing over Libra nemen.’ Vervolgens wordt weer de nadruk gelegd op de veiligheid van de Libra stablecoin.

“Allerlei soorten digitale valuta zijn in opkomst, daarom houdt de Bank of Thailand ze allemaal in de gaten en geeft de bank geen voorkeur aan een specifieke financiële service. De beveiliging in de financiële services is de top prioriteit van de bank. Het zal tijd kosten.”


Lastig Libra invoeren

Santiprabhob zegt dat de Libra niet simpelweg de plek van de Thaise munt ‘baht’ kan innemen. “Libra kan niet gewoon verschijnen en dan alle (digitale)munten vervangen.”

Sumaporn Manason, een Thaise jurist, zegt dat het waarschijnlijk niet makkelijk gaat zijn voor de Libra om in Thailand aangenomen te worden, omdat de cryptocurrency onder geen enkele soort financieel recht valt in het land.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)