De beste crypto Apps voor je mobiele telefoon

Het regent dagelijks interessant nieuws in de crypto-wereld en de ontwikkeling volgen elkaar soms zo snel op, dat het onmogelijk is om alles bij te houden. Om je daarbij te helpen kan het handig zijn om een crypto nieuws app op je telefoon te downloaden. In het volgende artikel zetten we er een aantal voor je op een rijtje, zodat jij een geïnformeerde keuze kan maken over de app die het beste bij jou past.

Appstore icoon
App

#1 De Newsbit App

Wij zijn natuurlijk van mening dat de Newsbit app de beste crypto app van Nederland is. Met onze gloednieuwe app ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws, is het mogelijk om koersalerts te plaatsen, kun je de koersen in zowel euro’s als Amerikaanse dollars zien en hoef je dankzij pushmeldingen helemaal niets te missen van het belangrijkste nieuws uit de crypto-wereld.

Als je de applicatie opent kom je meteen op de pagina met het meest actuele nieuws. In het bovenmenu kun je vervolgens het nieuws sorteren op “Actueel”, maar is het ook mogelijk om te kiezen voor individuele munten als Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin, Cardano en nog veel meer.

Het is zo heel eenvoudig om per project een overzicht van het laatste nieuws te krijgen. Zeker als je alleen geïnteresseerd bent in de projecten waar jij munten van hebt, dan is dit een handige functie van de Newsbit crypto app.

Zodra het nieuws op de website komt, kun je dit ook terugvinden in de app. Verder is het in de Newsbit app mogelijk om onze kennisbank in te duiken, waar je alles kunt leren over Bitcoin, crypto en de onderliggende blockchain technologie.

Behalve voor het laatste nieuws en de koersen, kun je dus ook bij de Newsbit app terecht om te leren over de industrie. Wij zijn ervan overtuigd dat onze applicatie hiermee de meest complete crypto app van Nederland is.

Leuk feitje is ook dat Newsbit het eerste Nederlandse crypto-platform was dat met een eigen mobiele applicatie op de markt kwam, die overigens volledig gratis is en blijft.

Download de App op Android
Download de App op iOS

#2 Tradingview

Ben jij een handelaar of aspirant-handelaar? Dan is de Tradingview app er ook eentje die niet in jouw portfolio mag ontbreken. Op Tradingview kun je grafieken van alles assets ter wereld vinden en allerlei tools uit de technische analyse toepassen. Zo is het mogelijk om heel diep op de koersen van jouw favoriete cryptocurrency’s in te duiken.

tradingview app

In de basis is Tradingview gratis te gebruiken, maar als je meer mogelijkheden wil is er uiteraard ook een betaalde versie te vinden. Overigens is het abonnement wat je voor de applicatie afsluit ook geldig voor de webversie van Tradingview, dat voor de echte fanatiekelingen nog beter werkt dan de mobiele applicatie.

#3 CoinMarketCap

Als je in crypto investeert mag de mobiele applicatie van CoinMarketCap ook niet ontbreken op jouw telefoon. Op deze app kun je altijd een eenvoudig en actueel overzicht van de koersen krijgen. WIl jij in één oogopslag kunnen zien hoe de markt er vandaag voorstaat? Dan is de crypto-app van CoinMarketCap een absolute must.

Coinmarketcap app

Zelf noemen ze hem de krachtigste crypto-app ter wereld. Daar zijn wij het natuurlijk niet helemaal mee eens, want dat is uiteraard de app van Newsbit. Wat de applicatie van CoinMarketCap interssant maakt is dat je prijsalarmen kunt instellen en een watchlist van jouw favoriete munten kunt maken.

#4 Binance App

Als je actief bent in de crypto-wereld, dan wil je natuurlijk wel bij een grote exchange aan het werk gaan. Binance was voor het omvallen van FTX al een dominante partij, maar daarna lijkt het marktaandeel van deze machtige beurs alleen maar groter te worden. CEO Changpeng Zhao geeft zelf aan dat het bedrijf geen schulden heeft en alle klant-tegoeden netjes bewaart in de bedrijfswallets. Dit gaan ze in de toekomst zelfs bewijzen met Proof-of-Reserves.

De mobiele applicatie van Binance is enorm geavanceerd en maakt het op allerlei manieren mogelijk om te investeren in de crypto-industrie. Als je net begint kan dit zelfs een beetje overweldigend zijn. Wij adviseren je om het in het begin alleen bij de spotmarkt te houden.

Op de spotmarkt kun je ‘fysieke’ Bitcoin of andere cryptocurrency’s kopen. Hiermee ga je dus geen leningen aan. Er zijn producten waarbij dat wel mogelijk is, maar dat is zeker voor beginners niet aan te raden. Ook is het aan te raden om altijd een deel van je crypto-vermogen in een eigen wallet te bewaren. Zo verlies je niet al je zuurverdiende Bitcoin als Binance in de problemen komt.

#5 Bread Wallet

Om je crypto in een eigen wallet te bewaren is het mogelijk om een mobiele wallet te gebruiken. Een wallet die al jaren op het hoogste niveau meedoet is de Bread Wallet. Hierin is het mogelijk om eenvoudig en snel een eigen wallet te maken. Kijk voordat je voor een bepaalde wallet kiest wel even of de crypto’s die jij bezit worden ondersteund door deze partij. In het geval van Bread Wallet zit je voor de meeste munten wel goed.

Daarnaast is het belangrijk om de back-up van je wallet goed op te schrijven. Het zou immers zonde zijn als jij jouw crypto-vermogen verliest als je telefoon verloren gaat. Als laatste is het belangrijk om je te beseffen dat een mobiele telefoon niet geschikt is om duizenden euro’s op te bewaren. Als je het echt goed wil aanpakken, adviseren wij om een hardware wallet te kopen. Het beste is zelfs om er meerdere te hebben en een zogenaamde multi-signature wallet op te zetten.

Dat is echter een onderwerp wat voor beginners een beetje te ver gaat. Mocht je wat meer bekend raken met de technologie, dan is het mogelijk interessant om daar eens naar te kijken. In het begin kun je er prima voor kiezen om je munten bij een betrouwbare beurs achter te laten. Binance lijkt op dit moment een stabiele partij, maar ook het in Nederland gevestigde Bitvavo bewijst zich al jaren als een betrouwbare kandidaat.