Nieuws, Trending

Banken in Rusland onderzoeken mogelijkheid met cryptocurrency

In Rusland zijn verschillende grote banken onderzoek aan het doen naar de industrie van cryptocurrency en blockchain. Tijdens een bijeenkomst in de Moscow Exchange lieten zij sterke interesse zien in de branche, dit blijkt uit een online verschenen artikel van een lokale nieuwswebsite. 

Vraag naar cryptocurrency is hoog

De vraag naar verschillende cryptocurrencies is in Rusland hoog. De digitale valuta’s zijn in de afgelopen jaren flink in populariteit in het land gestegen. Echter hebben de banken momenteel nog geen oplossing kunnen bieden vanwege het ontbreken van een duidelijke wetgeving. Hierom hebben de banken gezamelijk gesproken met regelgevers uit verschillende landen als Japan, Luxemburg en Singapore. In deze gesprekken vroegen ze vooral naar de ervaringen en lokale realiteit. Hier bovenop is een lobbygroep gevormd met het doel om met suggesties te komen over het reguleren van cryptocurrency binnen Rusland.

Lobbygroep

In deze lobbygroep is onder andere de grootste bank van Rusland, Sherbank, actief. Ook onder andere de banken Alfa-Bank en VTB zijn lid van de lobbygroep. De eerste meeting van deze groep heeft al plaatsgevonden. Hierin bespraken ze een aantal kwesties. Één van deze kwesties waren regelgevingskwesties met internationale experts, zoals functionarissen van de Japanse cryptocurrency exchange Bitflyer, het in Singapore gevestigde blockchain-platform NEM en cryptocurrency Litecoin. De ex-minister van Financiën van Luxemburg ‘Luc Frieden’ heeft ook deelgenomen aan de vergadering. Hier legde hij uit hoe zijn land erin geslaagd was een wettelijk kader voor cryptocurrencies te bouwen en een van de leidende financiële centra te worden. Hoewel dit niet de eerste officiële meeting was, was het wel een belangrijke.